معرفی انواع  RACK یا رک شبکه های کامپیوتری

رک دیواری (wall Mount Rack)

تجهیزات شبکه در داخل رک ها قرار می گیرند. ارتفاع رک ها را با واحد یونیت می سنجند که هر واحد آن برابر با 43/5 میلی متر است. ارتفاع رایج در رک های دیواری معمولا پنج، شش، هفت و نه است. رک ها دارای عمق یکسانی نیستند و دارای عمق های 35، 45 و 60cm می باشند. نوعی از رک ها کید رک نام دارد که کاربرد آن محافظت از سوئیچ های غیر رکمونت بر روی دیوار می باشد.

انواع RACK,حرارت سنج دیجیتالی,شبکه کامپیوتری,

در میان تمامی رک ها بیشترین تنوع به رک یونیت 9 اختصاص دارد، در برخی از این رک ها امکان دسترسی به محتوای رک از کنار وجود دارد و برخی دیگر نیز به سبب چرخش 100 درجه ای که دارند کاربر می تواند به پشت رک نیز دسترسی داشته باشد، بیشترین مصرف رک ها با چرخش 100 درجه در سوئیچ های مجهز به ماژول پشت می باشد. برای رک های دیواری می توان پاور یونیت های 3 یا 4 پورت و فن نصب نمود.

شبکه های کامپیوتری,قیمت انواع RACK,قیمت رک ایستاده,

رک ایستاده ( Tower Rack)

بهترین رک ها به منظور استفاده در مراکز شتاب رک های ایستاده می باشند. مهم ترین مزیت این رک ها جمع آوری نمودن تمامی ابزار و قطعات مانند سوئیچ، سرور، انواع پچ پنل و … یک رکمونت 19 اینچی در کنار یکدیگر می باشد که موجب می شود راحت تر بتوان آن ها را کنترل و مدیریت نمود. این رک ها امکان باز شدن از چهار طرف را دارند و معمولا دارای ارتفاع16، 21، 28، 36، 40 و 44 و عمق 40، 60 و 80 سانتی متر می باشند. درب های این رک ها به صورت شیشه ای یا تلقی فریم دار است. رک های ایستاده مجهز به یک فن می باشند اما امکان ارتقا آن ها و افزودن به تعداد فن ها وجود دارد. پاورماژول های افقی و عمودی 8 و 9 پورت را می توان برای رک های ایستاده نصب نمود.

  • کیس رکمونت

به منظور داشتن سروری ویژه در رک، کیس رکمونت های3 یونیت و 4 یونیت بهترین انتخاب هستند. مهم ترین ویژگی این کیس رکمونت ها مجهز بودن آن ها به پاور 400 وات، درب قفل دار و فیلتر می باشد که فیلتر ها از ورود هر گونه گرد و غبار به کیس جلوگیری می کند. این کیس رکمونت ها به سبب ساختاری که دارند نیاز به فضای کمی برای نصب خواهند داشت و دارای فن های 12 در 12 می باشند.

  • پچ پنل

به قطعه ای که تعداد معینی پورت شبکه بر روی آن وجود دارد پچ پنل گفته می شود، این پورت ها معمولا 24 یا 48 تایی هستند. به منظور متصل شدن افراد به شبکه از سوکت ها استفاده می شود از این رو در زمان راه اندازی شبکه تعداد زیادی سوکت شبکه قرار می دهند. طراحان شبکه به منظور نگهداری از کابل های متصل به سوکت آن ها را در پچ پنل قرار داده سپس شماره گذاری می نمایند تا در هنگام نیاز و متصل شدن کاربر جدید به شبکه به راحتی بتوانند این عمل را انجام دهند و او را با کابل مشخص به شبکه وصل نمایند.

قیمت رک دیواری,انواع RACK,حرارت سنج دیجیتالی,

  • طبقه ثابت رک

طبقه های ثابت رک در سه مدل یک یونیت، دو یونیت و تخت وجود دارند. کاربرد طبقه های یک یونیت در جلو رک به منظور نگهداری تجهیزات و قطعات سبک و کم وزن می باشد. همچنین کاربرد طبقه های دو یونیت در نگهداری تجهیزات با وزن میانه است، در حالی که طبقه های تخت توانایی تحمل و نگهداری تجهیزات سنگینی مانند سرورها، مانیتور و یو پی اس را دارند و به چهار گوشه رک پیچ می گردند و معمولا در عمق های 60، 80 و 100 در بازار وجود دارند.

