اتاق هایی که در آن سرور ها قرار می گیرند شامل دو قسمت دیوار می باشند که عبارتند از دیوار ساختمان و دیوار کاذب (مانند کف کاذب اتاق سرور ) اتاق سرور، دیوار اصلی اتاق سرور هم شامل دیوار اصلی و همچنین دیواری می باشد که برای قرار گیری اتاق سرور ها کشیده شده است.
استاندارد دیوار اتاق سرور
دیوار اتاقی که سرور ها درون آن قرار گرفته است باید از نظر استحکام در شرایط مطلوبی قرار داشته باشد تا بتوان از اطلاعات مهمی که درون این سرور ها جای می گیرد در مقابل ریزش ساختمان ها از سرور ها محفاظت کند و به آنها آسیبی نرسد، همچنین نباید در اتاق هایی که در درون آن سرور ها قرار گرفته است لوله های آب عبور داده شود و همین طور می توان از عایق بندی اتاق ها برای جلوگیری از وجود نم استفاده کرد و از دیگر مواردی که باید برای تعیین اتاق سرور تدارک دیده شود می توان به این مورد اشاره کرد که اتاق های سرور باید فاقد هرگونه پنجره و یا منفذی باشد.
دیوار بتون مسطح
بتون مسلح یا آرماتور به بتونی گفته می شود که با میلگرد احاطه شده است، به همین دلیل برای استحکام بیشتر بتون آن را با میلگردهایی مخلوط می کنند تا بتوان از این نوع بتون در صفحات فلزی استفاده کرد، از آرماتور برای ایجاد دیوار در اتاق هایی که در آن سرور هایی با حساسیت بالا وجود دارد بهره می برند.
تیغه آجری یا بلوک سیمانی
از تیغه های آجری یا بلوک های سیمانی همانند دیوار های بتنی برای ساخت دیوار اتاق سرور استفاده می کنند.
دیوار های پیش ساخته
ترکیبات مختلفی در دیوار های پیش ساخته بکار رفته است و همچنین از این نوع دیوار ها به دلیل سرعت نصب بالایی که دارند بسیار استفاده می شود.
دیوار کاذب اتاق سرور
از این نوع دیوار ها برای نصب بر روی دیوار های اتاق سرور استفاده می کنند، و از علت های نصب دیوار پیش ساخته می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از این نوع از دیوار ها می توان برای جلوگیری کردن از هدر رفتن انرژی و همچنین بیرون رفتن سرمای اتاق سرور استفاده کرد.
- دیوار های پیش ساخته عایق مناسبی برای صدا هستند.
- می توان از این دیوار ها برای مخفی نمودن کابل ها و اتصالات کمک گرفت.
از دیگر موارد استفاده از دیوار های کاذب می توان به تفکیک کردن اتاق ها از یک دیگر اشاره کرد.
دیوار های کاذب دارایی ترکیبات گچی هستند که در اندازه و سایز های مختلفی تولید خواهند شد و همچنین به هر پنل گچی در دیوار های کاذب یک برگ می گویند که دارای ابعاد ۲۴۰*۱۲۰ سانتی متر و دارای ضخامتی به قطر ۶ تا ۸ میلی متر می باشد.
- از پنل های گچی که قطر ۶ و ۹ میلی متر دارند به دلیل استحکام کمترشان در مکان های قوسی شکل بیشتر به کار برده خواهند شد.
- پنل های با قطر ۱۲٫۵ میلی متر به دلیل استحکام مناسبی که دارند بیشترین کارایی را در میان پنل های گچی خواهند داشت.
- در مکان هایی که احتمال ضربه وجود دارد از پنل هایی با ضخامت ۱۵ و ۱۸ میلی متری بیشتر استفاده می شود.
پنل هایی نیز وجود دارند که دارای هسته ی گچی خواهند بود و همچنین ترکیب آنها با یک دیگر موجب به وجود آمدن مدل های مختلف می شود که به صورت زیر عرضه می شوند.
- پنل سادهboard rg (reqular gypsum)
از این پنل در کارهای روزانه استفاده می شود و همچنین رنگ این پنل کرم رنگ خواهد بود، و به دلیل ساده بودنشان بیشترین میزان مصرف را در مقایسه با سایر پنل ها دارند .
- پنل مقاوم در برابر رطوبت board mr (moisture resistant)
روکش به کار رفته در این نوع پنل به رنگ سبز خواهد بود و در مکان هایی که در آن رطوبت بیشتر است استفاده می گردد مانند حمام و سرویس بهداشتی که دارای رطوبت هستند از این نوع پنل ها به دلیل مقاومتی که از خود نشان می دهند بیشتر استفاده می گردد.
- پنل مقاوم در برابر حریق board fr (fire resistant)
روکش این نوع پنل به رنگ صورتی خواهد بود و در مکان هایی مانند کتابخانه که باید در برابر حریق ایمن باشد استفاده می گردد، چرا که این نوع از پنل ها می توانند در برابر حرارت بالای ایجاد شده ی آتش از خود مقاومت نشان دهد و از منتقل شدن آتش به سایر نقاط جلوگیری می کند.
- پنل مقاوم در برابر حریق و رطوبت oard fm (fire & moisture resistant)
از این روکش سبز رنگ در اتاق های سرور که باید در برابر حریق و رطوبت در امان باشند استفاده می شود ، تا بتوان از این طریق از سرور های موجود در اتاق در برابر آتش سوزی و رطوبت مراقبت کرد.
پشم سنگ
از پشم سنگ در پشت دیوار های کاذب برای بالا بردن مقاومت در برابر آتش سوزی استفاده می شود تا بتوان از این طریق به وسیله ی پشم سنگ دانسته و ۸۰ درصد امنیت اتاق های سرور را بالاتر برد و از سرور ها در مقابل آتش سوزی بتوان مراقبت کرد.
نصب دیوار کاذب اتاق سرور
قبل از اینکه اقدام به نصب دیوار های کاذب کنیم ابتدا کابل ها و لوله های موجود را برای نصب بر روی دیوار قرار خواهیم داد، سپس باید رانر را متصل کرده تا بتوان اتصال دیوار را حفظ کرد و همچنین استادها را که برای نگهداری پنل ها به کار برده می شوند را در فاصله های ۶۰ سانتی متری از یک دیگر قرار خواهیم داد و بعد قطعات پشمی را مابین استاد ها گذاشته و در آخر برگ های کناف بر روی دیوار کشیده می شود تا دیوار بتون و رنگ آمیزی شود.
برای ایجاد نمودن دیوار حائل نیز دیوار های کاذب پشت به پشت یک دیگر قرار خواهند گرفت و بر روی آنها پشم سنگ کشیده می شود تا بتوان از این طریق مقاومت دیوار را چندین برابر کرد.