ده نکته در مورد میکروسرورها

هنگامی که با استفاده از یک میکروسرور می توان فعالیت مربوطه را به طور کامل انجام داد، استفاده از سرورهای پیشرفته تر که به هزینه و فضای بیشری احتیاج خواهند داشت منطقی نمی باشد. از این رو ما سعی داریم به بررسی سرورهایی که قابلیت استفاده در مراکز داده را دارند بپردازیم.

به سرورهای بسیار کوچک که هزینه چندانی ندارند میکروسرور گفته می شود. این سرورها به سبب ساختار و اندازه بسیار کوچکی که دارند به راحتی در خوشه ها مورد استفاده قرار می گیرند. ما نیز تصمیم گرفته ایم در خصوص قیمت این میکرو سرورها و نقش و جایگاه آن ها در مرکز دیتا اطلاعات مفیدی در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم.

تمامی مطالب بیان شده در این مقاله بر اساس پست موجود در صفحه مرکز داده سده 21 ایران می باشد.

مزیت میکروسرور,میکرو سرور,میکرو سرور چیست,

1- فضای محدودتری به هسته ها اختصاص داده شده است.

معمولا نیازی به پردازشگرهای هسته ای بسیار بزرگ جهت پردازش اطلاعات نمی باشد و از پردازشگرهای کوچکتر که دارای توان محاسباتی کمتری هستند به صورت متوالی استفاده می نمایند تا پردازش به طور کامل انجام گیرد. به عنوان نمونه صفحات دیسک HDMI  به منظور پردازش اطلاعات به مقدار بسیار کمی توان محاسباتی نیاز دارند.

2- نقش و اهمیت میکروسرورها در کارهای کوچک تر

استفاده از میکرو سرورها موجب می شود که هزینه های مربوط به پردازش به مقدار قابل توجهی کاهش یابد. نحوه عملکرد میکروسرورها به این صورت است که از ویژگی های غیر ضروری بارهای کاری سبک صرف نظر می کنند در نتیجه بارهای کاری سبک و کم حجم را سرعت و دقت بالاتری انجام می دهند.

3-مصرف کم میکروسرورها هزینه های اداره را به میزان زیادی کاهش می دهد.

میکرو سرورها به سبب ساختاری که دارند دارای میزان مصرف کمتری در مقایسه با توان طراحی گرمایشی به اندازه 90W هستند. در میکرو سرورها چیپک ها مجهز به TDP زیر 45W می باشند. در واقع مصرف بار زیر تر به معنی هزینه تعویض کمتر و برخورداری از بار محاسباتی بهتر در قبال هر دلار است.

مزیت میکروسرور,میکرو سرور,میکرو سرور چیست,

4- میکروسرورها در واقع سرورهای مکانی می باشند.

میکروسرورها معمولا بر اساس شکل فاکتورهای حقیر، همچنین تخته مدار سیستم ها روی یک چیپ واقع شده اند و موجب قرار گیری CPU، سیستم ورودی و خروجی و حافظه در داخل یک مدار جامع می شوند. سایز کوچک تخته ها موجب می شود که میکروسرورهای موجود در دسته بندی های بسیار فشرده و منسجمی قرار گیرند تا  فضای فیزیکی مرکز داده بیشترین استفاده ممکن را داشته باشد.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی HP تعداد 1600 عدد از میکروسرورهای موجود در پروژه Moonshot calxeda energy coreکه ساخت آن ها بر اساس soc ساخته شده است فقط نصفی از قفسه سرور را به خود اختصاص داده اند، از این رو با استفاده از آن می توان یک برنامه سبک را که معمولا به بیش از 10 قفسه نیاز دارد را انجام داد. استفاده از این روش موجب می شود که یک بار کاری با 89% انرژی کمتر و همچنین 63% کاهش هزینه صورت گیرد.

5- مزیت میکروسرورها بر میزبان های وب کاملا روشن است.

یکی از اصلی ترین داوطلبان استفاده از میکروسرورها مراکز میزبان وب می باشند و این مراکز معمولا به منظور ساده سازی زیرساخت ها در مرکز داده خود از میکروسرورها استفاده می کنند. شرکت هایی که فعالیت گسترده ای در زمینه تولید محتوا در اینترنت دارند یکی دیگر از کاندیدای استفاده از میکرو سرورها هستند. این شرکت ها نیازمند انجام کارهای محاسباتی  بسیار زیادی هستند که با کمک میکروسرورها می توانند آن ها را با سرعت بیشتری انجام دهند. از جمله شرکت هایی که از میکرو سرورها استفاده می کنند می توان به فیس بوک اشاره نمود.

مزیت های میکرو سرورها موجب شده است که شرکت ها و مراکز بسیاری به منظور مدیریت بارهای کاری خود از این دستگاه استفاده نمایند.

مزیت میکروسرور,میکرو سرور,میکرو سرور چیست,

6- میکرو سرورها در کنار تمام خدماتی که ارائه می دهند محدودیت هایی را نیز دارند.

