سیستم مانیتورینگ یکی از وسایلیست که به منظور مشاهده شرایط یک شبکه استفاده میشود. این سیستم میتواند تمام مشکلاتی که در سرور وجود دارد را به صورت گزارش کامل برای شما ارسال نماید. مانیتورینگ در اصطلاحات فارسی به معنی پایش شبکه است. در دنیای امروزی این جریان یکی از اساسیترین فعالیتهاییست که توسط یک گروه فناوری اطلاعات در سازمان انجام میشود. این سیستم میتواند سبب افزایش کارایی کارمندان، صرفه جویی در هزینهها و ایجاد آرامش برای مدیران گردد. در ادامه به خوبی متوجه میشوید که سیستم مانیتورینگ چیست .
“گروه فنی و مهندسی کارنو تولید کننده سیستم کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور”
جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید:
021-88486300
051-37057050-4
سیستم مانیتورینگ چیست؟
سیستم مانیتورینگ میتواند تمام شبکههای داخلی را برای جست و جو مشکلات بررسی نماید. این سیستم امکان اطلاع از میزان دانلود کاربر از شبکه و استفاده کردن آنها از اینترنت را به شما گزارش میدهد. همچنین این سیستم میتواند فضاهایی که به وسیله ایمیلهای بیهوده پر شده را پایش کند، سرورهایی که مشکلی برای آنها به وجود آمده را شناسایی کرده، ترافیک موجود در شبکه را نمایش دهد، مسائل غیر عادی را در طی یک گزارش برای شما ارسال کند و علاوه بر تمامی این موارد میتواند نرم افزارهایی که در شبکه وجود دارند را تجزیه و تحلیل نمایند.
سیستمهای مانیتورینگ اتاق سرور استاندارد
سیستم های مانیتورینگ اتاق سرور استاندارد میتواند یک سازمان را از خطرات احتمالی که در شبکهها از نظر سخت افزاری و نرم افزاری بروز پیدا میکند را آگاه کند. شما باید به این مسئله توجه داشته باشید که این سیستمها با یکدیگر کاملا متفاوت هستند. این مساله صحیح است که این سیستمها هم میتوانند ترافیک شبکه را کنترل نمایند ولی هدف مهم و اساسی آنها شناسایی کردن حمله هکرها، کدهای آسیب رسان و دسترسیهای غیر مجاز است که تمامی این موارد با فعالیتهای سیستم کنترل و مانیتورینگ متفاوت است. در ادامه با وظایف و مزایای سیستم مانیتورینگ بیشتر آشنا میشوید
وظایف و مزایای سیستم مانیتورینگ چیست؟
در حقیقت این سیستم وظایف مهمی از قبیل بررسی کردن وضعیت، قابلیت شبکه در مسائل عادی و کیفیت است. در اصل میتوان گفت که هدف اساسی این سیستم به صورت کلی امنیتی نیست و در بیشتر قوانین و اصطلاحات رایج از آن به عنوان سیستم امنیتی یاد میکنند که این کار کاملا اشتباه است. مزایای سیستم مانیتورینگ میتواند برای بسیاری از مکانها کاربردی باشد.
مزایای سیستم مانیتورینگ، بر اساس آن یک سری از ویژگیهایی که از جانب مدیران و یا سیستمها تعریف میگردد. سیستم باید شرایط شبکه را بررسی کند و گزارش تمام آنها را به شما بدهند. به وسیله گزارشهای ارائه شده مدیر شبکه این توانایی را دارد که نیاز سازمان را محاسبه کند، به مشکلات شبکه پی ببرد و پیش از اینکه خطرات بزرگتری اتفاق بیافتد از بروز آنها جلوگیری شود. همچنین این سیستمهای مانیتورینگ میتواند تهدیدهای امنیتی که برای شبکه وجود دارد را قبل از اینکه باعث فاش شدن اطلاعات شود، برطرف کرده و در پایان اجرای عملیات شبکه را به صورت محسوس قابل نمایش کند.
اصلیترین تصمیمی که میتوان در رابطه با سیستم مانیتورینگ اتاق سرور و دیگر مکانها گرفت این است که چه چیزی باید پایش شود. مدیران شبکه باید اطمینان پیدا کنند که تمامی سرویسهای مهم و اساسی باید مورد بررسی قرار گیرد و مناسبترین گزینه به منظور اجرایی کردن طرح سیستمهای مانیتورینگ استفاده از پنل توپولوژی شبکه است. مدیران شبکه میتوانند در این پلن تمام بخشهای شبکه، دستگاه و مسیرهای ارتباطی که در جریان کار وجود دارند را به صورت اساسی بررسی کنند.
سیستم مانیتورینگ کارنو
گروه فنی و مهندسی کارنو با دانستن میزان اهمیت دیتاسنتر، دست به تولید سیستم کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور و دیگر مراکز حساس زده است. سخت افزار های سیستم های کنترل و مانیتورینگ کارنو به صورت صنعتی تولید شده است که پارامتر هایی مانند دما، رطوبت، نشتی آب،دود، وضعیت درب رک ها و اتاق سرور، ولتاژ، جریان و غیره را کنترل و مانیتورینگ می کند.
در نظر داشته باشید که گروه فنی و مهندسی کارنو محدودیتی برای بهینه سازی و سفارشی سازی این سیستم ندارد و می تواند با توجه به نیاز هر پروژه این سیستم را ارائه دهد.
