اصول راه اندازی اتاق مانیتورینگ

راه اندازی اتاق مانیتورینگ

آیا تا به حال با اصول راه اندازی اتاق مانیتورینگ آشنا شده اید؟ و آیا می‌دانید که اتاق مانیتورینگ در شبکه‌های کامپیوتری چه کاربردی دارد؟ اگر می‌خواهید برای این پرسش‌ها پاسخ مناسبی دریافت کنید می‌توانید با مطالعه این مقاله به پاسخ مورد نظر خود دست یابید. ما در ادامه این مقاله شما را با تمامی نکات و استانداردهای راه اندازی و اجرای شبکه‌های کامپیوتری آشنا می‌کنیم.

استاندارد راه اندازی اتاق مانیتورینگ,اصول راه اندازی اتاق مانیتورینگ,دستورالعمل های اتاق مانیتورینگ,

راه اندازی اتاق مانیتورینگ خود را به گروه فنی و مهندسی کارنو بسپارید.

021-88486300
051-37057050-4

استاندارد راه اندازی اتاق مانیتورینگ,اصول راه اندازی اتاق مانیتورینگ,دستورالعمل های اتاق مانیتورینگ,

اتاق مانیتورینگ به چه منظوری تشکیل می‌شود؟

طراحان شبکه کامپیوتری برای حفاظت از تمامی تجهیزات و اطلاعات محرمانه شبکه کامپیوتری و خصوصاً اتاق سرور که مهم ترین بخش شبکه می باشد و به عنوان قلب سازمان تلقی می‌شود، دوربین‌های مدار بسته بسیاری را در گوشه کناره‌های سازمان قرار می‌دهند و برای مانیتورهای کنترل کننده این دوربین‌ها اتاقی در نظر گرفته می‌شود که تمامی مانیتورهای متصل به دوربین‌های مدار بسته را در این اتاق گرد هم می آورند. در علم IT به این اتاق، اتاق مانیتورینگ گفته می‌شود. گردآوری این مانیتورها در یک مکان به منظور بهره وری بهتر از دوربین‌های مدار بسته و عدم نیاز به بکار گیری کارکنان بیشمار به منظور کنترل حریم امنیتی دوربین‌های مدار بسته انجام می‌شود.

 

 

تجهیزات مورد نیاز اتاق مانیتورینگ شامل چه اقلامی می‌شود؟

در اتاق مانیتورینگ برای آن که بازده فعالیت‌های امنیتی بالاتر رود لازم است طراح شبکه تمامی تجهیزات مورد نیاز این بخش را در بالاترین کیفیت تهیه نماید. زیرا فردی که مسئولیت کار در این بخش را بر عهده دارد لازم است، مدت زمان زیادی را در این اتاق سپری نماید و با دقت بالا تمامی مانیتورها را از نظر بگذراند.

در ادامه این بخش به برخی از تجهیزاتی که برای اتاق مانیتورینگ لازم است اشاره می‌کنیم:

  • صندلی راحتی: کارکنان فعال در این بخش ناچارند مدت زمان بسیاری را در طول روز بدون تحرک در این مکان برای بررسی مانیتورها سپری کنند. از این رو برای آن که این افراد دچار آسیب‌های مهره کمر و گردن نشوند لازم است یک و یا چند صندلی راحتی استاندارد برای این بخش تهیه شود.
  • مانیتورهای مربوط به هر دستگاه دوربین مدار بسته: همان طور که از نام این اتاق پیداست تمامی مانیتورهای دوربین مدار بسته شبکه در این اتاق نصب می شود.
  • سیستم تهویه هوای مناسب: طراحان شبکه معمولاً در این اتاق به دلایل امنیتی از پنجره‌های کوچک استفاده می‌کنند و آن هم برای برخورداری از نور فضای بیرون است. به همین علت وجود یک سیستم تهویه هوا برای به جریان انداختن هوا در این اتاق الزامی است.
  • سیستم برق اضطراری: برای آن که ارتباط کارکنان این بخش با مانیتورها و دوربین‌های مدار بسته قطع نشود، لازم است مانیتور های موجود در این بخش به سیستم برق اضطراری برای مواقع لازم مجهز شده باشند.
  • سیستم گرمایشی و سرمایشی: لازم است در اتاق مانیتورینگ نیز همانند دیگر بخش‌های سازمان یک سیستم خنک کننده هوا و سیستم گرمایشی مناسب با فضای اتاق در نظر گرفته شود.

