همانطور که میدانید امروزه فناوری نقش مهمی در عملکردهای روزانهی ما دارد. شبکههای کامپیوتری نیز در رشد کسبوکار هر شرکت و سازمانی، تأثیر بهسزایی میگذارد. شرکتها، سازمانها و غیره به وسیلهی شبکه میتوانند کسبوکار خود را گسترش دهند.
همانطور که میدانید در زمان رشد یک تجارت، تجهیزات آن نیز افزایش مییابد. هر چه یک شرکت، کامپیوترها و دستگاههای بیشتری داشته باشد، برنامهها و اطلاعات آن نیز پراکندهتر میشود؛ مگر اینکه کامپیوترها به یکدیگر متصل شده باشند. بنابراین، خدمات راه اندازی شبکه باید توسط تیمی حرفهای و کاردان صورت گیرد. به یاد داشته باشید که راه اندازی شبکههای درون سازمانی، کاری بسیار تخصصی است و اگر در طراحی و پیادهسازی آن خطایی صورت گیرد، ضررهای مالی سنگینی را به همراه خواهد داشت و عملکرد شبکه را دچار اختلال میکند.
اکنون، ما در این مقاله به شما توضیح خواهیم داد که شرکت کارنو برای راه اندازی و نصب شبکه چه خدماتی را به شما ارائه میدهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه باشید.
خدمات راه اندازی شبکه:
نصب و راهاندازی شبکه مستلزم انجام خدمات زیر میباشد که باید به شرکت مربوطه ارائه شود. از جمله:
- بررسی نیازهای شبکه.
- مستند سازی خدمات شبکه به کارفرما.
- طراحی شبکه.
- تهیهی تجهیزات مورد نیاز شبکه.
- انجام خدمات پسیو شبکه.
- انجام خدمات اکتیو شبکه.
- اجرا و راهاندازی سیستمهای ارتباطی.
- امنیت شبکه.
- لیبل گذاری.
- تست شبکه.
بررسی نیازهای شبکه:
یکی از خدماتی که شرکت مرتبط باید برای شما انجام دهد، بررسی نیازهای شبکه میباشد.
قبل از راهاندازی شبکه، کارفرما باید هدف خود را از این راهاندازی به مسئولین مربوطه شرح دهد. با بررسی مواردی چون: نوع فعالیت شرکت، تعداد کاربران، امکانات مورد نیاز و غیره میتوان فهمید که نیازهای شبکه دقیقاً چه میباشد و چه نوع شبکهای برای سازمان مناسب است.
در این مرحله، در مورد نوع شبکه نیز تصمیمگیری میشود.
درواقع، سه نوع شبکهی اصلی وجود دارد: سیمی، وای فای و هیبریدی.
همانطور که از نام آن پیداست، یک شبکهی سیمی از یک اتصال فیزیکی برای دسترسی به اینترنت استفاده میکند. این شبکهها نسبت به دو نوع شبکهی دیگر تا حدودی سریعتر و ایمنتر عمل میکنند.
شبکههای وایفای مدلهای بیسیمی هستند که همهی ما با آنها آشنا هستیم. ما از آنها برای اتصال به اینترنت در دستگاه های تلفن همراه استفاده میکنیم.
استفاده از این شبکهها راحتتر است، زیرا مجبور نیستید دستگاهی را بهصورت فیزیکی وصل کنید و از نظر قیمتی نیز میتوانند ارزانتر باشند.
شبکههای هیبریدی نیز بهترین سیستمهای سیمی و Wi-Fi را با استفاده از عناصر هر کدام، ترکیب میکنند. میتوانید دستگاههای خاصی را که نیاز به امنیت بیشتری دارند، به شبکهتان متصل نمائید و دستگاههای دیگری را که نیاز به تحرک در شبکه وایفای دارند را داشته باشید.
