آموزش شبکه بندی کامپیوتر

شبکه بندی کامپیوتر

واحد تحقیق و توسعه‌ی کارنو قصد دارد که در محتوای پیش ‌رو به توضیح و آموزش شبکه‌ بندی کامپیوتر و معرفی ابزار‌های مورد نیاز آن بپردازد. پس اگر می‌خواهید در این زمینه اطلاعات خود را گسترده‌تر نمائید، در این مقاله با ما همراه باشید.

آموزش شبکه بندی کامپیوتر:

ایجاد یک شبکه محلی خانگی یا اداری (LAN) به شما این امکان را می‌دهد تا به چاپگرها، برنامه‌ها و اطلاعات مشترک دسترسی یابید، از یک ارائه دهنده‌ی خدمات اینترنتی استفاده کنید و حتی با دیگران در شبکه‌ی خود بازی‌های ویدیویی LAN را انجام دهید.

درواقع می‌توان گفت که یکی از رایج‌ترین راه حل‌ها برای شبکه سازی چندین کامپیوتر با یکدیگر، به کارگیری اترنت می‌باشد.

در زمان شبکه بندی چندین کامپیوتر با یکدیگر در ابتدا باید اطمینان حاصل نمائید که هر رایانه و دستگاه شبکه از یک کارت رابط شبکه (NIC) برخوردار است. NIC به یک مودم داخلی شباهت دارد. بسیاری از کامپیوترها و چاپگرهای قدیمی ممکن است این‌ها را به عنوان یک ویژگی استاندارد نصب نکرده باشند.

بنابراین، طرح فیزیکی شبکه‌ی خود را تنظیم کنید. یک مکان مرکزی برای هاب اترنت، روتر و مودم انتخاب نمائید. اگر رایانه‌ها در مکان‌های مختلفی هستند، برنامه ریزی کرده و برای اجرای کابل شبکه، سوراخ‌هایی را در کف یا دیوار ایجاد نمائید. جهت انتقال کابل‌ها به روش زمینی می‌توانید از کف کاذب کارنو نیز استفاده کنید.

سپس، یک هاب اترنت را انتخاب نمائید. هاب باید از پورت‌های اترنت کافی برای پشتیبانی از تعداد رایانه‌ها، چاپگرها و سایر دستگاه‌های موجود در شبکه‌ی شما برخوردار باشد. هر رایانه و دستگاه شبکه با استفاده از کابل‌های اترنت به هاب متصل می‌شود.

پس از تهیه‌ی کابل اترنت RJ-45 باید فاصله‌ی هر دستگاه تا هاب را اندازه گرفته و کابل‌هایی را انتخاب نمائید که از طول مناسب برخوردار باشد.

در مرحله‌ی بعدی یک روتر را انتخاب نمائید. روتر به رایانه‌های تحت شبکه‌ی شما اجازه می‌دهد تا اتصال اینترنت، اشتراک گذاری شود. می‌توانید هاب، رایانه و مودم را به روتر متصل نمائید. پیشنهاد می‌شود که از فناوری شبکه‌ی بی‌سیم برای دستگاه‌های تلفن همراه: مانند لپ تاپ استفاده کنید.

نحوه اتصال یک کامپیوتر به شبکه داخلی

ابتدا بادی به قسمت System Properties رفته که برای این کار می توان روی ایکون This PC کلیک راست کرده و گزینه Change Settings را انتخاب کنید و یا برنامه RUN را باز کرده و دستور sysdm.cpl را اجرا کنید.

در پنجره باز شده روی گزینه Computer name را بزنید و سپس گزینه Change را انتخاب کنید.

در پایین پنجره قسمت Member of باید گزینه Domain را انتخاب گنید و سپس نام دامنه محلی را وارد کنید و در آخر گزینه ok را بفشارید.

کار به امام رسید و حال سیستم ریستارت می شود و شما باید با user , password دامنه وارد شوید.

سوئیچ,شبکه‌ بندی کامپیوتر,هاب,

موارد مورد نیاز برای شبکه بندی کامپیوتر:

در نهایت، مواردی که برای این امر نیاز خواهید داشت شامل:

هاب اترنت، کابل‌های اترنت، روتر، کامپیوترها و سایر دستگاه‌های شبکه است.

همان‌طورکه دانستید، برای اتصال فیزیکی سه یا چند کامپیوتر، باید از کابل اترنت متقاطع استفاده شود. شما باید کابل‌های اترنت را به دستگاهی وصل کنید که سیگنال‌ها را به یکدیگر منتقل نماید. بر اساس آنچه نوشته شد، چندین دستگاه وجود دارد که به شما امکان انجام این کار را می‌دهد. از جمله: هاب، سوئیچ یا روتر.

اکنون در ادامه به شرح این دستگاه‌ها می‌پردازیم.

هاب چیست؟

هاب وسیله‌ای است که سیگنال‌های دریافتی خود را تکرار می‌کند. «نمی‌داند» چه رایانه‌هایی به آن متصل هستند و هیچ پردازش شبکه‌ای را بر اساس رایانه‌ی مبدأ یا مقصد انجام نمی‌دهد. هاب‌ها در درجه‌ی اول به عنوان دستگاه‌های ارزان قیمتی استفاده می‌شوند که به شما امکان می دهند تا رایانه‌های بیشتری را به شبکه‌ی خود اضافه کنید.

با این حال، افزایش تعداد رایانه‌ها، ترافیک غیر ضروری شبکه را نیز افزایش می‌دهد. استفاده از هاب برای اتصال به شبکه چندان ایمن نیست، زیرا هر کامپیوتری در یک کلاستر می‌تواند برای “گوش دادن” به پیام‌های در حال پخش پیکربندی شود. از همین جهت، بهتر است اتصال شبکه به جای هاب با سوئیچ صورت گیرد.