 

دستورالعمل های اتاق مانیتورینگ,طراحی اتاق مانیتورینگ,استاندارد راه اندازی اتاق مانیتورینگ,

اجرای پروژه اتاق مانیتورینگ برج اداری و تجاری پاژ در مشهد توسط گروه فنی و مهندسی کارنو

 

دستورالعمل راه اندازی اتاق مانیتورینگ به چه صورت است؟

  • طراحی اتاق مانیتورینگ: اولین نکته که در راه اندازی اتاق مانیتورینگ بایستی مورد توجه واقع شود، طراحی فضای اتاق است. طراحی اتاق مانیتورینگ توسط طراح مربوطه بایستی مطابق با آرگونومیک‌های موجود مطابقت داشته باشد.
  • ابعاد اتاق مانیتورینگ: از دیگر مواردی که در استانداردهای جهانی نیز به ثبت رسیده است و در سراسر کشور بایستی به آن توجه شود ابعاد اتاقی است که برای مانیتورها در نظر گرفته شده است. فضای این اتاق باید به گونه ای باشد که تمامی تجهیزات را به راحتی در خود جای داده و فضای کافی نیز برای استراحت کارکنان بخش داشته باشد.
  • تعیین جایگاه درها: درهای سازمان باید مطابق با استانداردهای به روز طراحی شده باشد و در محل خروج و ورود هر اتاق فضای کافی برای عبور صندلی های چرخ دار و تجهیزات عظیم وجود داشته باشد.
  • استانداردهای قرار گیری مانیتورها: مانیتور ها نیز باید با توجه به استانداردهای موجود در جاهای مشخصی قرار بگیرند تا آسیبی به ستون فقرات کارمند بخش وارد نشود. اولین نکته که در رابطه با نحوه نصب مانیتورها وجود دارد این است که قسمت فوقانی مانیتور بایستی با چشم فرد در یک خط قرار داشته باشد تا کارمند بخش برای نگاه کردن به کامپیوتر ناچار به خم کردن سر و گردن خود نباشد. دیگر نکته نصب مانیتور در فاصله استاندارد است یعنی بین چشم و مانیتور حدود 95 تا 110 سانتی متر فاصله وجود داشته باشد. این کار برای پیشگیری از عدم تضعیف چشم انجام می شود.
  • نحوه قرار گیری ماوس مانیتور: در اتاق مانیتورینگ به علت آن که افراد سر و کار بسیاری با تجهیزات موجود دارند لازم است شرایطی محیا شود تا کمترین آسیب جسمی به کارمند بخش وارد شود. یکی دیگر از تجهیزاتی که در اتاق مانیتورینگ کاربرد بسیاری دارد، ماوس است. لازم است برای این وسیله کوچک ماوس پدی انتخاب شود که بسیار نرم باشد و در اطلاف مچ دست تکیه گاه‌هایی برای آن درنظر گرفته شده باشد. با این کار می‌توان آسیب‌های وارده به مچ دست را به حداقل رساند.

اصول راه اندازی اتاق مانیتورینگ

با توجه به این که دوربین‌های مدار بسته در مکان‌های مختلف به صورت پراکنده قرار گرفته اند و این دوربین‌ها باید به طور مداوم کنترل و نظارت شوند. برای این کار نیاز به راه اندازی یک اتاق کنترل است که به عنوان یک اتاق مرکزی یا همان اتاق مانیتورینگ باشد که بتوان کنترل دوربین ها مثل زوم کردن تصاویر و یا چرخاندن و … را در دست گرفت

در واقع در اتاق مانیتورینگ تجهیزاتی مانند مانتور بزرگ و کوچک، سیستم برق اضطراری، تهویه و … وجود دارد. با توجه به اینکه فرد مسئول باید ساعات طولانی در این اتاق مشغول به مار باشد، بنابراین امکانات این اتاق باید از لحاظ رفاهی و رفاهی و آسایش به گونه ای باشد که از کیفیت کار او کاسته نشود. صندلی راحت، دما و تهویه مناسب اتاق فضایی برای خواب و استراحت و… باید در ابتدای طراحی و راه اندازی این اتاق در نظر گرفته شود.

