سرور مجازی چیست و چه ارتباطی با ماشین مجازی دارد؟

شاید برای شما هم سوال باشد که سرور مجازی چیست. سرور مجازی یکی از مفاهیمی است که در حوزه هاستینگ مطرح می شود. سرور های مجازی یا VPS مخفف عبارت Virtual Private Server است. سرور های مجازی روی یک سرور فیزیکی قرار دارد و به عنوان یک ماشین مجازی شناخته می شود. باید منابع پردازشی مانند رم و CPU را در اختیار VPS قرار داد و بر اساس تعرفه هایی که برای این سرور پرداخت می شود، امکان دسترسی به آن فراهم می گردد.

برای اتصال به ماشین مجازی باید از طریق نام کاربری، پسورد و آدرس آی پی اقدام کرد. سرور های مجازی همواره به اینترنت متصل است. سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و سایر سیستم عامل ها قابلیت استفاده از ماشین مجازی را داشته و با هیچ گونه محدودیتی روبرو نیستند. فرایند اتصال به سرور های مجازی از طریق سیستم عامل و توسط ریموت دسکتاپ فراهم می شود، اما در سیستم عامل های لینوکس، برای دسترسی به سرور مجازی باید از طریق ssh اقدام کرد.

همانگونه که گفته شد، ماشین های مجازی Virtual Machine یا سرورهای مجازی از مفاهیمی هستند که در حوزه Hosting مطرح می گردند. سرور های مجازی روی سرور های فیزیکی پیاده سازی می شوند و از فناوری مجازی سازی شرکت هایی چون Xen, KVM و VMware   ESXiاستفاده می کنند. برای پیاده سازی سرور های مجازی روی سرور های فیزیکی، باید میزان ظرفیت سی پی یو و رم را در نظر گرفت و بر اساس آن می توان چندین VPS ایجاد کرد و هر یک از آن ها در اختیار یک مشتری قرار داد. برای شناخت بهتر ماشین های مجازی، باید بدانید که سرور مجازی چیست.

افرادی که می دانند سرور مجازی چیست می دانند که می توان به عنوان میزبان وب نیز آن ها استفاده کرد. امروزه از طریق VPS ها خدمات زیادی در اختیار وبسایت ها قرار می گیرد. در ماشین مجازی، تمامی منابع در اختیار سرور های مجازی و سرور فیزیکی قرار نمی‌گیرند. با ایجاد سرورهای مجازی متعدد روی یک سرور فیزیکی، به کاربران این امکان داده می‌شود که با هزینه کمتری از سرور ها استفاده کند.

oversell چیست؟,سرور مجازی,سرور مجازی چیست,

oversell چیست؟

overcelling  یکی از بزرگترین مشکلاتی است که در زمینه فروش سرور ها و میزبانی وب وجود دارد. به عبارت ساده تر، در ماشین های مجازی مسئله اشتراک گذاری هاست ها مطرح می شود و همانگونه که می دانید، روی یک سرور فیزیکی چندین سرور مجازی وجود دارد و با توجه به این مسئله که هر ماشین مجازی یک وبسایت مخصوص داشته باشد، بنابراین روی سرور های فیزیکی چندین وب سایت میزبان وجود خواهد داشت. در این سرور های فیزیکی منابع به صورت مشترک بین تمامی کاربران توزیع شده است. ممکن است با خود بیندیشید که در این رابطه هیچ مسئله وجود ندارد، اما به مثال زیر توجه کنید:

یک شرکت هاستینگ با یک سرور فیزیکی در نظر بگیرید که ۸ ترابایت پهنای باند و ۴ ترابایت فضای دیسک داشته باشد. حال این شرکت پلن های  shared hosting را می فروشد و هر کدام از آن ها ۸۰ گیگابایت پهنای باند و ۴۰ گیگابایت حافظه دیسک دارند. با وجود تعاریف فوق، شرکت مذکور می‌تواند ۱۰۰ پلن را در اختیار مشتریان خود قرار دهد، اما برای فروش صد پلن منابع پردازشی زیادی ندارد و به تعریف سرور های مجازی روی یک سرور فیزیکی دیگر نیاز پیدا می کند. اما معمولاً در سرور های مجازی از حداکثر ظرفیت پردازشی استفاده نمی شود و منابعی مانند رم و سی پی یو در اختیار سرور فیزیک قرار دارند. در این صورت، شرکت مذکور روی همان سرور فیزیکی قبلی Host های بیشتری را به فروش رسانده که به این مسئله overcelling گفته می شود.

امیدوارم به خوبی با مفهوم اینکه سرور مجازی چیست، آشنا شده باشید.