سوئیچ شبکه و نکات اساسی این دستگاه

سوئیچ شبکه یکی از سخت افزارهایی می باشد که شباهت زیادی به هاب دارد اما امکانات آن پیشرفته تر است. وظیفه این وسیله منتقل کردن بسته دیتا موجود در یک دستگاه به مکان دیگری که این کار به وسیله شبکه و طبق آدرس سخت افزار صورت می گیرد، می باشد. در ادامه به خوبی با اینکه سوئیچ شبکه چیست، بیشتر آشنا می شوید.

بر عکس هاب، سوئیچ شبکه این امکان را دارد که  آدرس سخت افزار هایی که مربوط به تمام دستگاه های موجود در شبکه می باشد را درون hardware table ذخیره نماید و فقط بسته دیتا را به دستگاه های مورد نظر ارسال نماید. به عنوان نمونه در صورتی که نیاز باشد یک پیام در شبکه به ماشین الف فرستاده شود انواع سوئیچ شبکه آن پیام را به تمام دستگاه ها منتقل می کند و پس از آن آدرس سخت افزار دستگاه های موجود و ماشین را ثبت می نماید. بنابراین آدرس سخت افزار تمام دستگاه های موجود را درون hardware table ذخیره کرده و از آن نگه داری می کند.

سوییچ یک تا چند لایه

در آشنایی بیشتر با اینکه سوئیچ شبکه چیست ممکن است با چند لایه بودن آن آشنا شوید. یکی از دستگاه های شبکه کامپیوتری سوییچ شبکه می باشد که نقاط شبکه و یا دستگاه ‌های موجود را به هم متصل می کند. این واژه در بیشتر موارد در رابطه با دستگاه های دارای چند پورت به کار می رود که تجزیه و تحلیل و منتقل کردن اطلاعات را در دومین لایه از OSD انجام می‌ دهد. سوئیچ‌ هایی که در بیشتر مواقع فعالیت خود را در لایه های بالاتر به انجام می رسانند در اصطلاح به آنها سوییچ چند لایه شبکه گفته می شود.

انواع سوئیچ شبکه,خرید سوئیچ شبکه,درباره سوئیچ سیسکو,

سوئیچ شبکه چیست

آیا می دانید وظیفه سوئیچ شبکه چیست؟ شبکه ها به وسیله یک سری از گروه هایی که با استفاده از کابل و یا بدون کابل به هم وصل می شوند، به وجود آمده است. در شبکه از امکانات ویژه ای از قبیل هاب و روتر استفاده می شود. یکی از اصلی ترین عنصر های شبکه کامپیوتری سوئیچ شبکه می باشد. به وسیله سوئیچ ها، تعدادی از کاربران می توانند داده های خود را به وسیله شبکه در یک زمان واحد ارسال نمایند. سرعت فرستادن داده ها به وسیله هر یک کاربران روی امکان دستیابی کاربران دیگر به شبکه موثر نمی باشد. سوئیچ شبکه مثل روتر که قابلیت مرتبط کردن تعداد زیادی از شبکه ها را دارا می باشد، عمل می کند و این امکان را فراهم می کند که تیم های مختلفی به طور مستقیم با یک دیگر ارتباط برقرار نمایند. شبکه و سوئیچ ها انواع مختلفی را هم دارا می باشند که هر کدام از آنها کاربرد های خاص خود را دارند. همچنین مورد دیگری که در رابطه با این موضوع وجود دارد این است که نخستین سوییچ اترنت شبکه به وسیله Kalpana معرفی گردید.

سوییچ هایی که به منظور متصل کردن اتصال های موجود در شبکه های داخلی به کار می روند، به آنها سوئیچ LAN گفته می شود. همان طور که در متن بالا هم اشاره کردیم انواع سوئیچ شبکه در مدل های مختلف وجود دارند که LAN هم یکی از آنها می باشد. این نوع سوئیچ یکی از مجموعه هایی می باشد که می تواند شبکه هایی که می خواهند با هم ارتباط داشته باشند را به یک دیگر وصل کند. سوئیچ شبکه یکی از وسایلی می باشد که امکان ارتباط از راه دور را فراهم کرده و تمام پیام هایی که از وسایل دیگر فرستاده می شوند را دریافت کرده و در نهایت آن را فقط برای دستگاه مورد نظر ارسال می نماید. سوئیچ شبکه نقش بسیار مهمی در شبکه محلی دارا می باشد و شبکه هایی که از لحاظ گستردگی بسیار بزرگ یا در حد متوسط می باشند شامل تعدادی سوییچ سازماندهی شده هستند.

سوئیچ شبکه,سوئیچ شبکه چیست,هاب سوئیچ شبکه,

نحوه کار کردن سوئیچ شبکه

برای اینکه بدانید سوئیچ شبکه چیست بهتر است که با انواع و نحوه کار آن آشنا شوید. در انواع سوئیچ شبکه تمامی اطلاعات  به صورت فریم انتقال پیدا می کنند. فریم ها را می‌ توان به عنوان یک کاسه در نظر گرفت که تمامی اطلاعات در آن قرار گرفته می شود و از یک دستگاه دریافت شده و به سیستم مقصد ارسال می گردد. سوئیچ ها به منظور بررسی مقصد در هر فریم به MAC address درج شده در فریم مورد نظر رجوع می کنند. هر نوع دستگاهی که امکان متصل شدن به شبکه را داشته باشد، دارای آدرس مخصوصی می باشد که به آن آدرس فیزیکی و یا مک گفته می شود. هنگامی که هر یک از دستگاه هایی که به شبکه وصل شده است برای سیستم دیگر اطلاعات ارسال می نماید، آدرس مک را هم به صورت خودکار در فریم وارد می کند. سوئیچ شبکه این امکان را دارد که با رجوع به نشانی وارد شده، مقصد فریم را مشخص نماید و اطلاعات را به پورتی ارسال می کند که دستگاه مقصد به آن وصل شده است. آدرس فیزیکی در جدول مک که داخل سوییچ شبکه می باشد، ثبت می گردد.

در پایان باید به این موضوع اشاره کنیم که تمام مطالب ذکر شده در رابطه با سوییچ شبکه و نحوه کار کردن آن برای بالا رفتن اطلاعات شما در این زمینه می باشد، امیدواریم که از مطالعه این مقاله بهره کافی را برده باشید.