بررسی همه جانبه تفاوت میان رک مخابراتی و رک شبکه

رک مخابراتی دارای تجهیزاتی از قبیل مبدل، ماژول و اجزای دیگری می باشد که در آن نصب شده و پشت سر هم قرار داده می شوند. این رک بیشتر مواقع در سایز های کوچکی طراحی می گردد و درب آن هم شیشه ای می باشد. این نوع از رک ها دارای دربی در قسمت پشت نمی باشد و عمق آنها کم تر از رک های دیگر است. تجهیزات مربوط به مخابرات، داخل رک مخابراتی نصب می گردد که وزن آنها زیاد نمی باشد. این نوع از رک ها دارای سطح مقاومت پایینی می باشد و به همین میزان، قیمت رک مخابرات پایین می باشد.

رک مخابرات,رک مخابراتی,رک مخابراتی چیست,

تفاوت رک های شبکه و مخابرات

بیشتر فروشنده ها و مشتریان رک و تجهیزات مربوط به آن از تفاوت رک های شبکه و مخابرات اطلاعی ندارند. به همین دلیل در بیشتر پروژه ها از یک نوع رک های مخابراتی استفاده می نمایند. ولی بیشتر پروژه ها نیازمند استفاده از رک مخابراتی می باشند که این موضوع هم برای آن ها اهمیت زیادی دارد، به دلیل این که رعایت نکردن قوانین و مقررات می تواند امکانات نصب شده روی این نوع از رک ها را با مسائل جدی مواجه نماید. در ادامه مطالب به بررسی تفاوت میان رک های شبکه و مخابرات می پردازیم:

رک های سرور دارای عمق بیشتری به نسبت رک های مخابراتی می باشند اکثر سرور ها در بیشتر موارد دارای عمقی در حدود 800 میلی متر می باشند. به نظر می آید که انتخاب کردن رک شبکه با این عمق برای سرور ها کارایی بیشتر داشته باشد ولی باید به این نکته توجه کنید که رک ها در مدل های متنوعی تولید می گردند. در بیشتر موارد عمق داخل رک به علت قرار دادن اجزای رک کم تر می باشد، بنابر این باید از رک هایی که عمق آن ها زیاد می باشد، استفاده کرد.

رک های شبکه و مخابرات,رک های مخابراتی,رک مخابرات,

عمق بیشتر رک های شبکه در حدود 800، 1000 و 1200 میلی متر می باشند. عمق رک مخابراتی طراحی شده نیز در حدود 600 میلی متر می باشد و به همین دلیل به منظور نصب کردن تجهیزات مخابراتی یکی از بهترین گزینه ها می باشد. تفاوت بعدی رک مخابرات با رک شبکه در این است که مقاومت رک های داخل شبکه بیشتر و هم چنین در ابعاد بزرگ تری تولید می شوند. وزن سوییچ شبکه و رک های دیگر تقریبا به میزان صد کیلو می باشد و به همین دلیل برای محافظت از آن ها به رک شبکه که مقاومت و استحکام بیشتری دارند، نیاز می باشد. درحالی که رک مخابراتی کوچک تر بوده و مقاومت بالایی هم ندارد، به همین دلیل استفاده کردن از رک های مخابراتی مقرون به صرفه می باشد.

در رک شبکه به منظور جلوگیری از خرابی تجهیزات موجود در شبکه و سرور به علت گرمای زیاد، گردش هوا باید به طور افقی در طبقه های رک موجود باشد و هیچ نوع قطعه ای نباید در مقابل چرخش هوا قرار گیرد. سرور شبکه به صورتی طراحی شده که می تواند جریان هوا را از قسمت جلویی دستگاه وارد نماید و از قسمت پشتی خارج کند. به همین دلیل رک شبکه به صورتی طراحی شده که درب جلو و پشت آن امکان عبور هوا را به رک می دهد در حالی که رک مخابراتی برای این کار مناسب تر می باشد و در بیش تر مواقع درب جلویی آن را از جنس شیشه و پشت آن را فلزی می سازند.

در پایان مطالب باید به این موضوع اشاره کنیم مواردی که در متن بالا به آن اشاره شد بیان کننده تفاوت های میان رک های شبکه و مخابرات می باشد. بنابراین در رابطه با با رک مخابرات باید به صورت کلی این چنین بیان کنیم که این رک هم مانند بسیاری از رک های دیگر قابلیت های خاص خود را دارا می باشد و در بیشتر موارد هم می توان از آن استفاده های فراوانی نمود. مورد بعدی که در رابطه با رک مخابراتی وجود دارد این است که قیمت آن پایین تر است و افراد بابت آن هزینه کمتری را صرف می کنند.