راه اندازی شبکه های کامپیوتری و نکات اساسی آن

راه اندازی شبکه کامپیوتری می تواند در رونق کسب و کار های مختلف (حتی اگر یک کسب و کار کوچک باشد) مفید واقع شود. شرکت ها و سازمان های مختلف از طریق راه اندازی شبکه وایرلس می‌توانند با مشتریان خود در ارتباط باشند. برقراری ارتباط مسئولین شرکت ها با مشتریان می تواند به آن ها کمک کند که کیفیت خدمات و محصولات تولید شده خود را افزایش دهند. اما مراحل راه اندازی شبکه یک شرکت با مشکلات و چالش های زیادی روبرو است.

شرکت های نوپا می توانند فعالیت خود را از طریق راه اندازی شبکه کامپیوتری شروع کنند. قطعا این کار در رشد شرکت نقش مهمی خواهد داشت. البته رشد شبکه باید با رشد شرکت همسو باشد، اما در این راه چالش‌ های زیادی وجود دارد که با برنامه‌ ریزی مناسب می ‌توان با آن ها مقابله نمود. هر شبکه از متغیرهای متفاوتی تشکیل شده است. به عنوان مثال، راه اندازی یک شبکه برای یک بانک با راه اندازی شبکه مخصوص مشاور املاک تفاوت خواهد داشت.

نکات مهم در رابطه با مراحل راه اندازی شبکه یک شرکت

در گام اول باید نیازهای شرکت را ارزیابی کنید. برای برپاسازی و راه اندازی شبکه کامپیوتری ممکن است صاحب شرکت از شما بخواهد که بلافاصله تجهیزات مورد نیاز را جهت راه اندازی شبکه وایرلس خریداری کنید، اما شما اول باید سوالاتی از او بپرسید و بر اساس انتظارات مالک شرکت، تجهیزات مورد نظر را جهت خرید فاکتور کنید. همچنین برای راه اندازی شبکه های وایرلس باید از یک برنامه ‌ریزی مدرن پیروی کرد.

قبل از شروع برنامه ریزی چه سوالاتی باید از مالک پرسیده شود؟

  • کارمندان و کارکنان به چه اپلیکیشن هایی نیاز دارند؟
  • چه تعداد کامپیوتر، پرینتر و دستگاه جانبی برای اتصال به شبکه در نظر گرفته شده است؟
  • آیا لازم است که کارمندان از راه دور به اطلاعات شبکه دسترسی داشته باشند؟
  • چه نوع فایل هایی قرار است ذخیره سازی شوند؟
  • متراژ فضای تحت پوشش وایرلس باید چقدر باشد؟
  • آیا لازم است دستگاه های قابل حمل به شبکه وصل شوند؟

با رسیدن به پاسخ سوال های فوق می توان جهت راه اندازی شبکه کامپیوتری برنامه ریزی نمود و تجهیزات مورد نیاز آن را خریداری کرد.

راه اندازی شبکه های کامپیوتری,راه اندازی شبکه وایرلس,شبکه های بی سیم,

مقایسه شبکه های بیسیم و سیمی

اگر فعالیت کارمندان تنها مربوط به داخل شرکت باشد، می توان از شبکه سیمی استفاده کرد. در این صورت سرعت شبکه نیز بالا خواهد رفت. اما اگر کارمندان شرکت نیاز داشته باشند که از طریق دستگاه های قابل حمل به شبکه متصل شوند یا از راه دور به اطلاعات دسترسی داشته باشند، می ‌توان از تلفیقی از شبکه های سیمی و بیسیم استفاده نمود و کارمندان باید بتوانند با راه اندازی شبکه وایرلس دسترسی داشته باشند.

در راه اندازی شبکه کامپیوتری استفاده از شبکه سیمی بهتر است یا شبکه بی سیم؟

اگر نمی دانید که برای نصب و راه ‌اندازی شبکه های درون سازمانی شرکت‌ ها از چه نوع شبکه ای استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • در صورتی که راحتی برای شرکت در اولویت باشد، باید از شبکه‌ های بی‌سیم استفاده کرد.
  • اگر قابلیت اطمینان و سرعت، مهم ترین پارامتر مورد نظر مالک شرکت باشد، در این صورت باید از شبکه سیمی استفاده نمود.

در نهایت همه کسب و کارها از ترکیبی از دو شبکه یک سیمی و بی سیم استفاده می کنند و اضافه کردن یک شبکه بی ‌سیم به  شبکه‌ های سیمی کار دشواری نخواهد بود. اما در حالت کلی، بهتر است از همان ابتدا به این نتیجه برسید که آیا استفاده از شبکه بی سیم نیز لازم است یا خیر.

تجهیزات سخت افزاری شبکه

ضروری ترین دستگاه های مورد نیاز جهت راه اندازی شبکه کامپیوتری شرکت ها روتر و سوئیچ هستند. ممکن است با خود بیندیشید که عملکرد این دو دستگاه هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد، اما در پاسخ باید بگوییم که هر یک از آن ها قابلیت های ویژه ارائه خواهند داد.

مراحل راه اندازی شبکه یک شرکت,نصب و راه اندازی شبکه های درون سازمانی,راه اندازی شبکه های کامپیوتری,

در ادامه چند نمونه از مهم ترین دستگاه هایی که جهت راه اندازی شبکه های وایرلس در شرکت ها لازم است را معرفی می کنیم:

سوئیچ

برای وصل کردن تجهیزاتی مانند پرینتر، سرور و کامپیوتر می توان از سوئیچ استفاده کرد. کاربران شبکه با استفاده از این دستگاه می ‌توانند اطلاعات را به اشتراک بگذارند.

روتر

با استفاده از روتر می ‌توان دستگاه ‌های شبکه را به اینترنت متصل نمود. این دستگاه می تواند بهترین مسیر برای انتقال داده ها را انتخاب کند و از طریق آن می ‌توان به اکسترانت نیز متصل شد. روتر ها می توانند امنیت شبکه را بالا ببرند و کسب و کار مربوط به شرکت را به تمام نقاط دنیا متصل کنند.

سرور

برای فعال کردن سرویس هایی مانند ذخیره سازی داده ها، احراز هویت و DHCP باید از سرور استفاده کرد.

فایروال

برای مقابله با نفوذ ویروس ها و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به داده های شبکه می توان از فایروال استفاده نمود.

vpn

از VPN جهت دسترسی کاربران در راه دور به اطلاعات شبکه استفاده می شود.

وای فای

این مولفه در برخی از روتر ها به صورت توکار طراحی شده است و در آخر برای هماهنگی بیشتر در یک شرکت بهتر است جهت راه اندازی شبکه وایرلس و یا راه اندازی شبکه کامپیوتری زودتر اقدام کنید، اگر مایل هستید خود طراحی و اجرای شبکه های درون سازمانی را به عهده بگیرید حتما تحقیقات لازم را انجام دهید و پس از اطمینان دست به کار شوید.