رک شبکه چیست و چه مزیت هایی دارد

رک شبکه چیست

رک شبکه چیست؟ اگر می خواهید با رک شبکه آشنا شوید در این مقاله با واحد تحقیق و توسعه ی کارنو همراه باشید.

همانطور که می دانید تجهیزات شبکه و سرورها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند و باید نگهداری از آن ها با دقت بالایی صورت گیرد؛ از همین جهت رک ها می توانند گزینه ی بسیار مناسبی برای نگهداری از سرور ها باشند. حال شما می توانید با خواندن این مقاله با رک و مزیت های آن آشنا شوید. اکنون در ادامه با ما همراه باشید.

رک چیست؟

رک شبکه، سخت افزاری است که شما می توانید تجهیزات شبکه را درون آن قرار دهید. این تجهیزات می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • سرور
  • استوریج
  • روتر
  • سوییچ
  • یو پی اس
  • و غیره

در ادامه باید بگوئیم به علت این که سخت افزارهای شبکه از استانداردهایی برخوردار هستند؛ از همین جهت رک ها نیز باید طبق استانداردهای مربوطه ساخته شوند.

عموما جنس رک ها از استیل یا آلومینیوم می باشد و بعضی از رک ها دارای دیواره و درب هستند در صورتی که بعضی دیگر درب و دیواره ندارند.

کاربرد رک شبکه:

همانطور که گفته شد رک ها از تجهیزات شبکه محافظت می کنند، اما علاوه بر این مواردی دیگری نیز وجود دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. اکنون به توضیح اولین مورد یعنی افزایش کارایی می پردازیم.

 افزایش کارایی

آیا میدانستید که رک های شبکه باعث بهبود عملکرد سیستم ها می شوند؟ البته اگر رک شبکه ی شما دارای سیستم کولینگ و خنک کننده باشد همین مورد باعث گردش هوا شده و از داغ شدن دمای رک جلوگیری خواهد کرد. افزایش دما بر روی کارایی سیستم ها تاثیر منفی می گذارد؛ پس در نتیجه شما می توانید به راحتی میزان دما، روطوبت و گرد و غبار داخل رک را کنترل کنید و از تجهیزات داخلی رک همانند سرورها محافظت نمائید.

یکی دیگر از روش های موثر برای اینکه گردش جریان هوا داخل رک صورت گیرد، این است که تجهیزات به درستی در رک  قرار گرفته شوند. اگر تجهیزات به درستی در رک قرار نگیرند و به دیواره ها بچسبند، همین امر موجب عدم گردش هوا خواهد شد.

سهولت در نگهداری سرورها و تجهیزات شبکه

رک های شبکه به گونه ای ساخته شده اند که باعث نگهداری ساده تر سرورها خواهند شد. به عنوان مثال: برخی از رک ها دارای چرخ بوده و به راحتی می توان آن ها را حرکت داد و برخی دیگر از رک ها از طبقاتی برخوردار هستند که همین امر باعث دسترسی راحت افراد به سرورها می شود.

در صورتی که تجهیزات شبکه به تعمیرات نیاز داشته باشند، رک ها باعث می شوند تا این تعمیرات به راحتی و با سرعت عمل بالاتری صورت گیرند؛ زیرا دسترسی به تجهیزات درون رک برای افراد مسئول ساده تر خواهد بود و در نهایت هزینه ای که باید به سروریس کارها پرداخت شود نیز کاهش می یابد.

در نتیجه می توان گفت که استفاده از رک ها و قرار گیری مرتب تجهیزات موجب افزایش سرعت دسترسی، سرعت عیب یابی و سرعت تعمیر تجهیزات داخل رک می شود.

حتی استفاده کردن از رک ها باعث صرفه جویی در مصرف کابل ها می شود. چرا که شما می توانید کابل ها را به طور منظم در جایگاه خود درون رک قرار دهید. در چنین حالتی شما قادر خواهید بود از لیبل ها استفاده کرده و مشخص نمائید که هر یک از کابل ها مربوط به کدام سخت افزار شبکه می باشد.