مستند سازی خدمات شبکه به کارفرما:
پس از اینکه بررسیهای لازم صورت گرفت، مهندسین و تکنسینهای مربوطه، باید پیشنهادات و توضیحات خود را به کارفرمایان ارائه دهند تا کارفرمایان از نیازهای شبکهی خود آگاه شوند. پس از آن نیز باید مستندسازیهای لازم و اخذ قرار داد مابین شرکتها صورت گیرد.
طراحی شبکه:
طراحی شبکه، یکی از مهمترین مراحل پیکربندی شبکه است. همانطور که میدانید و خواندید، خدمات راهاندازی شبکه باید به صورت دقیق صورت گیرد. طراحی شبکه نیز از این قضیه مستثنی نمیباشد. طراحی شبکه باید به گونهای ترسیم شود که با فناوریهای آینده سازگار باشد. همچنین در زمان طراحی باید ایمنی و انعطاف پذیری شبکه در نظر گرفته شود.
برای خیلی از افراد این سؤال مطرح میشود که آیا طراحی شبکه همان توپولوژی شبکه میباشد یا خیر؟!
در پاسخ باید بگوئیم که طراحی شبکه، شامل فرآیندها و نتایج تجاری است. اما، توپولوژی شبکه نوعی از طراحی است که از طریق نمودارهای شبکه مشاهده میشود. به عنوان مثال: درخت، زنجیر، حلقه چند نوع از توپولوژیهای شبکه به حساب میآیند.
هنگام ساختن یک شبکه از ابتدا، اولین قدم جمعآوری لیستی از تمام داراییها، نقاط پایانی، کاربران، دستگاهها، شبکههای محلی و سایر عناصر شبکه است. تیمهای فناوری اطلاعات این اطلاعات را در برنامهی طراحی شبکه وارد میکنند تا یک نمودار شبکه را ایجاد نمایند.
تهیهی تجهیزات مورد نیاز شبکه:
در طراحی شبکه، تجهیزاتی که برای راه اندازی شبکه مورد نیاز هستند، بررسی میشود. در این مرحله از خدمات راه اندازی شبکه، باید بر اساس نیاز شبکه، تجهیزات لازم را فراهم نمود. در زمان خرید تجهیزات شبکه، باید دقت کرده و تجهیزاتی را تهیه نمائید که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشند. خرید تجهیزات شبکه با کیفیت نامرغوب، ضررهای مالی زیادی را برای شما به ارمغان میآورند. تجهیزات شبکهی بیکیفیت همچنین، منجر به ایجاد اختلال در عملکرد شبکه خواهند شد.
انجام خدمات پسیو شبکه:
یکی دیگر از خدمات راه اندازی شبکه، اجرای خدمات پسیو میباشد.
نصب و راه اندازی پسیو شبکه را باید به پسیوکاران شبکه بسپارید. پسیوکاران در این مرحله بیشتر به کابل کشی شبکه میپردازند. کابل کشی باید براساس نقشهی اجرایی شبکه پیش برود. در زمان کابل کشی شبکه، بهتر است که کوتاهترین و بهترین مسیر انتخاب شود. کابل کشی شبکه، عموماً به صورت ترانک و یا تو کار انجام میشود. به یاد داشته باشید که کابل کشی باید مطابق با استانداردهای مربوطه صورت گیرد.
انجام خدمات اکتیو شبکه:
یکی دیگر از خدمات راه اندازی شبکه، انجام خدمات اکتیو شبکه میباشد. راه اندازی خدمات اکتیو شبکه، برعهدهی اکتیوکاران شبکه است. راهاندازی نرمافزارها، سیستم عاملها، تنظیمات دستگاهها از خدمات اکتیو شبکه به حساب میآیند.
تمامی این عملیات در بخش سرور و کلاینت صورت میگیرد.
