معرفی مرکز داده کانتینری یا ماژولار

طراحی اتاق سرور استاندارد

مرکز داده کانتینری چیست؟ آیا با مراکز داده‌ی کانتینری آشنایی دارید؟!

درواقع همانطور که می‌دانید وجود مراکز داده برای هر سازمان و شرکتی مهم می‌باشد؛ چرا که تمامی داده‌های یک شرکت در این اتاق‌های حساس نگهداری می‌شوند. ما در مقالات گذشته به شرح و توضیح مراکز داده پرداختیم. اینکه چرا این اتاق‌های سرور از اهمیت برخوردار هستند و برای راه‌اندازی آن‌ها باید چه نکات و استانداردهایی را رعایت نمائیم. اکنون در این محتوا قصد داریم که به توضیح و معرفی مراکز داده‌ی کانتینری که گاهی از آن به عنوان: مراکز داده‌ی ماژولار و یا مراکز داده‌ی پیش ساخته یاد می‌شود، بپردازیم. اکنون می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع از مراکز داده تا انتهای این مقاله با واحد تحقیق و توسعه‌ی کارنو همراه باشید.

اهمیت مراکز داده برای سازمان‌ها:

تقریباً همه‌ی مشاغل و سازمان‌های دولتی، داده تولید می‌کنند و برای فعالیت به نوعی مرکز داده نیاز دارند. برخی از کسب‌وکارها، مانند: شرکت‌های بزرگ تجارت الکترونیک، به زیرساخت‌های داده‌ی کاملاً یکپارچه وابسته هستند.  شرکت‌های کوچک یا آن‌هایی که تازه شروع به کار کرده‌اند، ممکن است در نهایت متوجه شوند که برای افزایش مقیاس‌پذیری خود به یک مرکز داده نیاز دارند.

مراکز داده، برای پردازش و ذخیره‌ی مقادیر زیادی داده و پشتیبانی از شبکه‌های ارتباطی، سخت افزار محاسباتی مورد نیاز را در خود جای داده‌اند. اکثر شرکت‌ها برای ارتباط با مشتریان، بازاریابی محصولات خود و ارائه‌ی بهترین خدمات ممکن، به شدت به قابلیت‌های محاسباتی متکی خواهند بود. هنگامی که یک شرکت برای دسترسی سریع و مطمئن به وب سایت خود ذخیره‌ی داده‌ی مورد نیاز را داشته باشد، می‌تواند: معاملات تجارت الکترونیک را تکمیل نماید، سفارشات آنلاین را دریافت کند، خدمات ایمیل را اجرا کرده و مجموعه‌ای از عملکردهای دیگر را انجام دهد. در نتیجه، داشتن مرکز داده، مشتریانی راضی و رشد درآمد را به همراه خواهد داشت.

مرکز داده‌ پیش ساخته,مرکز داده کانتینری,مرکز داده‌ ماژولار,

تعریف مرکز داده‌ کانتینری:

مراکز داده‌ی کانتینری یا ماژولار برای کاهش هزینه‌های سرمایش و مصرف برق سازمان و شرکت‌ها طراحی شده‌اند.

کانتینر به یک محیط مستقل ماژولار و قابل حمل اشاره دارد. بله. کانتینر قابل حمل است. بنابراین؛ می‌توان آن را جابه‌جا کرد یا در مراکز داده‌ی غیرسنتی مانند: فضاهای شهری مستقر نمود. به یاد داشته باشید که یک کانتینر مرکز داده سریع‌تر از یک مرکز داده‌ی سنتی مستقر ‌می‌شود؛ در صورتی که برای راه‌اندازی مراکز داده‌ی سنتی نیاز به صرف زمان بیشتری خواهد بود. البته، هر یک از این مراکز داده از مزایا و کاربرد خاص خود برخوردار هستند.

در نتیجه، برای تعریف کامل‌تر باید گفت که مرکز داده‌ی کانتینری یا مرکز داده‌ ماژولار قابل حمل در درجه‌ی اول به عنوان یک مرکز داده‌ی ماژولار تعریف می‌شود که در یک کانتینرِ حمل و نقل استاندارد یا نوع مشابهی از کانتینر با تمام اجزایی که در یک مرکز داده لازم است، از جمله: خنک کننده، برق، رک‌ها و غیره گنجانده شده است.

