چگونه شبکه های 5G بر مراکز داده تأثیر می‌گذارد؟

شبکه های 5G

مراکز داده می‌توانند با درک نحوه عملکرد شبکه 5G، ارتقاء زیرساخت‌های حیاتی آن و درک اینکه چگونه این شبکه‌ها می‌توانند برای دیتاسنتر سودمند باشند، جهت ظهور شبکه 5 گیگ آماده شوند. شبکه های 5G باعث افزایش اتصال بین دستگاه‌ها، افراد و خدمات اینترنت اشیا می‌شوند. اپراتورهای مرکز داده باید به سرعت چرخش و کانتینرها و سرورهای مجازی را به خدمات ابری و محاسبات لبه تبدیل کنند؛ زیرا در غیر این صورت به خطر می‌افتند.

مراکز داده باید برای ارتقای زیرساخت‌های موجود برنامه‌ریزی کنند، رویکردهای معماری جدیدی برای مدیریت مراکز داده بزرگ محلی را ابداع کرده و یاد بگیرند که چگونه اتوماسیون را برای مدیریت یکپارچه شبکه 5 گیگ ترکیب کنند.

 

5G چیست؟

اینترنت بی‌سیم 5 گیگ جدیدترین فناوری شبکه تلفن همراه برای شبکه‌های سلولی‌ست و برای اتصال همه چیز – از جمله ماشین‌ها، اشیاء، دستگاه‌ها، افراد و سیستم‌ها – بدون توجه به مکان طراحی شده است. شبکه‌ های 5G سرعت داده بالاتر، تأخیر کمتر، قابلیت اطمینان بیشتر، افزایش ظرفیت شبکه و افزایش دسترسی را ارائه می‌کنند.

5 گیگ از معماری‌های مجازی و نرم افزار محور برای ساده‌سازی انتقال اطلاعات استفاده می‌کند. کاربران تلفن همراه و دستگاه‌ها می‌توانند در حین حرکت بین اتصالات بدون نیاز به احراز هویت مجدد یا تغییر تنظیمات، متصل بمانند. همچنین فناوری‌هایی مانند وسایل نقلیه خودران، واقعیت مجازی یا اینترنت عظیم اشیا را امکان‌پذیر می‌کند.

شبکه‌‌های 5 گیگ همچنین پوشش جغرافیایی بهتری ارائه می‌دهند و می‌توانند اتصال را در مناطق محرومِ بدون اتصال پهنای باند کافی یا مناطق شهری متراکم که تقاضا از ظرفیت‌های فعلی بیشتر است، بهبود بخشد. آنها از معماری متراکم و با دسترسی توزیع شده پشتیبانی می‌کنند و به نزدیک شدن پردازش داده‌ها به سوی پردازش لبه کمک می‌کنند.

مراکز داده سنتی و مدرن

توسعه مراکز داده

اینترنت 5 گیگ با سرعت ادعایی 20 برابر سریع‌تر از 4 گیگ، به کاربران امکان دانلود سریع‌تر و بهره‌وری بیشتر اپراتورهای شبکه را می‌دهد. این تقاضا باعث توسعه مراکز داده می‌شود که بخش‌های کلیدی فناوری اینترنت، عملیات و سخت افزار را در خود جای داده، محافظت و توزیع می‌کند.

در گذشته، مراکز داده اغلب ساختمان‌های بزرگی در حومه شهرهای بزرگ بودند. اما ورود 5 گیگ مستلزم این است که آنها در مناطق شهری متراکم ساخته شوند تا تاخیر قبل از انتقال داده بهبود یابد.

دیوید بارنت، مدیر تحقیقات آمریکا گفت: این امر بسیار شبیه این است که چگونه تقاضاهای تجارت الکترونیک و تحویل در همان روز منجر به توسعه انبارهای کوچک‌تر در شهرهای بزرگ شده است که فشار نهایی محصول را به مصرف‌کننده ممکن می‌سازد. او همچنین اظهار کرد: «این صنعت انتظار دارد تعداد مکان‌های مراکز داده را افزایش دهد؛ اما ردپای کوچک‌تری داشته باشد. دلیلش هم این است که زیرساخت‌ها، مانند سیستم‌های خنک‌کننده، هر سال کارآمدتر و قدرتمندتر می‌شوند و به فضای فیزیکی کمتری نیاز دارند».

 

نحوه عملکرد شبکه های 5G

فناوری 5 گیگ بخش‌های مختلفی از معماری شبکه را در بر می‌گیرد. به طور کلی، شبکه‌های 5 گیگ دارای دو جزء اصلی هستند: لایه دسترسی رادیویی و لایه شبکه اصلی. سبک استقرار آنها به شبکه 5 گیگ و معماری زیربنایی بستگی دارد.

شبکه دسترسی رادیویی (RAN) شامل سلول‌های کوچک و ماکرو سل‌های 5 گیگ است که دستگاه‌های جداگانه به آن‌ها متصل می‌شوند، مانند ایستگاه‌های پایه، روترها، گوشی‌های هوشمند یا وسایل نقلیه خودران.

