برای مقایسه دیتاسنترهای ایران، در ابتدا باید به معرفی چند مورد از مراکز داده ایران بپردازیم. در مقاله های گذشته به معرفی بزرگترین دیتاسنترهای جهان پرداختیم؛ اما اکنون واحد تحقیق و توسعه ی کارنو سعی دارد بهترین مراکز داده ی ایران را به شما معرفی نماید.
در ادامه ابتدا توضیحی از مراکز داده را به شما ارائه می دهیم و بعد از آن به معرفی مراکز داده در ایران خواهیم پرداخت.
تعریف مرکز داده:
همانطور که می دانید مراکز داده در سراسر جهان وجود دارند و شما می توانید از سرورهای خود در مراکز داده نگهداری کنید.
مراکز داده همان اتاق سرورها هستند که طبق اصول و استانداردهای مشخص شده ای احداث شده اند. سرورها و داده ها برای تمامی شرکت ها، سازمان ها و ارگان ها حائز اهمیت می باشند. تمامی فعالیت هایی که صورت می گیرد برای به دست آوردن داده ها و انتقال این داده ها است. در دنیای امروز داده ها و اطلاعات هستند که منجر به پیشرفت می شوند و شما می توانید با استفاده از آن ها به بهبود عملکرد و کارایی شرکت خود کمک نمائید. ما می توانیم برای درک بهتر این موضوع مثالی را در این جا برای شما آورده تا با سهولت بیشتری مطلب گفته شده را درک نمائید.
اکنون به این سوال پاسخ دهید، اگر شما یک بیزینس من باشید برای جمع آوری داده به چه مقدار زمان نیاز خواهید داشت؟ به عنوان مثال برای کسب اطلاعات در مورد: آنالیز و شناخت رقبای خود، عواملی که بر روند قیمت گذاری محصولات شما تاثیر گذار است، اطلاعات کارمندان وغیره به چه میزان زمان نیازمند خواهید بود؟ در پاسخ باید گفت که به زمان زیادی نیاز خواهید داشت و باید روی زمان کاری خود سرمایه گذاری کرده تا دیتاهای مربوطه را به دست آورید.
مراکز داده روشی برای حفاظت از داده ها
حال شما به عنوان یک کسب و کار کوچک اگر داده هایتان را به شیوه ی سنتی نگهداری نمائید، آیا چنین احتمالی وجود خواهد داشت که اطلاعات دریافتی تان از بین برود؟ احتمالا پاسخ شما مثبت می باشد. برای رفع چنین مشکلی چه باید کرد؟ قطعا باید اطلاعات را به صورت مدرن نگهداری کرده و با کمک نرم افزارهای اداری، حافظه های هارد و کامپیوتر به بایگانی داده ها بپردازید؛ اما سوال بعدی این است که اگر کسب و کار شما گسترش یابد برای نگهداری از اطلاعات خود باید چگونه اقدامی کنید؟
مثلا آیا ناسا می تواند برای ذخیره سازی دادها و پردازش آن ها تنها به سیستم های رایانه ای بسنده کند؟ خیر نمی تواند، ناسا، گوگل، مایکروسافت، آمازون و تمامی شرکت ها و سازمان ها به استوریج ها، فضاهای ابری و مراکز داده نیاز خواهند داشت. البته این نیاز فقط مختص به شرکت های بزرگ نمی باشد. در نهایت باید گفت که مراکز داده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهند بود.
اکنون در ادامه ی مقاله به معرفی مراکز داده در ایران پرداخته و موضوع مقایسه ی دیتاسنترهای ایران را بر عهده ی شما خوانندگان قرار خواهیم داد، تا بتوانید به این نتیجه برسید که کدامین مرکز داده در ایران قوی تر می باشد.
مرکز داده افرانت
مرکز داده افرانت در کشور ایران واقع شده است. این شرکت فعالیت خود را از سال 1376 آغاز نمود و در زمینه ی توزیع سروریس های دسترسی به اینترنت به فعالیت پرداخت.
مرکز داده افرانت به ارائه خدماتی از قبیل میزبانی وب، سرور مجازی، سرور اختصاصی و کولوکیشن می پردازد. افرانت با استفاده از تجهیزات فیبر نوری به شبکه ی فیبر نوری صدا سیما، سازمان کنترل ترافیک تهران، مخابرات ایران، شرکت توسعه ارتباطات زیرساخت متصل شده است و این همکاری نشان دهنده ی ظرفیت بالای خدمات دیتاسنتر افرانت می باشد.
مرکز داده پارس آنلاین
دیتاسنتر شرکت پارس آنلاین که خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت را در تمامی نقاط کشور ارائه می دهد، جزء دیتاسنترهای معروف ایران محسوب می شود.
شرکت پارس آنلاین که بیش از 700 نیروی متخصص دارد توانسته است با هدف ارائه دادن سرویس های میزبانی وب یا هاستینگ، اجاره سرور، سرور های مجازی و اختصاصی، مراکز داده ی بین المللی خود را احداث نماید.
این مرکز داده از پیشرفته ترین تجهیزات فیبر نوری استفاده می نماید و به خاطر برخورداری از ماهواره های ارسال اطلاعات، قابلیت دسترسی بسیار سریع به داده های مورد نیاز را فراهم نموده است.
راه اندازی سیستم های کنترل حرارت، آتش سوزی، رطوبت، کنترل تردد افراد، سیستم های ذخیره سازی برق و غیره باعث شده است که این مرکز داده از امنیت محیطی بسیار بالایی برخوردار باشد.
