برای بسیاری از افراد سوال است که اینترنت چیست و چطور توانست بر روی زندگی انسان ها تاثیر بسیار زیادی بگذارد. امروزه اینترنت نقش بسیار پر رنگی در زندگی تمام افراد پیدا کرده است و وجود آن در زندگی ضروریست. مطمئنا می توانید تصور کنید که اگر اینترنت به طور کامل قطع شود چه مشکلاتی به وجود خواهد آمد؟
در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه کار کردن اینترنت آشنا کرده و به طور کلی تعریف اینترنت را ارائه دهیم.
اینترنت چیست؟
بهترین روش درک اینکه اینترنت چگونه کار میکند زمانی است که شما وارد یک موتور جستجو شده و آدرس یک سایت را وارد می کنید. شما فقط یک عبارت را در موتور جستجو تایپ کرده و نتایج آن را روی صفحه نمایش خود مشاهده می کنید، اما از چگونگی انجام این فرایند هیچ اطلاعی ندارید. اینجاست که نقش ویژه ی اینترنت مشخص می شود.
اینترنت یک شبکه بسیار گسترده می باشد که از تعداد بسیار زیادی کامپیوتر تشکیل شده است. کامپیوتر های سرویس دهنده در این شبکه اطلاعات و فایل های زیادی مثل عکس، متن، فیلم، نرم افزار و … دارند. در مقابل هزاران کامپیوتر دیگر به عنوان کلاینت در این شبکه فعالیت دارند و محتوای سرور ها را دریافت می کنند. شما هم زمانی که با استفاده از لپ تاپ، تبلت، تلفن همراه و … به اینترنت متصل می شوید و محتوایی دریافت می کنید یکی از این کلاینت ها محسوب خواهید شد.
محتوای تمام سایت ها مثل گوگل، توییتر و … در این وب سرور ها قرار دارند و از طریق شبکه اینترنت در اختیار کاربران قرار می گیرند. افرادی می دانند اینترنت چیست به دنبال راه هایی برای ارتباط دادن کسب و کار خود با این داستان هستند.
اپ کلاینت یا وب اپلیکیشن چیست؟
در مفاهیم شبکه و اینترنت مرورگر ها را به عنوان اپلیکیشن کلاینت می شناسند. شما درخواست خود را به این اپلیکیشن اعلام کرده و مرورگر این درخواست را به سمت سرور می فرستد. سرور در پاسخ به درخواست شما داده هایی ارسال می کند که این داده ها توسط برنامه مرورگر به شما نمایش داده خواهد شد.
هر کدام از سرویس دهنده های وب دارای یک IP مخصوص به خود می باشند. مثلا زمانی که شما در مرورگر خود یک آدرس اینترنتی وارد می کنید، مرورگر این آدرس را ترجمه نموده و متوجه می شود که آدرس مربوط به IP کدام شرکت یا سازمان می باشد. مرورگر برای ترجمه آدرس از پروتکل DNS استفاده می کند و کاربران را به آن آدرس هدایت خواهد کرد.
بعد از اینکه IP سایت مشخص شد، مرورگر سعی می کند با سرویس دهنده ارتباط برقرار کند و درخواست شما را ارسال می کند. درخواست شما باید از قوانین و اصول خاصی پیروی کند که به این قوانین پروتکل TCP/IP یا HTTP گفته می شود.
برای اینکه بدانید اینترنت چگونه کار میکند باید بدانید که پروتکل چیست. به جرعت می توان گفت راه اندازی شبکه بدون وجود پروتکل ها امکان پذیر نیست. پروتکل به مجموعه ای از قوانین و مقررات گفته می شود که سخت افزارهای مختلف و اجزای شبکه برای تشکیل شبکه از آن ها پیروی می کنند. بدون وجود این پروتکل ها برقراری شبکه و ایجاد ارتباط بین سیستم ها امکان پذیر نیست. در واقع می توان گفت سخت افزارهای مختلف قادر به فهم زبان یکدیگر نیستند و پروتکل ها به عنوان یک زبان مشترک بین تمام سخت افزار های شبکه عمل کرده و برقراری ارتباط بین آن ها را فراهم می کنند. پروتکل ها نقش مهمی را در تعریف اینترنت ایفا می کنند.