  • طبقه متحرک رک

کاربرد این طبقات در نگهداری کیبورد و موس در رک می باشد و به دلیل کشویی بودن آن ها سرپرستان می توانند از آن به عنوان میز استفاده نمایند و بر حسب اندازه رک در سایزهای 60، 80 و 100 سانتی متر وجود دارند.

  • فریم مونیتور

این قطعه در رک در قسمت جلو مونیتور و بر روی آداپتور قرار دارد و وظیفه آن هماهنگ و یکپارچه نمودن مونیتور با سایر اجزا می باشد و مونیتورهای 14، 15 و 17 اینچ می توانند از آن استفاده نمایند.

شبکه کامپیوتری,شبکه های کامپیوتری,قیمت انواع RACK,

  • حرارت سنج دیجیتالی

وظیفه این قطعه اندازه گیری مرتب دمای رک و نمایش آن می باشد. سرپرستان شبکه معمولا با توجه به ساختار شبکه دمای مشخصی را در این حرارت سنج مشخص می کنند تا به محض اینکه دما به آن حد رسید فن به صورت خودکار روشن شود و محل نصب آن ها بالای رک می باشد و در دو نوع 2 یونیت ایرانی و تک یونیت خارجی در بازار وجود دارند.

  • ترمینال پاور یا پاور ماژول

تمامی قطعات موجود در رک با انرژی برق کار می کنند و برق مورد نیاز آن ها از طریق ترمینال ها تامین می گردد. به همین منظور یک کابل برق از رک خارج می گردد. سیم ارت موجود در این ترمینال ها بهتر است حتما به زمین الکتریکی متصل گردد. پریزهای این ترمینال ها استاندارد و با کیفیت می باشند. برای رک های دیواری نوع 3 پورت و 4 پورت آن مناسب است در حالی که برای رک های ایستاده نوع 8 پورت و 9 پورت مناسب می باشد. پاورماژول 8 پورت به منظور روشن و خاموش نمودن فن های موجود در رک مجهز به کلید نئون دار می باشند.

  • بلانک پنل

به منظور حفظ ایمنی و حفاظت از تجهیزات حساسی که در داخل رک قرار دارند از صفحات محافظی به نام بلانک پنل استفاده می شود و دارای انواع یک، دو، سه و چهار یونیت هستند.

قیمت رک ایستاده,قیمت رک دیواری,انواع RACK,

  • فن رک

فن در رک در قسمت بالای آن نصب می شود و دارای اندازه 12 سانتی متر و ولتاژ 220 ولت است. فن ها در دو مدل بوشی و بلبرینگی وجود دارند که کیفیت و عمر و قیمت بلبرینگی ها به نسبت بالاتر است. بدنه فن ها را معمولا از پلاستیک یا فلز می سازند. فن های بلبرینگی در صورتی که چرخانده شوند مدت طولانی می چرخند و بعد متوقف می شوند و پروانه آنها دارای حالتی ارتجاعی است که با وارد شدن فشار به آن به عقب باز می گردد.

  • قفل ریتال

بر روی قفل رک های ایستاده برشی به منظور قرار گیری قفل ریتال وجود دارد و این قفل ها بسیار با مقاوم و محکم هستند.

  • پیچ و مهره رک

پیچ و مهره هایی که در رک استفاده می شوند از نوع گالوانیزه بوده و از نظر پوشش کیفیت بالایی دارند. این پیچ و مهره ها در بسته بندی های 50 تایی وجود دارند. این مهره ها داخل شکاف آداپتور قرار گرفته و برای بستن آنها به آچار نیازی نیست. به منظور نصب این پیچ ها از واشرهای سفید زیبایی استفاده می شود.

  • چرخ رک

به منظور حرکت رک های ایستاده، 4 چرخ در زیر آنها نصب می شود و دارای سایزهای کوچک، متوسط و بزرگ می باشند. چرخ های جلو بر خلاف چرخ های عقب دارای استوپ برای ثابت کردن رک در محل اصلی خود می باشند.