ابعاد مرکز داده کانتینر:

با توجه به محصولات اصلی موجود در بازار، ردپای استاندارد این کانتینرها برای استفاده به عنوان ماژول‌های مرکز داده 6.10 متر در 2.44 متر و 12.2 متر در 2.44 متر است. امروزه می‌توان آن‌ها را به عنوان یک راه حل کلیدی در دست برای زیرساخت‌های مرکز داده در نظر گرفت. به طور گسترده برای مکان‌های دور، محیط‌های سخت و کاربردهای تجاری در چندین صنعت از جمله: مخابرات، آموزش، تجارت، بهداشت و انرژی از این مراکز داده استفاده می‌شود.

تجهیزات مرکز داده‌ی پیش ساخته، کانتینر یا ماژولار:

یک مرکز داده‌ پیش ساخته، شامل کانتینرها یا ماژول‌هایی است که شبیه کانتینرهای حمل و نقل صنعتی هستند. مراکز داده‌ی پیش ساخته، تجهیزات محاسباتی مانند سرورها را نگهداری می‌کنند. آن‌ها همانند مراکز داده‌ی سنتی هستند، با این تفاوت که پیش ساخته بوده، قابل حمل می‌باشند و همچنین برای استقرار سریع ساخته شده‌اند.

یک مرکز داده‌ی ماژولار معمولاً شامل موارد زیر است که با توضیح برای شما آورده شده است. از جمله:

سرورها:

سرور، رایانه یا دستگاهی است که خدمات شبکه را مدیریت می‌کند. یک مرکز داده ممکن است هزاران سرور را در خود جای دهد. یک ساختمان مرکز داده‌ی ماژولار را می‌توان طوری پیکربندی نمود که هر تعداد سروری را که یک شرکت نیاز دارد در آن نگهداری کرد.

رک‌ها:

رک‌های سرور برای نگهداری و سازماندهی تجهیزات محاسباتی طراحی شده‌اند. تمامی تجهیزات و سرورها در درون رک‌ها قرار داده می‌شوند. رک‌های سرور معمولاً در انواع و ابعاد متفاوتی تولید و عرضه‌ می‌گردند.

مرکز داده‌ پیش ساخته,مرکز داده کانتینری,مرکز داده‌ ماژولار,

منبع تغذیه:

اکثر مراکز داده‌ی کانتینری به منبع تغذیه‌ی خارجی برای کار با دستگاه‌ها نیاز دارند. اگرچه برخی از آن‌ها ممکن است دارای تولید برق داخلی باشند. برخی از شرکت‌ها نیز ممکن است برای از دست ندادن حتی یک ثانیه از خدمات خود، ژنراتورها یا سایر تجهیزات برق پشتیبان را نصب نمایند.

فناوری خنک کننده:

تجهیزات فناوری اطلاعات (IT) گرمای زیادی تولید می‌کنند. بنابراین، مراکز داده‌ی قابل حمل و ماژولار برای جلوگیری از گرمای بیش از حد به فناوری خنک کننده نیاز دارد. استفاده از هوای بیرون برای خنک نگه داشتن تجهیزات، کارآمدترین رویکرد است؛ اما همیشه امکان‌پذیر نخواهد بود.

ویژگی‌های امنیتی:

همانطور که یک مرکز داده‌ی سنتی به سطح بالایی از امنیت نیاز دارد، مراکز داده‌ی پیش ساخته نیز به همان سطح از امنیت نیاز خواهند داشت. بنابراین، شرکت‌ها باید از نور، حصار، دوربین‌های نظارتی یا سایر اقدامات امنیتی برای محافظت از داده‌ها و تجهیزات خود استفاده نمایند.

حفاظت در برابر حریق:

به طور کلی، قوانین محلی ساختمان و حریق مستلزم نصب سیستم‌های حفاظت و اطفاء حریق در مراکز داده است. مراکز داده‌ی ماژولار نیز از این قاعده مستثنی نیستند. پس باید برای ایمن نگه داشتن کارگران و تجهیزات، سیستم‌های تشخیص آتش و حفاظت را در طراحی مرکز داده ماژولار خود بگنجانید.

سخن آخر:

امیدواریم که از محتوای تولید شده لذت برده باشید و مطالب آورده شده برای شما کاربردی بوده باشد. واحد تحقیق و توسعه‌ی کارنو قصد دارد که در به‌روزرسانی‌های آینده اطلاعات بیشتری را در مورد مراکز داده‌ی کانتینری در اختیار شما خوانندگان عزیز قرار دهد. بنابراین، منتظر به‌روزرسانی‌های بعدی ما باشید. همچنین می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر برای راه اندازی دیتاسنتر و استقرار مراکز داده‌ی کانتینری با مشاورین و کارشناسان شرکت فنی و مهندسی کارنو تماس حاصل فرمائید. نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را  نیز با ما به اشتراک بگذارید.