سوئیچ چیست؟

سوئیچ به هاب شباهت دارد، با این تفاوت که سوئیچ، آدرس‌های IP رایانه‌های متصل را ثبت می‌کند. زمانی که پیامی از طرف سوئیچ دریافت می‌شود، پیام فقط برای گیرنده‌ی مورد نظر ارسال خواهد شد. سوئیچ‌ها پخش ترافیک غیر ضروری را کاهش می‌دهند و به شما این امکان را می‌دهند تا یک شبکه‌ی مقرون به صرفه با کارایی بالاتری را داشته باشید.

بنابراین، برای اتصال کامپیوترها در یک شبکه از سوئیچ‌ها استفاده می‌شود. دقت نمائید که آن‌ها دسترسی به اینترنت را ایجاد نمی‌کنند. شما باید اتصال اینترنت خود را از طریق یکی از رایانه‌های موجود در شبکه‌ی خود به اشتراک بگذارید.

هنگامی که یک کامپیوتر باید اتصال اینترنت را مدیریت کند، عملکرد شبکه کند می‌شود. اگر رایانه‌ی اصلی از کار بیفتد، تمامی رایانه‌های دیگر نیز اتصال اینترنت خود را از دست خواهند داد. (همچنین ممکن است بتوانید سوئیچ خود را به مودم پهنای باند خود وصل کنید، اما فقط در صورتی که چندین آدرس IP از ارائه دهنده‌ی خود دریافت کنید که این معمولاً هزینه‌ی بیشتری را شامل می‌شود.) در نتیجه، برای افزایش کارایی و عملکرد، به یک روتر نیاز خواهد بود.

سوئیچ,شبکه‌ بندی کامپیوتر,هاب,

انواع گوناگون سوئیچ:

اکنون شاید بد نباشد که به معرفی انواع گوناگون سوئیچ‌ها بپردازیم.

سوئیچ‌ها به صورت مدیریت نشده، مدیریت شده یا با ترکیبی از ویژگی‌هایی که معمولاً به عنوان سوئیچ‌های هوشمند شناخته می شوند در دسترس هستند.

تعریفی از سوئیچ مدیریت نشده:

سوئیچ مدیریت نشده، ابزار پیکربندی یا گزینه‌های قابل تغییری ندارد. این سوئیچ ها برای مصارف خانگی و اداری کوچک ایده آل می‌باشند.

تعریفی از سوئیچ مدیریت شده:

سوئیچ مدیریت شده توانایی پیکربندی و مدیریت پورت‌های جداگانه و همچنین سرعت پیوند و تنظیمات دوطرفه را ارائه می‌دهد. دسترسی به پیکربندی ممکن است به روش‌های مختلفی ارائه شود.

سوئیچ‌های مدیریت شده برای شبکه‌های متوسط تا بزرگ مناسب هستند. این سوئیچ‌ها از نظر قیمتی می‌توانند بسیار گران باشند. درنتیجه، بسیاری از مشاغل کوچک و متوسط ترجیح می‌دهند که از سوئیچ‌های هوشمند استفاده نمایند.

تعریفی از سوئیچ هوشمند:

سوئیچ‌های هوشمند دارای قابلیت‌هایی هستند که بین سوئیچ‌های مدیریت‌نشده و مدیریت‌شده قرار دارند و معمولاً تنظیمات اولیه را ارائه می‌دهند.

روتر چیست؟

روتر نیز به سوئیچ شباهت دارد و تعدادی از عملکرد مفید شبکه را ارائه می‌دهد.

روتر به شما امکان می‌دهد تا یک شبکه‌ی خانگی (مانند یک سوئیچ) را ایجاد نمائید. درواقع، یک روتر شبکه‌ها را جدا می‌کند و به شما امکان می‌دهد تا دسترسی به اینترنت خود را بدون وابستگی به اتصال یک رایانه (برخلاف یک سوئیچ) به اشتراک بگذارید.

می‌توانید چاپگر را مستقیماً به برخی از روترها وصل کنید تا به چاپگر اجازه دسترسی به هر رایانه‌ای در شبکه را بدهید.

روتر، قابلیت‌های فایروال داخلی را هم فراهم می‌کند و عملکرد شبکه را با مانع روبه‌رو نمی‌کند.

می‌توانید بدون خرید آدرس‎‌های IP اضافی، اتصال پهنای باند خود را به اشتراک بگذارید. (بررسی نمائید که آیا ارائه دهنده‌ی شما این اجازه را می‌دهد یا خیر.)

شما همچنین می‌توانید یک روتر بی‌سیم را تهیه نمائید. روتر بی‌سیم، بسیاری از عملکردهای مشابه را انجام می‌دهد، اما به شما امکان می‌دهد تا یک شبکه‌ی معمولی را با یک شبکه‌ی بی سیم ترکیب نمائید.

سخن آخر:

امید است که این مقاله‌ی خوانده شده از محتویات سودمندی برخوردار بوده باشد و توانسته باشیم توضیح خوبی از شبکه‌ بندی کامپیوتری و معرفی ابزارهای مورد نیاز آن را به شما ارائه دهیم. منتظر به‌روزرسانی‌های بعدی ما باشید. نظرات، انتقادات و سؤالات خود را در قسمت دیدگاه این محتوا با ما به اشتراک بگذارید. طراحی و اجرای شبکه های کامپیوتری خود را به گروه فنی و مهندسی کارنو بسپارید.