نحوه ارسال درخواست های کاربران به این صورت است که این درخواست ها به بخش های کوچکتری به نام بسته تقسیم شده و سپس در شبکه قرار می گیرند. سپس این بسته ها با توجه به آدرس IP مقصد به گیرنده تحویل داده می شوند. با رسیدن به مقصد مجددا این بسته ها به شکل اولیه خود در می آیند. لازم به ذکر است وظیفه ی مسیریابی این بسته ها به عهده روتر می باشد.
وقتی که بسته ها به سرویس دهنده رسیده و کنار هم قرار می گیرند، سرویس دهنده پاسخ درخواست کاربر را به بسته های کوچک تر تقسیم کرده و به مرورگر ارسال می کند. سپس کاربر می تواند نتیجه درخواست خود را در صفحه نمایش مشاهده کند. خب این جزییات لازم فهم بهتر اینترنت چیست است. تمام این کار ها در کسری از ثانیه انجام می شود. خب تا اینجای کار متوجه شدید که اینترنت چگونه کار میکند. امروزه برای اجرای شبکه های کامپیوتری از اینترنت استفاده بهینه تری انجام می دهند.
صاحب اصلی اینترنت کیست؟
در سال 1991 یک برنامه نویس کامپیوتر به نام تیموتی برنرزلی برای اولین بار وب را معرفی کرد. تیموتی برنرزلی در سال 1994 کنسرسیوم وب جهانی (W3C) را بنیان نهاد تا استاندارد های رسمی وب را در این سازمان مشخص کند. او هم اکنون مدیر این سازمان است و وب جهان گستر (World Wide Web) یا همان اینترنت توسط این شخص به وجود آمده است. هدف برنرزلی از به وجود آوردن اینترنت فراهم کردن راهی برای اشتراک گذاری فایل ها در سراسر جهان بود. هدف برنرزلی کاملا مفهوم اینترنت چیست را مشخص می کند.
لازم به ذکر است در ساخت اینترنت افرادی مثل رابرت کان و وینتون سرف نقش مهمی داشته اند و مهم ترین قسمت اینترنت یعنی پروتکل TCI/IP را به وجود آوردند.
اینترنت متشکل از چندین قسمت مختلف می باشد که هر کدام توسط شخص خاصی به وجود آمده است. اما هیچ کدام از این افراد خود را صاحب کل شبکه اینترنت نمی دانند. در واقع می توان گفت اینترنت متعلق به یک شخص خاص نیست اما هر کشوری می تواند دسترسی مردم آن کشور را به اینترنت محدود کند.
در سال 2016 دولت آمریکا تصمیم گرفت مالکیت پایگاه داده ها را به یک مرکز به نام ICANN واگذار کند. این مرکز حدود 20 سال وظیفه کار با پایگاه داده های دامین را به عهده داشته است. این حق مالکیت باعث شده است که قدرت استفاده از اینترنت در دست مردم باشد.
سازمان ICANN یک سازمان مستقل است و برای بروز نگه داشتن دامین ها هر 3 ماه یک بار تشکیل جلسه می دهد. این سازمان یک نهاد غیر دولتی محسوب می شود و وظیفه حفظ و نگهداری و همچنین بروز رسانی دامین ها را به عهده دارد. سازمان ICANN همچنین باید از اتصال صحیح دامنه ها و آدرس های آی پی اطمینان حاصل کند و به نوعی می توان گفت که ICANN تا حدودی در مدیریت اینترنت نقش دارد.
با وجود اینکه در وب گسترده جهانی یا همان اینترنت هیچ نظارتی روی امور فنی انجام نمی شود اما برخی از کشور ها مثل آمریکا، روسیه، چین و … تا حد زیادی روی اینترنت نفوذ دارند. این مسئله باعث شده است که کشور های دیگر با نگرانی هایی درباره مالکیت اینترنت روبرو شوند.
نظرات درباره این مطلب
2 نظر
ستایش –
عالی بود ممنون
کریمی –
بسیار خرسندیم که محتوا برای شما مفید بوده است.