طول عمر دیتاسنتر به چه عواملی بستگی دارد

روش هایی برای افزایش طول عمر دیتاسنتر ها و بهبود عملکرد آن ها

همانطور که می دانید دیتاسنتر ها به طور مستمر در حال کار کردن هستند و هیچ کدام از سیستم های آن ها نباید خاموش شوند. بدیهی است که این سیستم ها مانند هر چیز دیگری یک طول عمر مفید دارند و با به پایان رسیدن آن از کار می افتند. هر نوع وقفه یا مشکلی می تواند باعث کاهش این طول عمر شود.

برای اینکه دیتاسنتر ها بتوانند به خوبی کار کنند و دچار وقفه نشوند به پشتیبانی و رسیدگی مرتب نیازمند هستند. کارکنان و مسئولان دیتاسنتر وظیفه دارند به صورت 24 ساعته صحت و درستی عملکرد دیتاسنتر و امنیت آن را چک کنند تا هیچ وقفه ای در کار و سرویس دهی دیتاسنتر به وجود نیاید.

یکی از بهترین روش ها برای افزایش طول عمر مفید دیتاسنتر و اتاق سرور، و همچنین بهبود عملکرد آن ها مانیتورینگ و بررسی و کنترل مستمر سیستم ها و سرور ها می باشد. استفاده از روش مانیتورینگ باعث می شود که مسئولین بخش فناوری اطلاعات به صورت مرتب بر کیفیت عملکرد دستگاه ها و سیستم ها نظارت داشته باشند، تا خطرات و تهدیدات احتمالی شناسایی شده و از بروز آن ها جلوگیری شود. دیتاسنتر ها همیشه در معرض خطر هستند و باید یک تیم ویژه در دیتاسنتر حضور داشته باشند و هرگونه خطر و آسیبی را به سرعت رفع نمایند.

اپدیت نگه داشتن دیتاسنتر,ارتقای دیتاسنتر,افزایش عمر دیتاسنتر,

نگهداری و آپدیت کردن مرتب دیتاسنتر ها

نگهداری و آپدیت کردن دیتاسنتر ها از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورتی که به این موضوع توجه زیادی نشود، منجر به کاهش قدرت، عملکرد و طول عمر دیتاسنتر خواهد شد. متاسفانه به دلیل بالا بودن هزینه های نگهداری و آپدیت دیتاسنتر ها، بسیاری از مدیران از انجام این کار ها خودداری می کنند و نمی دانند که با این کار، باعث می شوند طول عمر دیتاسنتر 50 درصد کاهش پیدا کند.

امروزه دیتاسنتر ها هم مانند یک انسان تلقی می شوند و به یک دوست و پشتیبان نیازمند هستند. زمانی که دیتاسنتر در شرایط بحرانی قرار گرفته و دچار آسیب یا حمله می شود، دوستان و حامیان برای رفع این مشکلات وارد عمل خواهند شد. حامیان جدیدی که با گذشت زمان به کمک دیتاسنتر می آیند به عنوان همسر، و کارهایی که انجام آن ها به دیتاسنتر سپرده شده نقش فرزند را دارند. فرزندان دیتاسنتر مانند فرزندان انسان به رسیدگی نیاز دارند و گاهی دردسرهای بدی را برای دیتاسنتر به وجود می آورند.

ممکن است برخی از خدمات و عملیات های دیتاسنتر به ظرفیت بیشتری نیاز داشته باشند و در این صورت باید کل دیتاسنتر را گسترش داد. اگر هم امکان گسترش دیتاسنتر یا پهنای باند وجود نداشته باشد باید این خدمات را به یک دیتاسنتر دیگر سپرد. بسیاری از سخت افزار ها و یا سرویس ها هم وجود دارند که چندین سال در دیتاسنتر مورد استفاده قرار می گیرند تا جایی که می توان آن ها را جزء جدانشدنی آن دیتاسنتر دانست.

به کار بردن سرویس های جدید به منظور افزایش طول عمر مفید دیتاسنتر ها

با افزایش روز افزون تکنولوژی و دستگاه های جدید، نیاز به اپدیت کردن دیتاسنتر بسیار بیشتر از قبل به چشم می خورد. یکی از روش های اپدیت نگه داشتن دیتاسنتر این است که به صورت مداوم سخت افزار های آن را ارتقا دهید و از این طریق، زمان بازدهی سیستم ها را به حداقل برسانید.

