بررسی انواع رک اتاق سرور

انواع رک اتاق سرور یکی از موضوعاتی می باشد که در این مقاله قصد داریم در رابطه با آن مطالبی را بیان کنیم تا شما مخاطبان گرامی با آن آشنا شوید. رک های اتاق سرور انواع متعددی دارند که شامل رک دیواری، رک ایستاده می باشد. در ابتدای مطالب و قبل از اینکه به کاربرد انواع رک ها بپردازیم در رابطه با رک شبکه مطالبی را بیان می کنیم.

رک اتاق سرور چیست؟

رک یکی از قسمت هایی می باشد که در شبکه های محلی و یا بخشی از وسایل مختلف از قبیل قسمت لند تجهیزات مختلف از قبیل سرور، سوییچ، روتر، کابل در مودم و پچ پنل مورد استفاده قرار می گیرد و تمامی آنها در این بخش نگهداری می شوند. در حالت کلی تامین تجهیزات به کار رفته در یک شبکه محلی از اندازه استاندارد برخوردار بوده و در نتیجه می توان آنها را درون انواع رک اتاق سرور با ابعاد استانداردی طراحی شده است، قرار داد.

چنانچه بخواهیم در رابطه با سایز رک های اتاق سرور مطالبی را بیان کنیم، باید بگوییم که اندازه یک رک استاندارد از نظر عرض در حدود 19 اینچ می باشد و به صورتی تولید شده است که می توان تجهیزاتی با سایزهای استاندارد را در آن قرار داد. البته بیان این موضوع به این معنی نمی باشد که تجهیزات مختلفی که از این سازه استفاده می کنند را نمی توان داخل میکروتیک شبکه جای داد بلکه این مسئله به این معنی است که برای آنها روش های متنوع دیگری به کار گرفته می شود. در بیشتر موارد ارتفاع  اجزای انواع رک اتاق سرور شبکه، استاندارد و معین می باشد که به آن یونیت می گویند و سایز آن هم در حدود چهار و نیم سانتی متر مربع است.

انواع رک اتاق سرور,رک اتاق سرور,رک سرور,

انواع رک اتاق سرور و مزیت های آن

همان طور که در متن بالا هم به این موضوع اشاره کردیم رک های شبکه دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام از آنها دارای کاربرد های متنوعی می باشند. در متن پایین هم به معرفی انواع رک های اتاق سرور  و کاربرد آن می پردازیم:

رک شبکه ایستاده

یکی از انواع رک، مدل ایستاده آن می باشد که در بیشتر موارد داخل شبکه مورد و دیتاسنتر از آن استفاده می شود. میزان حجم و وسایل شبکه در این مدل دارای گستردگی و تنوع زیادی می باشد. این وسیله ها در بیشتر موارد چرخشی هستند و زیر آنها چند نوع چرخ قرار گرفته است تا به کمک این چرخ ها بتوان آنها را جا به جا کرد و اکثرا در بیشتر قسمت ها این چرخ ها نصب می گردند. رک اتاق سرور ایستاده حدود 24 تا 45 یونیت می باشد و کارایی جا به جا شدن و چرخش در حدود 180 درجه را دارا می باشد.

این نوع رک شبکه توان بسیار زیادی در تحمل کردن بار تجهیزات شبکه را دارا می باشد و در بخش جلویی این رک یک درب شیشه ای، در کنار آن هم درب هایی قرار گرفته شده و در بعضی از مدل های رک ایستاده در پشت آن هم درب وجود دارد. عمق رک های ایستاده کاملا متفاوت است و در حدود 60 تا 100 سانتی متر متغیر است. کاربرد دیگر رک ایستاده این است که داخل آن می توان 1 تا 4 فن برای خنک کردن محیط نصب کرد. همچنین پاور ماژول لگراند با تعداد پورت های زیاد هم می توان در آن تعبیه نمود.

رک اتاق سرور دیواری

از این نوع رک بیشتر برای شبکه های خانگی و بخش های مختلف یک شبکه بسیار تخصصی می توان استفاده کرد. به دلیل اینکه جنس این نوع رک از آلومینیوم و استیل می باشد می توان در آن فن هایی را برای خنک کردن تجهیزات نصب نمود. عمق رک های دیواری در حدود 30 الی 60 سانتی متر می باشد.

رک شبکه,رک های اتاق سرور,انواع رک اتاق سرور,

اجزاء انواع رک اتاق سرور

یکی از اصلی ترین ویژگی های رک شبکه این است که ماژولار می باشد و همین موضوع باعث شده است که با توجه به نیاز اجزا رک را اضافه کنیم. مهم ترین متعلقات رک شامل کیس رکمونت، سینه چرخشی و ثابت یونیت فن، پاور، ماژول می باشد.

چه دلایلی برای استفاده از رک های اتاق سرور وجود دارد؟

به صورت کلی می توان گفت که رک شبکه یکی از مهم ترین و اصلی ترین وسایل در انواع شبکه های خانگی و تخصصی به شمار می رود، همچنین از انواع رک در کابل کشی های پیشرفته هم استفاده می شود. اگر در شبکه ها از رک استفاده شود، اجزاء شبکه در فضای کمی قرار می گیرند و به همین علت سازمان منظم تر می شود و با کارایی بهتری به کار مشغول می شود.

دلیل دیگری که برای استفاده از رک وجود دارد این است که برای حفاظت از امکانات شبکه به روش ایمن و منظم کارایی زیادی دارد. چنانچه در شبکه ها از روکش و پچ پنل لگراند برای کابل کشی استفاده نشود مشکلات زیادی به وجود می آید. مزیت دیگر رک شبکه محافظت فیزیکی و بالا بردن امنیت تجهیزات می باشد و اشخاص دیگر به هیچ عنوان نمی توانند به امکانات شبکه دسترسی پیدا کنند.