وظایف و امکاناتی که اتاق مانیتورینگ در دسترس فرد مسئول قرار می‌دهد:

  1. اتاق مانیتورینگ وظیفه جمع آوری تصاویر از نقاط مختلف را در یک محل دارد.
  2. در اتاق باید کنترل یک دوربین از چند نقطه وجود داشته باشد.
  3. تعیین دسترسی هر یک از افراد به تصاویر
  4. در این اتاق نظارت بر تصاویر کلیه دوربین‌ها باید فراهم باشد.
  5. دسترسی به تصاویر ضبط شده ،کنترل دوربین ،تنظیمات و … وجود داشته باشد.

با استفاده و راه اندازی اتاق‌های مانیتورینگ و سیستم‌­های دوربین مداربسته یکپارچه که دارای طراحی خوبی هستند، می­‌توان به امنیت بالاتری دست پیدا کرد و با استفاده از افراد کمتر، کارآمدی اپراتور­ها و مسئولیت پذیری آنها بیشتر خواهد شد.

 

طراحی ارگونومیک در اتاق مانیتورینگ:

همانطور که می‌دانید یکی از اصول راه اندازی اتاق مانیتورینگ، طراحی ارگونومیک آن است؛ کارکنان مدت زمان زیادی را در اتاق مانیتورینگ به سر می‌برند و از همین جهت طراحی در این اتاق باید به گونه ای صورت گیرد که موجب ارتقاء راندمان کارکنان شود.

در هنگام طراحی باید شرایط اپراتورها به خوبی در نظر گرفته شود.

نوع طراحی و نحوه ی چیدمان نمایشگرها تاثیر مستقیمی بر کارایی اپراتورها خواهد گذاشت.

به عنوان مثال: آرایش و قرار گیری مانیتورها باید به گونه ای باشد که اپراتورها برای دیدن مجبور نباشند گردن خود را بالا بیاورند یا به طرز غیر استانداردی بنشینند؛ زیرا در این صورت کارکنان صدمات جدی خواهند دید و بشدت سلامتی آنها به مخاطره می افتد. حتی همین امر باعث می‌شود تا اپراتورها به علت عدم راحتی، نتوانند به درستی وظیفه ی خود را انجام دهند که این موضوع نیز  موجب کاهش امنیت مکان مورد نظر خواهد شد؛ زیرا همانطور که می‌دانید هدف اصلی این اتاق، افزایش ارتقاء است.

پیامدهای عدم طراحی ارگونومیک

در صورتی که طراحی اتاق مانیتورینگ، بدون در نظر گرفتن استانداردها انجام شود، پیامدهای منفی ای را به دنبال خواهد داشت. از جمله:

  • ایجاد خستگی در اپراتوران و کارکنان
  • آسیب به سلامتی کارکنان
  • ایجاد کسالت در کار
  • کاهش بازدهی در کار

کاربرد اتاق مانیتورینگ:

اتاق مانیتورینگ مزیت‌ها و کاربردهای فراوانی دارد.

شما با وجود اتاق مانیتورینگ می‌توانید داده‌های تصویری ای را از مکان مورد نظر خود به دست آورید و همچنین چنین قابلیتی را پیدا خواهید کرد که امکان کنترل یک دوربین از چند نقطه را داشته باشید.

در این اتاق هر فرد امکان این را دارد که به تصاویر دسترسی داشته باشد. تمامی تصاویر ضبط شده، نگهداری می شوند تا در صورت لزوم بتوان به آن ها دسترسی یافت.

در نهایت می توان گفت اتاق مانیتورینگ موجب ارتقاء سطح امیت مکان مورد نظر می شود.

تماس با دفتر تهران: ۸۸۴۸۶۳۰۰(۰۲۱) – تماس با دفتر مشهد: ۳۷۶۰۳۷۶۰(۰۵۱)