روتر در دنیای امروز اهمیت زیادی داشته و در همه جا مثل شرکت های مختلف، اداره ها، و یا حتی منازل استفاده می شود. اگر به تازگی قصد خرید روتر را دارید باید نکاتی مثل جنس روتر، کارایی، شرکت سازنده، هزینه و … توجه داشته باشید. ما در این مقاله قصد داریم فاکتور هایی که در خرید روتر به شما کمک می کنند را مورد بررسی قرار دهیم.
اکثر افراد تصور می کنند که کاربرد تمام روتر ها و مودم های وای فای یکی است و فقط از نظر قیمت با هم فرق می کنند. اما واقعیت این است که روتر ها از جهات زیادی با هم تفاوت های اساسی دارند و باید به تمام ویژگی های روتر توجه داشته باشید. همچنین فقط توجه به مارک روتر ملاک خوبی برای خرید آن محسوب نمی شود بلکه شما باید ویژگی های روتر را شناخته و سپس با توجه به نیاز خود یک روتر مناسب را انتخاب کنید. در ادامه مواردی که می توانند در خرید روتر به شما کمک کنند را معرفی خواهیم کرد.
روتر چیست؟
قبل از بیان هر نکته ای باید بدانید که روتر چیست و چه معنا و مفهومی دارد. روتر یا مسیر یاب به وسیله ای گفته می شود که داده های ارسالی در شبکه را به مقصد می رساند. روتر چندین پورت دارد که هر کدام از آن ها به یک شبکه محلی وصل شده اند.
نکات مهم در انتخاب روتر
در ادامه چند مهم در مورد خرید روتر را برای شما بیان کرده ایم که با استفاده از آن ها می توانید یک تجربه موفق در این زمینه داشته باشید.
1) خرید روترهای دوبانده:
روتر های دوبانده می توانند اطلاعات را با دو فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز ارسال کنند. فرکانس 2.4 گیگاهرتز در محدوده های بزرگتر مورد استفاده قرار می گیرد و توان مصرفی بسیار پایینی دارد، اما سرعت آن در مقایسه با نوع دیگر بسیار کم است. در مقابل فرکانس 5 گیگاهرتز سرعت بسیار بالایی دارد و مصرف برق آن نیز بیشتر است.
معمولا تمام سیستم ها می توانند از فرکانس 2.4 گیگاهرتز استفاده کنند اما گاهی ممکن است این فرکانس تداخل به وجود آورده و عملکرد دستگاه های دیگر را مختل کند.
روتر های دوبانده از هر دو نوع فرکانس استفاده می کنند بنابراین هم محدوده گسترده تری را پوشش می دهند و هم سرعت انتقال بالایی دارند.
2) خرید روترهایی با استاندارد 802.11ac:
این استاندارد در مقایسه با انواع دیگر مثل 802.11n ، 802.11g و 802.11b سرعت بیشتر، پوشش دهی بیشتر، سازگاری بیشتر و همچنین عملکرد بهتری دارد. روتر هایی که دارای استاندارد 802.11ac توانایی سازگازی با اکثر دستگاه ها حتی آن هایی که بسیار قدیمی باشند را دارد، اما ممکن است برخی از این دستگاه ها سرعت روتر را پایین بیاورند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید اکثر تلفن های همراه هوشمند و لپ تاپ ها دارای این استاندارد می باشند.
3) روترهایی که از MU-MIMO پشتیبانی می کنند:
MU-MIMO یک فناوری پیشرفته است و امکان ارسال داده ها به چندین دستگاه مختلف به صورت همزمان را برای روتر فراهم می کند. مزیت استفاده از این فناوری این است که زمان انتظار کاهش یافته و در مقابل سرعت شبکه تا حد بسیار زیادی بالا می رود.
4) کیفیت سرویس (Quality of service):
کیفیت سرویس باعث اولویت بندی دستگاه های مختلف با توجه به ترافیک خواهد شد. این ویژگی در اکثر روتر ها وجود دارد اما در برخی روتر ها این ویژگی بسیار محدود می باشد و توانایی کمی در تشخیص سرعت وای فای و ترافیک شبکه دارد. معمولا در مودم های گران قیمت تر این ویژگی بسیار قدرتمند بوده و توانایی تشخیص بالایی دارد.
5) پشتیبانی از شبکه های محدود شده یا مهمان:
در برخی موارد ممکن است که شما بخواهید اینترنت سیستم خود را برای سیستم های مهمان به اشتراک بگذارید. در صورتی که روتر از این ویژگی پشتیبانی کند این امکان را برای شما فراهم می کند که برای سیستم مهمان یک نام کاربری و رمز عبور خاص در نظر گرفته، و مواردی مثل حجم مصرفی یا پهنای باند مهمان را محدود کنید.
6) استفاده از اترنت:
سرعت اترنت بسیار بیشتر از وای فای می باشد و بهتر است که از آن استفاده کنید. اترنت دارای دو نوع مختلف Fast Ethernet و Gigabit Ethernet می باشد که Fast Ethernet دارای سرعت انتقال 100 مگابیت در ثانیه و Gigabit Ethernet دارای سرعت انتقال 1000 مگابیت در ثانیه می باشند. برای راه اندازی شبکه های پر سرعت خانگی باید از اترنت گیگابیتی استفاده شود.
7) پشتیبانی از پورت USB:
روتر هایی که در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند باید از پورت های USB پشتیبانی کنند. ممکن است سیستم شما ظرفیت کافی برای ذخیره ی فایل ها را نداشته باشید، در این صورت یا می توانید از یک هارد اکسترنال استفاده کنید و یا با استفاده از روتر هایی با پورت USB آن فایل ها را در شبکه به اشتراک بگذارید.