در این مرحله، باید سرورهای مورد نیاز شبکه که از قبل مشخص شدهاند، نصب و راهاندازی شوند. سایر کارهایی که باید در بخش سرور انجام شود: شامل موارد زیر است. از جمله:
- نصب نرمافزارهای مورد نیاز.
- نصب سیستم عاملها.
- مجازی سازیها.
در بخش کلاینت نیز باید تمامی نرمافزاهای عمومی، همچون: اتوکد، آفیس و غیره نصب شده و بهروزرسانی شوند.
البته، در بخش کلاینت باید با توجه به نیاز کارفرما پیش رفت و برنامههای مورد نیاز را راه اندازی نمود.
اجرا و راهاندازی سیستمهای ارتباطی:
در این مرحله باید، سیستمهای ارتباطی راه اندازی شوند.
برای انجام این کار لازم است که ارتباطات شرکت یا سازمان مورد نظر با بیرون بررسی گردد. پس از راه اندازی سیستمهای ارتباطی، کاربران میتوانند، بدون هدررفت زمان، سریعاً با بخشهای گوناگونی که مدنظر دارند، ارتباط برقرار کنند و کار خود را انجام دهند.
امنیت شبکه:
امنیت شبکه موضوع بسیار مهمی میباشد. یکی از خدماتی که باید برای راه اندازی شبکه صورت گیرد، تأمین امنیت آن است. در بخش امنیت شبکه باید از ورود ویروسها و همچنین نفوذ عوامل بیگانه به شبکه جلوگیری شود. برای جلوگیری از ویروسها به شبکه نیز میتوان از آنتیویروسهای قوی و ایمن استفاده نمود.
لیبل گذاری:
پس از اتمام پروژه، باید نقشهی راه اندازی و نصب شبکه نگهداری شود تا در صورت نیاز و ایجاد مشکل در شبکه به نقشه مراجعه شود. لیبل گذاری نیز در مدیریت و دسترسی به تجهیزات شبکه بسیار کمک کننده میباشد.
تست شبکه:
یکی دیگر از خدماتی که در زمان راه اندازی شبکه باید ارائه شود، تست شبکه میباشد. در انتهای کار باید تست شبکه صورت گیرد تا از درست بودن شبکه اطمینان حاصل شود.
این تست، با استفاده از تست فلوک انجام میشود. تست فلوک گزارشی را ارائه میدهد که با توجه به آن میتوان از کیفیت کابلها، سربندیها، عملکرد شبکه و غیره آگاه شد.
چنانچه، پس از تست فلوک مشکلی وجود داشته باشد باید سریعاً به رفع آن مشکل پرداخته شود.
خدمات راه اندازی شبکهی خود را به کارنو بسپارید:
شما میتوانید خدمات طراحی و اجرای شبکه های کامپیوتری خود را به شرکت فنی و مهندسی کارنو بسپارید.
همانطور که در قبلتر نیز اشاره نمودیم، راه اندازی و نصب شبکه باید توسط تیمی حرفهای و کاردان صورت گیرد. بنابراین، بهتر است که قبل از پیکربندی شبکه با مشاورین و کارشناسان ما در بخش فروش تماس بگیرید و پس از بهدست آوردن اطلاعات لازم، راه اندازی شبکهی خود را به ما بسپارید.
امید است که از این مقاله لذت برده باشید. ما را از نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود بهرهمند سازید و منتظر بهروزرسانیهای بعدی ما باشید.
نظرات درباره این مطلب
4 نظر
ahmad2020 –
سلام. مراحل خدمات راه اندازی مراکز داده را میگید؟
واحد تحقیق و توسعه کارنو –
سلام در مقاله اشاره شده دوست عزیز. باز هم میتونید برای اطلاع از مراحل خدمات راه اندازی شبکه تماس بگیرید.
محمد اسلامی –
میشه بگید چجوری تیم شما نیازهای شبکه رو بررسی میکنند؟
واحد تحقیق و توسعه کارنو –
لطفا تماس بگیرید. ممنونم.