دیتاسنتر ابری چه تفاوتی با دیتاسنتر محلی دارد؟
در ابتدا برای طراحی و راه اندازی یک دیتاسنتر هزینه آن مورد توجه قرار می گیرد. هزینه راه اندازی دیتاسنتر ها با هم تفاوت دارد و با توجه به عوامل مختلف متغیر می باشد. این موارد عبارتند از:
- اندازه و ابعاد دیتاسنتر
- محلی که ساختمان دیتاسنتر در آن قرار دارد
- کاربرد و عملکرد کلی دیتاسنتر
بیشتر هزینه های راه اندازی دیتاسنتر مربوط به کدام بخش می باشد؟
42 درصد هزینه های دیتاسنتر برای تهیه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، منبع تغذیه و راه اندازی شبکه صرف می شود. این هزینه ها با گذشت زمان و با گسترش دیتاسنتر بیشتر هم خواهد شد.
58 درصد دیگر هزینه های دیتاسنتر هم برای تهیه و راه اندازی سیستم های تهویه، پرداخت دستمزد متخصصان، پرداخت مالیات و … صرف می شود.
دیتاسنتر یک محیط بسیار امن می باشد و از چندین سرور، روتر، سوئیچ، سخت افزار های مختلف و … تشکیل شده است. سازمان هایی که از دیتاسنتر استفاده می کنند می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن به داده ها و اطلاعات خود دسترسی پیدا کنند.
دیتاسنتر معمولا در داخل دفتر مرکزی شرکت ها قرار می گیرد و یک تیم متخصص آن را اداره می کنند. هزینه ی راه اندازی دیتاسنتر برای سازمان هایی که در حوزه رایانه و فناوری اطلاعات کار نمی کنند بسیار زیاد است. به همین علت به اینگونه سازمان ها پیشنهاد می شود که از یک دیتاسنتر ابری استفاده کنند.
بعضی از سازمان ها انواع مختلفی از خدمات ابری را ارئه می دهند و به همین علت به دیتاسنتر نیازی ندارند، تنها کافیست فضای محدودی اجاره کرده و تجهیزاتشان را در دیتاسنتر های دیگر قرار دهند و بعد به ارائه خدمات ابری خود بپردازند.
یکی از حالت های استفاده از دیتاسنتر ابری سیستم محاسبات ابری می باشد که توسط سازمان های مختلف به مشتریان ارائه داده می شود.
سازمان های مختلف می توانند منابع سیستمی مورد نیازشان را از یک ارائه دهنده خدمات که دارای دیتاسنتر اشتراکی بین چند شرکت می باشد دریافت کنند.
کسانی که خدمات ابری استاندارد را ارائه می دهند به خوبی از اهمیت حفظ امنیت و حریم خصوصی مطلع هستند.
در دیتاسنتر ابری محیط هایی تحت عنوان محیط چند مستاجره وجود دارند که از آن ها برای قرار دادن تجهیزات چندین شرکت مختلف به صورت اشتراکی استفاده می شود. این محیط ها از امنیت کافی برخوردارند و شرکت ها می توانند سرور های خود را در این محیط ها راه اندازی کنند. همچنین در دیتاسنتر های ابری امکانات مختلفی نظیر سیستم مدیریت شبکه های مجازی (VLAN)، روتر های مجازی، فایروال و … وجود دارد.
کسانی که خدمات ابری را ارائه می دهند، محاسبات ابری را به صورت یک ابزار روانه بازار می کنند تا مشتریان بتوانند فقط همان چیزی که مورد نیازشان می باشد را خریداری نمایند.
همانطور که می دانید نیاز به فضای ذخیره سازی روز به روز در حال افزایش است. استفاده از دیتاسنتر های ابری این مزیت را دارد که در صورت نیاز، می توانید ظرفیت آن را تغییر دهید. کاربرانی که از این دیتاسنتر ها استفاده می کنند می توانند با توجه به نیازشان ظرفیت و سرعت آن را تنظیم کنند.
استفاده از دیتاسنتر های ابری برای سازمان های تازه تاسیس یا شرکت هایی که سرمایه کمی دارند انتخاب مناسبی است؛ زیرا برای راه اندازی به سرمایه زیادی نیاز ندارند و این سازمان ها با صرف کمترین هزینه می توانند از خدمات این دیتاسنتر برخوردار شوند.
دیتاسنتر های ابری مزیت هایی مثل انعطاف پذیری بالا، استفاده آسان، سرعت مناسب و … را دارا می باشند. همچنین شرکت هایی که از این دیتاسنتر ها استفاده می کنند می توانند عملیاتی مثل بکاپ گیری، بروز رسانی و نگهداری نرم افزار ها را انجام دهند.
استفاده از دیتاسنتر های داخلی و ابری با هم
بسیاری از سازمان ها از هر دو نوع دیتاسنتر ها به صورت همزمان استفاده می کنند. آن ها اطلاعات و داده های مهم و محرمانه را در دیتاسنتر داخلی پردازش و نگهداری می کنند و اطلاعاتی که از اهمیت کمتری برخوردار باشند را به دیتاسنتر ابری می سپارند. استفاده از دیتاسنتر ابری برای سازمان هایی که به ظرفیت بالایی نیاز دارند توصیه می شود.
از تمام مطالب ذکر شده می توان نتیجه گرفت که شما با توجه به نیاز های امنیتی، ظرفیت و انعطاف پذیری می توانید یکی از دیتاسنتر های ابری یا داخلی، و یا ترکیبی از این دو را برای استفاده در سازمان یا شرکت خود انتخاب کنید.