تکنسین شبکه یا help desk چه وظایفی دارد؟

تکنسین شبکه یا Helpdesk وظیفه دارد از کلیه تجهیزات و سیستم های کامپیوتری در شبکه حفاظت کرده و بر عملکرد آن ها نظارت داشته باشد. تکنسین شبکه و Helpdesk اولین کسانی خواهند بود که در هنگام بروز مشکلات جدی در رابطه با شبکه به کمک شما خواهند آمد. از جمله این مشکلات می توان به فراموشی رمز عبور، نصب نرم افزار جدید، ویروسی شدن سیستم یا برخی از فایل ها، مشکلات مربوط به سیستم عامل و… اشاره نمود.

وظایف help desk شبکه یا تکنسین شبکه

تکنسین های شبکه به طور کلی وظیفه دارند تمامی تجهیزات و دستگاه های لازم در شبکه را راه اندازی نموده و نرم افزارهای مورد نیاز را نصب کنند. همچنین آن ها موظف اند ایرادات و نواقص به وجود آمده در شبکه را تشخیص داده و جهت رفع آن اقدام های لازم را انجام دهند. در توضیح شغل تکنسین شبکه یک تکنسین شبکه یا Helpdesk باید توانایی بررسی مشکل و ارائه پاسخ مناسب به آن در کمترین زمان را داشته باشد، چرا که به وجود آمدن هرگونه ایراد و نقص در شبکه می تواند نتایج بدی را برای سازمان‌ها به دنبال داشته باشد. در صورت ایجاد هرگونه مشکل در شبکه های کامپیوتری موجود در سازمان ها، تکنسین های شبکه باید بتواند به صورت حضوری یا تلفنی آن مشکل را حل نموده و از این طریق به بالا رفتن بهره وری شرکت کمک کند.

در حیطه وظایف help desk شبکه این شخص باید این توانایی را داشته باشد که به عنوان مهندس نگهداری یا تکنیسین نگهداری نیز عمل کند. او باید بتواند در شرکت های ارائه دهنده خدمات نرم افزاری یا خدمات سخت افزاری و تجهیزات شبکه به عنوان نیروی نگهداری و پشتیبانی از شبکه مشغول به کار شود. 

محیط کار و ساعت کاری یک تکنسین شبکه چگونه است؟

یک تکنیسین شبکه می‌تواند در شرکت هایی که در حوزه IT فعالیت دارند، استخدام شود. میزان ساعات کاری تکنیسین شبکه معمولاً ۳۷ الی ۴۰ ساعت در هفته می باشد، اما در برخی از شرکت ها ممکن است به صورت ۲۴ ساعته مشغول خدمت رسانی به مشتریان باشد. محیط کاری یک تکنیسین شبکه ثابت نیست، یعنی گاهی اوقات ممکن است پشت یک میز بنشیند و از طریق تماس های تلفنی و ایمیل به خدمتگزاری مشغول باشد و یا اینکه به صورت حضوری در شرکت ها حاضر شده و جهت رفع نواقص و ایرادات به وجود آمده اقدام کند. البته با پیدایش فناوری های جدید، این امکان فراهم شده است که یک تکنیسین شبکه از راه دور نیز بتوانند نواقص و ایرادات شبکه را برطرف نماید.

help desk چیست,تکنسین شبکه,شرح وظایف تکنسین شبکه,

اصلی ترین وظایف help desk شبکه چیست؟

  1. سخت افزارها و تجهیزات معیوب را تست و تعمیر کند.
  2. در مواقع نیاز به صورت حضوری در شرکت حاضر شده و مشکلات را حل نماید.
  3. جهت کم کردن مشکلات به مشتریان آموزش‌های لازم را ارائه دهد.
  4. ارائه خدمات مشاوره شبکه به مشتریان یا کارمندان.

انواع تکنیسین های شبکه کدام اند؟

معمولاً از تکنسین شبکه تحت عنوان تکنسین پشتیبان نیز یاد می شود. اما در حالت کلی می‌توان تکنیسین ها را به چند تیم تقسیم کرد:

تیم DeskSide

این تیم مسئولیت نظارت بر تمامی تجهیزات سخت افزاری مانند پرینتر ها، لپ تاپ ها، فکس، دستیار های دیجیتالی و… را برعهده دارد. در واقع مشکلاتی که به دست Helpdesk قابل حل نیستند را به تیم DeskSide ارجاع می‌دهند. همچنین، انجام کلیه فعالیت های مربوط به جابجایی تجهیزات کامپیوتری یا تعمیر نرم افزارها و همچنین راه اندازی کامپیوتر برای کاربران جدید برعهده این تیم است.

تیم شبکه

مسئولیت فعالیت های مربوط به زیرساخت شبکه، سخت افزار و نرم افزار بر عهده تیم شبکه است. این مسئولیت ها شامل ایجاد سیستم فایروال، پشتیبان گیری از سیستم، کنترل سرورها و سوئیچ‌ها و… می شود. همچنین، وظیفه مدیریت مسائل امنیتی و ایمیل ها بر عهده این تیم است. با استفاده از دستگاه های مانیتورینگ اختصاصی در شبکه ها می توان اطلاعات مربوط به تمامی تجهیزات را برای تیم Helpdesk ارسال نموده و آن ها نیز از طریق تحلیل و بررسی اطلاعات به دست آمده، در صورت بروز مشکلات احتمالی قادر به حل نمودن آن ها خواهند بود.

تیم سرور

مسئولیت نظارت بر تمامی سرور های درون سازمان بر عهده تیم سرور است. این مسئولیت ها عبارت اند از:

  • نظارت برمنابع اشتراکی شبکه
  • احراز هویت شبکه
  • مسائل مرتبط با پایگاه داده ها
  • برنامه های مبتنی بر سرور های خاص صنعتی
  • حساب های شبکه
  • و…

تیم های دیگر

در برخی از شرکت ها، تیم های مخابراتی مشغول به کار هستند که مسئولیت نظارت بر دستگاه‌های تلفن، زیرساخت های تلفنی و سایر تجهیزات مربوط را برعهده دارند. برخی از شرکت ها نیز ممکن است یک تیم نرم افزاری پشتیبان داشته باشند که وظیفه آن توسعه نرم افزارهای موجود در شبکه است. همچنین، تکنیسین‌های شبکه در صورت برخورد با مشکلات نرم افزاری به تیم پشتیبان نرم افزار مراجعه می‌کنند.

شغل تکنسین شبکه به چه مهارت هایی نیاز دارد؟

افرادی که در زمینه ریاضیات، IT و زبان انگلیسی مهارت داشته باشند، می توانند به این عرصه وارد شوند. همچنین داشتن مدرک فنی در این حوزه نیز می تواند به بالا رفتن شانس شما در استخدام شدن به عنوان تکنیسین شبکه کمک کند. کسانی که مدرک تکنیسین شبکه دارند نیز می توانند با مشغول شدن در مراکز فنی تجربه های بزرگی را کسب نمایند.