برای انجام کارهای محاسباتی که روزانه بخش زیادی از فعالیت های مراکز به وسیله آن ها انجام می شود مانند محاسبات فنی یا عملی نمی توان از میکرو سرورهای تاب کامپیوتری استفاده نمود. در واقع می توان گفت دوباره نویسی نرم انگیزه ها در خصوص میکرو سرورها کاری غیر ضروری است و باید اقداماتی در خصوص تقسیم مناسب ترافیک بین میکرو سرورها و خوشه ها صورت گیرد.

7- میکروسرور ها بازار سرورها را تحت تاثیر قرار داده اند و دچار تحولاتی نموده اند.

بالغ بر 90درصد پردازشگرهای chipmaker intel از سرورهای امروزی تشکیل شده اند و رغیب اصلی آن ها  میکرو سرورهای شرکت ARM می باشد که مصرف عمده آن ها در گوشی های همراه است. میکرو سرورهای ارائه شده از سوی هر دو شرکت از توان و قدرت کافی برای رقابت در بازار میکرو سرورها برخوردار نیستند زیرا SOC های شرکت اینتل 64 بیتی و SOCهای شرکت ARM32 بیتی هستند. شرکت ADM نیز تا پایان سال جاری پردازشگر kabini را عرضه می کند که از قدرت بالایی برخوردار نیست و قصد ادغام  cpu چند هسته ای با یک GPU radeon HD دارد.

شرکت های HP و DELL نیز فعالیت خود را در زمینه میکرو سرورها گسترش داده اند و به زودی شاهد عرضه میکرو سرورهای شرکت HP بر پایه Intel atom centerton خواهیم بود، این میکرو سرورها تحت پروژه Moonshot می باشد. شرکت dell  نیز میکرو سرورهایی به نام Dell power edge c 5220 بر مبنای intel xeon E3  تولید کرده است. شرکت IBM  نیز برنامه هایی در خصوص تولید میکرو سرورهای قدرتمند دارد.

در این میان شرکت های فیس بوک و گوگل نیز سعی دارند که OEM های به روز تر و مدرن تری را تولید کنند و از سرورهای بهتری برای کنترل و پردازش داده های مرکز خود استفاده نمایند.

مزیت میکروسرور,میکرو سرور,میکرو سرور چیست,

8- شرکت های Intel و ARM دارای توانمندی های منحصر به فردی هستند.

هیچ شرکت پیشتازی در خصوص تولید چیپ وجود ندارد و می توان گفت تمامی شرکت ها در یک سطح قرار دارند. مهم ترین ویژگی پردازشگر Centerton اینتل معماری 64 بیتی و پشتیبانی از ECC می باشد در حالی که SOC مانند Calxeda energy core از شرکت ARM دارای برتری هایی نسبت به پردازشگر Centerton هستند. اما در خصوص اجرای نرم اسباب شرکت اینتل بر ARM برتر است.

معماری چیپ X86 اینتل به گونه ای است که می توان نرم انگیزه های فراوانی را بر روی آن اجرا نمود در حالی که اگر بخواهیم  این نرم انگیزه ها را بر روی پلتفرم RISC از تولیدات شرکت RAM اجرا کنیم نیاز به ایجاد تغییرات و اصلاحاتی می باشد.

9- بزودی شاهد تخصصی تر شدن میکرو سرورها خواهیم بود.

میکرو سرورهایی که با هدف انجام کارهای ساده تولید شده اند نیز نوعی ماشین تخصصی محسوب می شوند که به مراتب با توجه به پیشرفت و نیاز بازار و استفاده از میکرو سرورها در کارهای تخصصی تر مثل برنامه Saas میکرو سرورها نیز پیشرفته تر و بروز تر خواهند شد.

معماری های ویژه ای برای میکرو سرورها طراحی شده اند که عملکرد آن ها را بهبود می بخشند. به عنوان مثال سیستم محاسباتی با نام AMD seamicro SM1500 به کمک این معماری می تواند تا 512 هسته cpu و 5PB را در خود ذخیره سازد. شرکت HP نیز معماری قابل انعطافی را برای میکرو سرورهای Moonshot طراحی نموده است که موجب شده این میکرو سرورها متناسب با بار کاری محاسباتی عمل نمایند.

10-میکروسرورها هرگز نمی توانند جای سرورها را بگیرند.

هدف از ایجاد و ساخت میکرو سرور ها کمک به انجام بارهای کاری در کنار سرورها در موارد مختلف می باشد و به منظوری جایگزینی با سرورها طراحی نشده اند و نمی توانند جای سرورهای پر توان را بگیرند. در واقع میکرو سرورها با این قصد روانه بازار شده اند که یک پنجم از بازار فروش سرورها را به خود اختصاص دهند و نوعی از زیر شاخه سرورها محسوب می گردند نه رغیب آنها.