تعریف دیتا سنتر به زبان ساده هدف اصلی ما در این مقاله می باشد. دیتاسنتر یا مرکز داده محیطی است که در آن تعداد زیادی سرور، تجهیزات شبکه ای و امکانات زیر ساختی برای پردازش و نگه داری داده های مختلف وجود دارد. به عبارت دیگر می توان گفت دیتاسنتر محلی است که در آن چندین سرور در کنار هم قرار گرفته و به صورت شبانه روزی به پردازش، ذخیره سازی و ارسال داده ها می پردازند.
اکثر ساختمان های دیتاسنتر با سیستم های پیشرفته امنیتی، تهویه اطفا حریق، پشتیبان برق و … تجهیز شده اند. برای طراحی و راه اندازی دیتاسنتر از یک شبکه ی بزرگ متشکل از اطلاعات بسیار فراوانی استفاده می کنند که این شبکه امکان ارائه سرویس های مختلف را دارا می باشد.
دیتاسنتر ها دارای چه انواع مختلفی می باشند؟
دیتاسنتر ها با توجه به موارد مختلفی مثل تکنولوژی مورد استفاده، کاربردی که دارند، هزینه های راه اندازی و … به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. برخی از دیتاسنتر ها ممکن است قدیمی باشند و برخی جدید، یا اینکه برخی گران قیمت باشند و برخی ارزان قیمت و …
همچنین گاهی ممکن است که بین دسته بندی های مختلف دیتاسنتر همپوشانی وجود داشته باشد. به صورت کلی می توان دیتاسنتر ها را به دسته های زیر تقسیم کرد:
- دیتاسنتر های سازمانی (Enterprise Data Centers)
- دیتاسنتر هایی با سرویس مدیریت شده (Managed Services Providers Data Centers)
- دیتاسنتر های هم مکان (Colocation Data Centers)
- دیتاسنتر های عمده (Wholesale Data Centers)
- دیتاسنتر های ابری (Cloud Data Centers)
در مقالات بعدی قصد داریم به توضیحاتی پیرامون موضوعات زیر بپردازیم:
- اهمیت استفاده از دیتاسنتر برای سازمان های مختلف
- مقایسه ی دیتاسنتر های اختصاصی و دیتاسنتر های اشتراکی
- نحوه ی عملکرد دیتاسنتر
- ویژگی دیتاسنتر های مدرن
- استاندارد ها و قوانین زیر ساخت دیتاسنتر
نظرات درباره این مطلب
1 نظر
علی –
ممنونم از توضیحات کاملتون