دسته‌های سلولی کوچک از طیف با سرعت بالا و پهنای باند استفاده می‌کنند و فقط می‌توانند مسافت‌های کوتاه را طی کند. سلول‌های کوچک معمولاً ایستگاه‌های پایه بی‌سیم با برد کوتاه هستند که پوشش گسترده‌ای را برای برنامه‌ها و سلول‌های مسکونی و سازمانی انجام می‌دهند. بسته به پیکربندی و استقرار آنها می‌توانند ازدحام شبکه را کاهش دهد و توان داده را افزایش دهند و پوشش شبکه را گسترش دهند.

بزرگ سلول‌ها (ماکرو سل‌ها) از آنتن‌های چند ورودی، چند خروجی (MIMO) استفاده می‌کنند تا پوشش وسیعی را برای دستگاه‌ها و سلول‌های کوچک فراهم کنند. ماکرو سل‌ها چندین اتصال را قادر می‌سازند تا مقادیر زیادی داده، به طور همزمان ارسال و دریافت کنند و کاربران بیشتری بتوانند به طور همزمان به آن متصل شوند.

 

اجزای اصلی شبکه های 5G

فناوری 5 گیگ بخش‌های مختلفی از معماری شبکه را در بر می‌گیرد. به طور کلی، شبکه‌ های 5G دارای دو جزء اصلی هستند: لایه دسترسی رادیویی و لایه شبکه اصلی.

شبکه اصلی شامل تمام فناوری‌ها و نرم‌افزارهای بک‌اند است که داده‌ها و اتصالات اینترنت را برای شبکه 5G مدیریت می‌کنند، از جمله شکل‌دهی پرتو، احراز هویت و کنترل دسترسی، عملکردهای برنامه کاربر و مدیریت جلسات. هماهنگی یک شبکه 5G به سیستم‌ها و معماری‌های محاسباتی قدرتمندی مانند سیستم‌های مبتنی بر  یادگیری ماشین، ابر و هوش مصنوعی نیاز دارد.

ارتباط 5G با مراکز داده و تاثیر آن چگونه است؟

حجم زیادی از داده‌هایی که شبکه‌های 5G باید پردازش، ذخیره و توزیع کنند، می‌تواند فشاری بر مراکز داده ایجاد کند. تقاضا برای ظرفیت محاسباتی و زیرساخت‌های مرتبط مانند ذخیره‌سازی، اتصال و پشتیبانی از محاسبات لبه را افزایش می‌دهد.

برخی از سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای شبکه در حال حاضر ارتقا یافته‌اند تا سریع‌تر و کارآمدتر باشند و کانتینری‌سازی و مجازی‌سازی پیشرو هستند. این فناوری‌ها در حال حاضر از افزایش استفاده از 4G پشتیبانی می‌کنند و می‌توانند زیرساخت‌ شبکه‌ های 5G موجود را مدیریت کنند.

 

آینده شبکه های 5G و مراکز داده

اپراتورهای مراکز داده باید برای افزایش تقاضای شبکه های 5G در آینده آماده شوند. سیسکو گزارش می‌دهد که 5G تا سال 2023 بیش از 10 درصد از اتصالات تلفن همراه جهان را با سرعت متوسط ​​575 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند که 13 برابر سریع‌تر از میانگین اتصال تلفن همراه امروزی‌ست.

مراکز داده می‌توانند فرآیندهای ارتقای چرخه حیات خود را با جایگزین کردن سخت افزارهای شبکه ساده‌تر -مانند سوئیچ‌ها و روترها – با سخت افزارهای دارای 5 گیگ افزایش دهند. آنها می‌توانند سرمایه گذاری مهمی باشند.

 

در پایان

شبکه‌های بی‌سیم برای 5 گیگ آماده می‌شوند، ارتقایی که تجربه اینترنت را به‌طور تصاعدی سریع‌تر می‌کند و در نهایت همه صنایع و بخش‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. کارشناسان هشدار داده اند که انتظار تغییرات قابل مشاهده خیلی زود نداشته باشید، زیرا کشورها و شرکت‌های مخابراتی این فناوری را به تدریج پیاده‌سازی می‌کنند. اما یک چیز در حال حاضر قطعی‌ست: ذخیره‌سازی داده‌ها باید سرعت خود را حفظ کند.

دیوید بارنت می‌گوید: «تقاضا برای مراکز داده مدرن در سال گذشته قوی‌ترین تقاضا بود که تا به حال دیده‌ایم. توسعه دهندگان می‌دانند که املاک و مستغلات ستون فقرات 5 گیگ خواهد بود».

شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر با محصولات کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور شرکت فراز شبکه کارنو «کارنولاجیک» و «اسمارت بیت رک» به قسمت معرفی محصولات در سایت رجوع کرده و اطلاعات وسیع‌تری را در این باره مطالعه نمائید.