نکات مهم در اجرای شبکه های کامپیوتری

طراحی و اجرای شبکه های کامپیوتری

برای اجرای شبکه های کامپیوتری لازم است برخی نکات رعایت شود تا به صورت کامل امنیت شبکه حفظ شود و فضایی مناسب جهت انتقال سریع اطلاعات و فایل ها ایجاد شود. برای آنکه بتوان یک شبکه هدفمند و پر سرعت در اختیار داشته باشید لازم است در این زمینه با متخصصین با تجربه مشورت انجام گیرد و برای طراحی شبکه کامپیوتری در هر اندازه ای از شرکت های معتبر کمک گرفته شود تا بتوان شبکه ای با رعایت تمامی نکات موردن نظر و استاندارد های لازم در اختیار داشت. برای آن که با نکات مهم پیاده سازی شبکه های کامپیوتری آشنا شوید مارا تا انتهای این مقاله همراهی کنید و مطمئن باشید اطلاعات جالب و مفیدی را در اختیارتان قرار می دهیم.

اجرای شبکه های کامپیوتری,طراحی شبکه های کامپیوتری,اجرای شبکه های کامپیوتری,

در زمینه اجرای شبکه های کامپیوتری چه نکاتی باید رعایت شود؟

  • امنیت شبکه و اتصالات:

برخی از افراد مایل هستند در صورتی که خارج از شرکت خود قرار دارند به اطلاعات درون شبکه ای دسترسی داشته و کار های محول شده را در فضای منزل شخصی خود بدون نیاز به حضور در محل کار انجام دهند برای این که به اینگونه انتظارات کاربران پاسخ داده شود لازم است شرایط امنیتی مناسب در نظر گرفته شود و همچنین کاربر بتواند به راحتی محل کار به شبکه متصل شود برای این کار می توان از رمز های عبور قوی و مشخصات شخصی کاربران جهت شناسایی آن ها استفاده کرد.

  • به کار گیری سرور پشتیبان:

در برخی از اختلالات درون شبکه ای سرور اصلی ممکن است برای ساعات طولانی دچار مشکل شود و نتوان به اطلاعات ثبت شده بر روی آن دسترسی داشت و یا با بروز اختلالات اطلاعات موجود بر روی سرور اصلی به کلی حذف شوند. با بروز هر یک از این دو حالت وجود یک سرور پشتیبانی الزامی است. سرور پشتیبان با بک آپ گیری از اطلاعات موجود بر روی سرور اصلی در مواقع لازم اطلاعات را بدون هیچ گونه مشکلی در اختیار کاربران قرار می دهد.

طراحی شبکه های کامپیوتری,اجرای شبکه های کامپیوتری,طراحی شبکه های کامپیوتری,

  • استاندارد سازی زیرساخت شبکه:

بهتر است پس از راه اندازی شبکه کامپیوتری بررسی های لازم جهت استاندارد سازی نرم افزار ها و سخت افزار های شبکه انجام شود تا با این کار از هزینه هایی که دامن گیر سازمان می شود کاهش داد و حتی از اختلالات ایجاد شده در درون شبکه جلوگیری کرد. برای آن که راحت تر با موضوع آشنا شوید این مبحث را با ذکر مثالی به صورت گسترده تر بیان می کنیم. در نظر بگیرید که یک سازمان تمامی لپ تاپ های کاربران خود را از یک نوع و یک اندازه تهیه کرده باشد. در این گونه مواقعی چنانچه لپ تاپ کاربران با مشکل نرم افزاری و یا سخت افزاری مواجه شود تنها در ظرف یک مدت کوتاه و با یک بار هزینه می توان ایرادات موجود را رفع کرد اما برعکس اگر لپ تاپ های کاربران در انواع مختلف باشد با بروز مشکلات بایستی از نرم افزار های مختلف و نمایندگی های گوناگون کمک گرفت.

  • پیشگیری از بروز حوادث:

از دیگر نکات مهم برای اجرای شبکه های کامپیوتری در نظر گرفتن استاندارد های امنیتی در ساختمان سازمان می باشد. در محلی که قرار است پیاده سازی شبکه کامپیوتری صورت بگیرد لازم است استاندارد های مربوطه با دقت کامل اجرا شوند این نکات می تواند شامل: مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله، استفاده از دوربین های مدار بسته و درب های ضد سرقت برای جلوگیری از دسترسی سود جویان به اطلاعات و همچنین در نظر گفتن گفپوش ها و سقف های کاذب ضد حریق برای جلوگیری از آتش سوزی باشد. در هر حال اجرای این مرحله شاید هزینه بسیاری را برای مدیر بخش ایجاد کند اما از هزینه های گزافی که ممکن است پس از بروز حادثه دامن گیر سازمان شود جلوگیری کند. پیاده سازی شبکه های کامپیوتری با رعایت این استاندارد ها لازم است زیر نظر شرکت های معتبر انجام شود.

  • رشد و ارتقاء سازمان:

با توجه به این که بسیاری از سازمان ها در فعالیت های خود پیشرفت می کنند و نیاز به ارتقاء شبکه های کامپیوتری در آن ها ایجاد می شود لازم است در هنگام اجرای یک شبکه کامپیوتری شرایطی در نظر گرفته شود تا ارتقاء شبکه در سال های آینده با مشکل مواجه نشود و فضای زیر ساختی کافی برای ارتقاء شبکه در اختیار سازمان باشد. برای این که بتوان نتیجه خوبی از این عملکرد گرفت لازم است از تهیه تجهیزات غیر ضروری اجتناب شود و تجهیزات موجود را مطابق با استاندارد های موجود در بالا ترین کیفیت و نوع آن در بازار تهیه نمود.

پس از این که تمامی این نکات ارزشمند را در اجرای شبکه های کامپیوتری خود رعایت کردید می توانید از مزایای آن بهره مند شده و مالک یک شبکه قدرتمند و پر سرعت کامپیوتری شوید و تفاوت شرایط موجود را با شبکه هایی که بدون رعایت استاندارد ها تشکیل شده اند درک کنید در آن زمان است که به اهمیت این اصول و مقررات پی می برید.