اتاق سرور,ارتفاع رک,تجهیزات شبکه,

افزایش امنیت

شما می توانید با انتخاب رک ها برای سرورها و سخت افزارهای شبکه یتان بستر امنی را به  وجود آورید تا افراد متفرقه نتوانند به سرورهای شما دسترسی یابند. علاوه بر این اگر حادثه ای رخ دهد، همانند: وارد شدن ضربه، زمین لرزه و یا بلایای طبیعی، رک ها همانند محافظی برای تجهیزات درونی خود عمل خواهند کرد و سطح امنیت را ارتقاء می دهند.

 یک رک خوب از چه ویژگی هایی برخوردار می باشد؟

رک ها از ویژگی های زیادی برخوردار بوده و انواع گوناگونی دارند؛ اما باید در زمان خرید رک شبکه نکاتی را در نظر بگیرید. این نکات به شرح زیر آورده شده اند:

  • رک مناسب رکی می باشد که در ساختار آن استانداردهای مربوطه رعایت شده باشد و بتوان تجهیزات شبکه را به راحتی درون آن قرار داد.
  • در زمان خرید رک شبکه بودجه ی مالی خود را در نظر داشته و با توجه به آن رک مورد نظر خود را انتخاب نمائید.
  • قبل از خرید رک با پشتیبانان مربوطه مشورت نموده تا با توجه به نیاز خود بهترین گزینه را انتخاب نمائید.

اکنون ممکن است که چنین سوالی برای شما به وجود بیاید که یک رک استاندارد باید از چه ویژگی هایی برخوردار باشد؟

در ادامه مواردی را برای شما آورده ایم که نشان دهنده ی استاندارد بودن رک می باشد.

رک استاندارد و مشخصات آن:

عرض رک شبکه و ارتفاع آن جزء مواردی بوده که یک رک استاندارد باید از آن برخوردار باشد.

رک شبکه از نظر عرضی باید با عرض تجهیزات شبکه مطابقت داشته باشد. رک ها در اندازه های گوناگونی همچون 19 اینچ، 24 اینچ و یا 30 اینچ عرضه می شوند.

ارتفاع رک نیز می تواند 4.4 سانتی متر باشد. ارتفاع رک با یونیت مشخص می شود و می توان گفت هر یونیت رک معادل 1.7 اینچ یا همان 4.4 سانتی متر می باشد.

در نهایت شما باید با توجه به تجهیزات شبکه ی خود رک مورد نظرتان را انتخاب نمائید.

انواع رک ها

در این قسمت تصمیم داریم تا انواع رک ها را برای شما نام برده و هریک را به اختصار برایتان توضیح دهیم.

انواع رک ها به شرح زیر می باشند:

  • رک های دیواری
  • رک های ایستاده

رک شبکه چیست,رک های دیواری,سرورها,

رک های دیواری:

همانطور که از نام این رک ها پیداست آن ها به دیوار متصل می شوند. رک های دیواری در یونیت های گوناگونی موجود هستند. عمق رک های دیواری 30، 40، 45 و 60 سانتی متر می باشد.

اگر فضای اتاق سرور شما کوچک باشد و دچار مشکل کمبود جا باشید می توانید از رک های دیواری استفاده نمائید.

علاوه بر این شما می توانید برای شبکه های کوچک تر که از تجهیزات کمتری برخوردار هستند این رک ها را مورد استفاده قرار دهید.

رک های ایستاده:

رک های ایستاده را می توانید برای شبکه های بزرگ تری که دارای تجهیزات بیشتری هستند استفاده نمائید. این رک ها بیشتر در اتاق های سرور به کار برده می شوند.

رک های ایستاده دارای چرخ و پایه های ضد زلزله می باشند؛ البته بیشتر ویژگی هایی که در رک های دیواری موجود می باشد در رک های ایستاده نیز وجود دارد اما رک های ایستاده از ابعاد بزرگ تری برخوردار هستند.

امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید، منتظر مقالات آینده ی ما باشید تا اطلاعات بیشتری را در مورد رک ها در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

لطفا ما را از نظرات، انتقادات و پیشنهادات سازنده ی خود آگاه سازید.

(گروه فنی و مهندسی کارنو تولید کننده سیستم کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور، پاور ماژول، کف کاذب اتاق سرور می باشد.)