به عنوان مثال بسیاری از سازمان ها سخت افزار دیتاسنتر خود را ارتقا داده و هارد دیسک ها را با SSD جایگزین کرده اند، از جدیدترین سیستم های تهویه استفاده نموده و کابل کشی ها را تغییر داده اند. همچنین به جای تمام تجهیزات قدیمی از تجهیزات جدید که سرعت و کیفیت بالاتری دارند استفاده می نمایند و به این ترتیب باعث بهبود عملکرد دیتاسنتر می شوند.

امکانات دیتاسنتر,انرژی دیتاسنتر,عمر دیتاسنتر,

مشکلاتی که دیتاسنتر های قدیمی با آن ها روبرو خواهند بود

با گذشت زمان و قدیمی شدن تجهیزات دیتاسنتر، امکان بروز مشکلات و اسیب ها بیشتر خواهد شد. برخی از این مشکلات عبارتند از:

برخی از تجهیزات دیتاسنتر امکان بروز رسانی ندارند و انرژی مصرفی توسط تجهیزات قدیمی روز به روز افزایش پیدا می کند، به روز رسانی یا جایگزینی تجهیزات و سخت افزار های قدیمی با سخت افزار های جدید بسیار هزینه بر است، سیستم های تهویه باعث افزایش مصرف برق و در نتیجه افزایش هزینه ها می شوند، تجهیزات خنک کننده بسیار پر مصرف و کم توان می شوند و قادر به کنترل گرمای تجهیزات نخواهند بود، ظرفیت ذخیره سازی روز به روز کمتر می شود و در مقابل نیاز به فضا برای ذخیره اطلاعات روز به روز بیشتر خواهد شد، و …

برای حل مشکلات بالا راهکار های مختلفی وجود دارد اما برخی از آن ها بسیار هزینه بر و دشوار می باشد. برای حل این مشکلات باید دیتاسنتر خاموش شود و در عملکرد آن وقفه بیفتد، که این موضوع باعث به وجود آمدن مشکلات و دردسر های فراوانی خواهد شد. بهتر است برای تعویض تجهیزات و رفع مشکلات ذکر شده، از یک تیم متخصص و ماهر در این زمینه کمک بگیرید تا با برنامه ریزی صحیح، با کمترین آسیب نسبت به ارتقا دیتاسنتر اقدام نمایند.

صرف هزینه ها به صورت درست و هوشمندانه

بعد از اینکه مدت زیادی از طول عمر دیتاسنتر گذشت، بعضی از مدیران تصمیم می گیرند که برخی از تجهیزات دیتاسنتر را ارتقا داده و چند سال دیگر هم به طول عمر دیتاسنتر اضافه کنند. به این ترتیب هیچ وقفه ای در عملکرد و سرویس دهی دیتاسنتر به وجود نخواهد آمد. در مقابل، برخی دیگر از مدیران تصمیم می گیرند که یک دیتاسنتر جدید طراحی و راه اندازی نمایند و برای انجام وظایف مهم از آن استفاده کنند، و کار های کم اهمیت را به دیتاسنتر قبلی بسپارند.

برخی از کاربران و مشتریان ممکن است به وقفه ای که در سرویس دهی دیتاسنتر ایجاد شده اعتراض کنند. برای حل این مشکل باید تمام سرویس ها و اطلاعات مهم به یک دیتاسنتر جدید منتقل شود که نیازمند صرف هزینه های فراوانی می باشد.

برای ارتقای دیتاسنتر ها می توان از رایانش ابری استفاده نمود. همچنین می توان برای مصرف دستگاه های تهویه، به جای استفاده از انرژی های فسیلی از انرژی های تجدید پذیر استفاده کرد تا هزینه های مربوطه به حداقل برسد.

به طور کلی، میانگین طول عمر مفید دیتاسنتر ها 25 سال است و یک دیتاسنتر می تواند به مدت 10 الی 15 سال به صورت بی وقفه به ارائه سرویس بپردازد. سرور های دیتاسنتر باید مرتبا تعویض شده و یا ارتقا داده شوند و همچنین هر چند مدت یک بار از دستگاه های ذخیره سازی جدیدتری استفاده شود. با انجام این کار ها طول عمر دیتاسنتر افزایش یافته و عملکرد آن بهبود می یابد.