اهمیت مرکز داده در بیزینس‌ها

اهمیت مرکز داده

اهمیت مرکز داده موضوع مقاله‌ی امروز واحد تحقیق و توسعه کارنو می‌باشد. همانطور که می‌دانید با گذشت زمان “اینترنت” به یک نیاز روزمره تبدیل شده و جامعه به سمت دیجیتال سازی سوق پیدا کرده است. هم اکنون اغلب شرکت‌ها، داده محور هستند و به خدمات دیجیتالی وابسته شده‌اند؛ از همین جهت سیستم های رایانه‌ای آن‌ها برای فعالیت‌های تجاری بسیار مهم می‌باشند.

بنابراین، عدم راه اندازی یک مرکز داده منجر به کاهش بهره وری و در نتیجه از دست دادن درآمد می‌شود؛ اما برون سپاری فناوری اطلاعات به یک مرکز داده‌ی حرفه ای، سازمان ها را در برابر مشکلات مقاوم می‌نماید.

مراکز داده، شبکه‌های ارتباطی را به هم متصل می‌کنند تا کاربران نهایی بتوانند از راه دور به اطلاعات، دسترسی یابند. این تعداد گسترده از سرورهای خوشه‌ای و تجهیزات مرتبط را می‌توان در یک اتاق یا حتی در یک مجموعه‌ی کامل یافت.

در نتیجه، با توجه به اینکه وجود مراکز داده در اداره و شرکت‌های بزرگ امری ضروری است، باید گفت که حتی شرکت‌های کوچک و متوسط نیز به این روند پیوسته‌اند و انتخاب یک مدل، متناسب با مدل کسب و کار ضروری خواهد بود.

مراکز داده چیست:

در ابتدا برای آگاهی از اهمیت مرکز داده در بیزینس‌ها بهتر است که تعریفی از مراکز داده را برای افرادی که ممکن است با این تکنولوژی آشنا نباشند، بیاوریم.

در ساده ترین عبارت، مرکز داده یک فضای فیزیکی است که در آن داده‌ها و برنامه‌ها برای سازمان‌ها ذخیره می‌شود. این می‌تواند یک ساختمان یا گروهی از ساختمان‌ها باشد که دارای طیف گسترده‌ای از سیستم‌های کامپیوتری و سایر اجزای مورد نیاز برای نگهداری داده‌ها هستند.

این اجزاء عمدتا شامل سیستم‌های ذخیره‌سازی، روترها، کنترل کننده‌های تحویل برنامه، فایروال‌ها و سرورها هستند. جدا از این تجهیزات فنی، یک مرکز داده همچنین از سخت افزار و نرم افزار با منبع تغذیه، سیستم‌های خنک کننده، زیر سیستم‌های قدرت، ژنراتورهای پشتیبان و موارد دیگر مراقبت می کند.

طراحی مرکز داده امکان تحویل برنامه‌ها و داده‌های مشترک از طریق یک شبکه محاسباتی را فراهم می‌کند.

تکامل مرکز داده:

تا چند دهه‌ی پیش رایانه‌ها، ماشین‌های عظیمی بودند که اتاق‌های کاملی را اشغال می‌کردند. اما با پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات، کوچکتر و ارزان تر از قبل شدند و  تقاضای پردازش داده‌ها نیز به طور تصاعدی افزایش یافت.

برخلاف مراکز داده‌ی گذشته که فقط یک ابر رایانه بزرگ بودند، مراکز داده مدرن با استفاده از چندین سرور برای بهینه سازی بیشتر و تقویت قدرت پردازش خود از توابع مدرن استفاده کردند. اکنون مراکز داده از هزاران سرور قدرتمند و کوچک تشکیل شده‌اند که به صورت شبانه روزی و بدون توقف کار می‌کنند.

اهمیت مرکز داده,دیتاسنتر,دیتاسنتر ابری,

اهمیت مراکز داده:

تقریبا تمامی کسب و کارهای مدرن به مراکز داده احتیاج دارند. شرکت‌های بزرگ یا کوچک و موسسات دولتی می‌توانند به کمک متخصصانی که در این زمینه فعال هستند، برای خود یک دیتاسنتر (Data Center) را ایجاد نمایند. برخی از صاحبان مشاغل نیز می‌توانند تصمیم بگیرند که سرورها را در “colos” یا امکانات colocation اجاره کنند.

به یاد داشته باشید که بدون وجود این مراکز، شرکت‌ها با عدم دسترسی سریع و امن به داده‌ها مواجه می‌شوند و همین امر منجر به از دست دادن مشتری و سود آن‌ها خواهد شد. همچنین لازم است بدانید که اهمیت مراکز داده در جهان مدرن به دلیل افزایش تقاضای تجارت اطلاعات ده برابر شده است.