مرکز داده آسیاتک
یکی دیگر از شرکت هایی که خدمات دسترسی به اینترنت پر سرعت را ارائه می دهد، آسیاتک می باشد. مرکز داده آسیا تک از گواهینامه ی ISO 27001 برخوردار است. آسیاتک با استفاده از تجهیزات فیبر نوری توانسته است به شرکت کنترل ترافیک، ارتباطات زیرساخت کشور و اتاق داده های کشور متصل شود.
دیتاسنتر آسیاتک طبق استانداردهای موجود ساخته شده است و از نظر امنیتی نیز در سطح بالایی قرار دارد. امنیت اطلاعات این مرکز داده، با استفاده از فایروال های سخت افزاری قدرتمند تامین می شود.
این مرکز خدماتی همچون: میزبانی سرور، میزبانی وب اشتراکی، سرور مجازی اختصاصی و سرور اختصاصی را، ارائه می دهد.
مرکز داده تیبان
در سال 1388 یکی از بزرگترین و بهترین دیتاسنترهای ایران به نام مرکزداده ی تیبان راه اندازی شد، این مرکز داده که متعلق به موسسه فرهنگی تیبان است، از مساحتی به اندازه ی 500 متر مربع برخوردار می باشد و تعداد رک های سرور آن به 72 عدد می رسد.
مرکز داده تیبان در قسمت سرورهای خود، فایروال های سخت افزاری پیشرفته ای قرار داده است تا بدان وسیله از حملات سایبری به سایت ها جلوگیری نماید. مرکز داده تیبان همچنین از پهنای باند بسیار خوبی برخوردار بوده و سطح امنیت در آن نیز بسیار بالا می باشد.
این مرکز به ارئه ی خدماتی همچون: میزبانی وب، سرور اختصاصی، سرور مجازی، رایانش ابری، اجاره ی فضا و میزبانی پست الکترونیکی می پردازد.
دیتاسنتر مبیننت
شرکت مبیننت به عنوان یکی از ارائهدهندگان خدمات اینترنت پرسرعت، دیتاسنترهای پیشرفتهای در سطح کشور راهاندازی کرده است.
موقعیت جغرافیایی: تهران و چندین شهر دیگر
زیرساختها: استفاده از فناوریهای ابری و اینترنت پرسرعت بیسیم.
ویژگیها: ارائه خدمات سرور مجازی و اختصاصی، خدمات ابری، پشتیبانی و امنیت اطلاعات.
مقایسه کلی دیتاسنترهای ایران
زیرساختها و امکانات: همه دیتاسنترهای معرفی شده دارای تجهیزات مدرن با استانداردهای بینالمللی هستند. آسیاتک به دلیل موقعیت خاص در برج میلاد و دسترسی به پهنای باند بالا، از لحاظ زیرساختی مزیت نسبی دارد.
خدمات ابری: بیشتر دیتاسنترهای بزرگ ایران از جمله افرانت، مبیننت و تبیان خدمات ابری ارائه میدهند که برای سازمانها و شرکتهایی که به منابع ابری نیاز دارند، مناسب هستند.
پشتیبانی و خدمات مشتریان: تمامی این دیتاسنترها پشتیبانی 24 ساعته ارائه میدهند، اما تفاوتهایی در سطح خدمات پشتیبانی و امکانات اضافی وجود دارد که بسته به نیاز مشتریان قابل انتخاب است.
امنیت: از لحاظ امنیت اطلاعات و پایداری، دیتاسنترهای افرانت و تبیان از پیشگامان این حوزه محسوب میشوند و خدمات با کیفیت و امنیت بالا را ارائه میدهند.
سخن آخر
آیا شما تا بحال از خدماتی که دیتاسنترهای ایرانی ارائه داده اند استفاده کرده اید؟ در صورت استفاده کردن آیا از خدمات آن ها راضی بوده اید؟ شما می توانید تجربه ی خود را در صورت استفاده کردن از خدمات این مراکز داده با ما به اشتراک گذاشته و نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را به ما انتقال دهید.
شرکت فنی و مهندسی کارنو که به فعالیت در زمینه ی IT و راه اندازی دیتاسنترها می پردازد تا به امروز دیتاسنترهای زیادی را همانند: دیتاسنتر شرکت راه آهن، شرکت چاکلز، برج پاژ و غیره به مرحله ی اجرا در آورده است. اگر شما نیز قصد راه اندازی دیتاسنتری را دارید می توانید با گروه فنی و مهندسی کارنو در ارتباط بوده و از مشاوره های رایگان این شرکت بهره ببرید تا در صورت نیاز پروژه ی خود را به این شرکت بسپارید.
نظرات درباره این مطلب
8 نظر
میلاد عبداللهی –
سلام ممنونم از معرفی دیتاسنترهای ایران جالب بود بازم از این مدل محتواها بذارید.
واحد تحقیق و توسعه کارنو –
سلام ممنونم از شما چشم حتما.
سینا معتمدی –
سلام شرکت شما کار اجرای شبکه و راه اندازی دیتاسنتر رو انجام میده؟
واحد تحقیق و توسعه کارنو –
سلام بله
محمدرضا حسینی مقدم –
وقتتون خوش لطفا انواع سرورهارو از نظر تخصیص منابع بگید.
واحد تحقیق و توسعه کارنو –
سلام مقالهای در این مورد آماده کردیم با نام سرور چیست و چه کاربردی دارد لطفا روی لینک بزنید تا مقاله براتون بیاد.
محمد قلی زاده –
سلام. ببخشید در مورد تعداد دیتاسنترهای ایران اطلاعاتی دارید؟ یا میدونید از کجا میشه تهیه کرد؟
کریمی –
سلام وقت بخیر
نه متاسفانه تعداد دقیق دیتاسنتر های اسران مشخص نیست.