تفاوت مراکز داده ابری با سنتی

واحد تحقیق و توسعه کارنو در این مقاله سعی کرده است، که به تفاوت های مراکز داده ابری و مراکز داده سنتی بپردازد. از همین جهت این محتوا به قیاس هزینه ها، قابلیت های دسترسی، امنیت و مقیاس پذیری این دو مرکز داده پرداخته است.

مرکز داده سنتی

همانطور که می دانید، امروزه اغلب سازمان ها، ارگان ها، شرکت ها برای ثبت اطلاعات به وجود یک مرکز داده نیازمند هستند.

مرکز داده به طور سنتی یک مرکز فیزیکی است، که شرکت ها، سازمان ها و غیره برای ذخیره سازی اطلاعات خود از آن استفاده میکنند. مراکز داده اغلب از تجهیزات فنی تشکیل شده اند.

این تجهیزات شامل روترها، دستگاه های امنیتی، سیستم های ذخیره سازی، کنترل کننده های تحویل برنامه و غیره هستند.

برای اجرای تمامی سخت افزار و نرم افزارهای مراکز داده به مقدار قابل توجهی زیر ساخت نیاز است.

مراکز داده,مراکز داده ابری,مراکز داده سنتی,

مرکز داده ابری

همانطور که در مقدمه ی مقاله نیز اشاره شد، مراکز داده ابری با مراکز داده سنتی متفاوت هستند.

جز این که هر دوی این مراکز قابلیت ذخیره سازی داده ها را دارند، هیچ چیز مشابه دیگری بین این دو مرکز وجود ندارد.

یک مرکز داده ابری از نظر فیزیکی در دفتر یک سازمان، ارگان یا شرکت وجود ندارد.

در واقع این مرکز داده به صورت آنلاین بوده و داده ها در سرورهای ابری به شکلی امن ذخیره می شوند.

مراکز داده ابری بدین صورت طراحی شده اند که از نسخه ی پشتیبان برخوردار هستند، تا در صورت هرگونه اتفاقی داده های مربوطه پاک نشوند.

تفاوت های مرکز داده ابری و سنتی

چهار معیار در هنگام ذخیره سازی اطلاعات وجود دارد، این معیارها به شرح زیر می باشند:

  • هزینه
  • قابلیت دسترسی
  • امنیت
  • مقیاس پذیری

مرکز داده ابری,مرکز داده سنتی,مراکز داده,

هزینه در مراکز داده سنتی

وجود مرکز داده سنتی نسبت به یک مرکز داده ابری مشمول هزینه های بیشتری خواهد بود، این هزینه ها صرف خرید و نگهداری سخت افزارهای سرور و شبکه و همچنین صرف نیروهای انسانی این مرکز داده

می شود.

هزینه در مراکز داده ابری

هنگامی که شما داده های خود را بر روی سرورهای ابری میزبانی می کنید، اساساً در حال استفاده از سخت افزار و زیرساخت های شخص دیگری هستید، بنابراین این امر از نظر مالی بسیار با صرفه تر از زمانی خواهد بود که از مراکز سنتی استفاده می کنید. علاوه بر این، مراکز داده ابری بستری را به وجود می آورند تا بتوانید منابع خود را به شیوه ای بهتر بهینه نمایید.

قابلیت دسترسی در مراکز داده سنتی

البته امکان دسترسی مراکز داده سنتی به شما امکان انعطاف پذیری از نظر تجهیزات انتخابی را می دهد، بنابراین شما دقیقاً می دانید از چه نرم افزار و سخت افزاری استفاده می کنید و همین امر سفارشی سازی های بعدی را نیز تسهیل خواهد کرد؛ زیرا هیچ کس دیگری در این معادله وجود ندارد و شما می توانید تغییرات مورد نیاز خود را اعمال نمایید.

قابلیت دسترسی در مراکز داده ابری

با میزبانی ابری، دسترسی میتواند به یک مسئله تبدیل شود. اگر در هر نقطه ای اتصال اینترنت نداشته باشید، داده ها از راه دور غیرقابل دسترسی خواهند شد، که این امر ممکن است برای برخی از افراد مشکل ساز شود.

اگر چنین مواردی پیش آمد شما می توانید، با ارائه دهنده ی خدمات ابری خود تماس گرفته و مشکل را مطرح نمایید تا برای رفع آن اقدام شود.

مراکز داده ابری,مراکز داده سنتی,مرکز داده ابری,

امنیت در مراکز سنتی

درمراکز داده برای ایجاد امنیت، کارمندانی را استخدام می کنند، در این مراکز کنترل بر داده ها و تجهیزات با امنیت بیشتری انجام میشود، چرا که فقط افراد معتمد می توانند به سیستم ها دسترسی داشته و آن ها را نظارت کنند.

امنیت در مراکز ابری

میزبانی ابری حداقل از لحاظ تئوری خطرناک تر خواهد بود، زیرا هر کسی با اتصال به اینترنت، چنین امکانی را دارد تا داده های مورد نظر را هک کند.

در حقیقت، اکثر ارائه دهندگان خدمات ابری برای محافظت و ایمنی از داده های شما تمام تلاش خود را انجام میدهند. آن ها برای نگهداری اطلاعات در فضایی امن از کارمندان باتجربه استفاده می کنند، تا این اطمینان حاصل شود، که تمام اقدامات امنیتی انجام شده است.

مقیاس پذیری

همانطور که گفته شد، مراکز سنتی نیاز به زیرساخت و صرف هزینه های زیادی دارند؛ اما در میزبانی ابری زیرساخت ها و هزینه ها کمتر خواهد بود.

ارائه دهندگان خدمات ابری برنامه های انعطاف پذیر بسیاری، متناسب با نیازهای افراد در نظر دارند، و افراد می توانند فضای ذخیره سازی بیشتری را در صورت نیاز، خریداری نمایند. حتی چنین قابلیتی وجود دارد که افراد براساس نیاز خود، میزان ذخیره سازی را کاهش دهند.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد، در آینده محتواهای بیشتری را در مورد مراکز داده ابری و سنتی در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.