چرا مرکز داده برای مشاغل مهم است:

برای هر شغلی، سازگاری با فناوری جدید برای بقا بسیار مهم است. حتی اگر یک شرکت بتواند وظایف خود را با روش‌های سنتی مدیریت کند، باز هم برای رقابت در صنعت باید به‌روز باشد. مراکز داده، حجم کار را کاهش می‌دهند.

مزایای کسب و کار با مراکز داده نیز به شرح زیر می‌باشد. از جمله:

  • به راحتی می‌توانید فایل‌ها را از طریق ایمیل خود به اشتراک بگذارید. برای کاربران Gmail و همه چیز در فضای ابری ذخیره می‌شود و شما می‌توانید انتخاب کنید که چه کسی به اسناد شما دسترسی پیدا کند.
  • نه فقط اسناد، همه‌ی ارائه‌ها ، نمودارها، کار برگ‌ها، فیلم‌ها و غیره را می توان ذخیره کرد و از هر کجا قابل دسترسی خواهد بود.
  • پایگاه داده از راه‌های مختلفی به سازمان کمک می کند. از جمله: مدیریت ارتباط با مشتری، برنامه ریزی منابع و موارد دیگر.
  • ارتباط و همکاری زمانی آسان‌تر خواهد شد و همه‌ی طرفین به داده های یکسانی دسترسی دارند و استفاده از آنها آسان می‌باشد.

مراکز داده چگونه کار می کنند:

مراکز داده مانند اتصال دو کامپیوتر از طریق شبکه‌ی محلی و سرورهای اینترنت و با استفاده از اتصالات شبکه، اطلاعات را به مرورگرهای وب پخش می‌کنند. داده‌هایی که در سرور مرکز داده ذخیره می‌شوند، قبل از انتقال در بسته‌ها توزیع خواهند شد؛ سپس از طریق روترها ارسال می‌شوند. لازم است بدانید هر زمان که آدرس وب در مرورگر وارد شود، به طور خودکار از سرور درخواست اطلاعات خواهد شد و  اگر کاربر نهایی قصد بارگزاری اطلاعات را داشته باشد، روند کار معکوس می‌گردد.

انواع مراکز داده:

مراکز داده از انواع و مدل‌های خدماتی گوناگونی برخوردار هستند. در اینجا سه نوع از مراکز داده را به شما معرفی می‌نمائیم. از جمله:

  • مراکز داده Colocation
  • مراکز داده سازمانی
  • مراکز داده ابری

مراکز داده Colocation:

مراکز داده Colocation که آن را با نام “Colo” نیز می‌شناسند، مراکز داده‌ای هستند که در آن فضا، پهنای باند اینترنت به صورت اجاره‌ای به مشتریان ارائه می‌شود. این نوع از مراکز داده بسیار محبوب می‌باشند و علت آن این است که مدیران سازمان می‌توانند، بدون نگرانی جهت پشتیبانی و نگهداری سرورها بر روی کارهای خود فوکوس نمایند.

مراکز داده سازمانی:

 مراکز داده سازمانی توسط خود شرکت‌ها تأسیس، مالکیت و مدیریت می‌شوند. این مراکز داده تحت یک هدف واحد فعالیت می کنند و اغلب در داخل ترکیبات سازمانی قرار دارند.

مراکز داده ابری:

این مراکز داده که با نام دیتاسنتر ابری نیز شناخته می‌شوند، شکلی خارج از مرکز داده را دارند و به شما این امکان را می‌دهند که فضایی پردازشی، از زیرساخت ابری را فراهم نمائید.

متداول‌ترین خدمات میزبانی ابری، سرویس‌های وب آمازون (AWS)، مایکروسافت و IBM Cloud  می‌باشد.

سرور مرکز داده,اهمیت مرکز داده,دیتاسنتر,

تسهیلات مرکز داده چقدر قابل اطمینان است:

صاحبان مشاغل از نظر حفظ عملکرد، دائماً به قابلیت اطمینان نیاز دارند؛ زیرا این امکانات در دستیابی به مشخصات IT آن‌ها نقش مهمی را فراهم می‌کند. مرکز داده، چیزی فراتر از یک مرکز ایمن با فضایی است که به برق و شبکه‌ی قابل اطمینان مجهز می‌باشد. این مراکز در حال تبدیل شدن به یک افزودنی ارزشمند برای بسیاری از مشاغل هستند؛ به همین دلیل مراکز داده در کسب و کارهای مدرن به طور فزاینده‌ای به یک عامل ضروری برای موفقیت تبدیل شده‌اند.

سخن آخر:

اُمید است که با توضیحات آورده شده به اهمیت مراکز داده پی برده باشید. شما می‌توانید، در صورت نیاز جهت مشاوره و اجرای مراکز داده با شرکت فنی و مهندسی کارنو تماس بگیرید تا مطابق با استانداردهای جهانی، دیتاسنتر شما اجرا گردد و استاندارد سازی دیتاسنتر شما انجام گردد.

منتظر به‌روزرسانی‌های ما در روزهای آتی باشید و ما را از نظرات ارزشمند خود آگاه سازید.