دو سیستم کارنولاجیک و اسمارت بیت رک برای این منظور طراحی و تولید شده است که ویژگی های متفاوتی را ارائه می کند. کارنولاجیک سیستم کاملی جهت مانیتورینگ و کنترل اتاق سرور و دیتاسنتر است که در قالب فیزیکی تابلوئی قابل ارائه می باشد. با استفاده از کارنولاجیک به کاهش مصرف انرژی، افزایش امنیت دیتاسنتر، جلوگیری از down شدن سرور هنگام قطعی برق و غیره دست می یابید. این سیستم ویژگی ها و قابلیت ها بسیاری دارد که برای اطلاع از آن می توانید به صفحه محصولات مراجعه کنید و یا با کارشناسان کارنو تماس بگیرید.
سیستم مانیتورینگ کارنولاجیک کارنو:
با سیستم کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور کارنولاجیک می تواندی شرایط محیطی اتاق سرور را از راه دور مانیتورینگ کنید. این سیستم پارامتر هایی مهمی از قبیل: دما و رطوبت، وضعیت روشنایی، نشتی آب، اضافه جریان در هر رک و یا در UPSها، کاهش ولتاژ ورودی در هر رک و یا UPSها و غیره بررسی میکند و در صورتی که با استاندارد ها همخوانی نداشته باشد، اخطار را با آژیر یا ارسال پیامک به مسئول مربوطه گزارش میدهد. همچنین امکان گزارش گیری در این سیستم وجود دارد. می توان وضعیت شرایط اتاق سرور را در روزهای مختلف ماه بررسی کرد. پنلی لمسی به این سیستم متصل است که جزئیات پارامتر ها را در هر لحظه نمایش میدهد. برای اطلاعات بیشتر درباره این محصول می توانید با کارشناسان کارنو در تماس باشید:
021-88486300
051-37057050-4
چرا به سیستم مانیتورینگ نیاز است؟
با سیستم مانیتورینگ میتوانید بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهید. مدیران شبکه به خوبی میدانند که هر چه تجهیزات شبکه و کاربرانی که سرویس میگیرند بیشتر شود، بر طرف کردن مشکلات و نظارت بر آن نیز سختتر و پیچیدهتر میشود. به همین دلیل به سیستم مانیتورینگ نیاز پیدا میکنند.
با یک جمله میخواهم مفهوم این که سیستم مانیتورینگ چیست و چرا به آن نیاز داریم را بیان کنم: سیستم مانیتورینگ برای تشخیص درست و به موقع خرابیهاست. هر چند که از یک سری خرابیها نیز جلوگیری میکند.
سیستم مانیتورینگ مسوولیت کنترل فن آوری مورد استفاده یک شرکت (سخت افزار، شبکهها و ارتباطات، سیستمهای عامل یا برنامههای کاربردی و…) را به منظور تجزیه و تحلیل عملکرد آنها و هشدار در مورد خطاهای احتمالی را دارد. یک سیستم مانیتورینگ خوب قادر به نظارت بر دستگاهها، زیرساختها، برنامهها، خدمات و حتی فرآیندهای تجاریست.
یک سیستم مانیتورینگ خوب به افزایش بهره وری کمک میکند. سیستم مانیتورینگ کارنولاجیک با کنترل و اعلام حریق از بروز حوادثی چون آتش سوزی جلوگیری میکند و وقتی این حوادث اتفاق میافتد، سریعتر شناسایی میشوند که باعث صرفه جویی در وقت و هزینه است
جهت کسب اطلاعات بیشتر دربارهی سیستم کنترل و مانیتورینگ کارنو با ما تماس بگیرید:
021-88486300
051-37603760
استاندارد ANSI/BICSI 002-2019 برای مانیتورینگ دیتاسنتر
مطابق استاندارد ANSI/BICSI 002-2019، مانیتورینگ به عنوان تلهمتری و توانایی مشاهده از دور آنچه در یک سیستم مشخص میگذرد، تعریف میشود. در بعضی موارد، سیستمهای مانیتورینگ میتوانند سیگنالهای هشدار و مشکل را از سیستمهای نظارت شده یکپارچه دریافت و مدیریت کنند. کنترل به عنوان هر وسیلهای تعریف میشود که به طور مستقیم تغییر حالتها را در یک سیستم معین تنظیم میکند.
کنترل یک سیستم فعال است و ممکن است یکی از این موارد را شامل شود:
- به صورت دستی شروع شده و به طور خودکار بر اساس ورودی یا تصمیم انسان عمل کند،
- به طور خودکار بر اساس یک اسکریپت یا پاسخ از پیش تعیین شده به یک شکست یا تغییر خارجی شروع و کار کند.
بدون نظارت، اپراتورها قادر به پاسخگویی به خرابیها یا تعیین بارگذاری یا عملکرد سیستمهای خود نیستند. مانیتورینگ برای همه کلاسها در مراکز داده، با افزایش سطح دامنه مشاهدات و جزئیات و نیز با افزایش کلاس الزامیست.
سنسورهای دما باید الزامات کلاس در جدول زیر را بر اساس استاندارد برآورده کنند.
سیستم / کلاس | F0 | F1 | F2 | F3 | F4 |
یک سنسور در راهروی سرد و یکی در راهروهای گرم برای اندازه گیری منطبق بر
ASHRAE RP1499 |
توصیه میشود | توصیه میشود | توصیه میشود | توصیه میشود | توصیه میشود |
سنسور دو در راهروی سرد و دوتا در راهروهای گرم، در ارتفاع مختلف، به اندازه گیری انطباق با
ASHRAE RP1499 |
اختیاری (توصیه شده وقتی راهروها موجود نباشند) |
اختیاری
(توصیه شده وقتی راهروها موجود نباشند) |
اختیاری
(توصیه شده وقتی راهروها موجود نباشند) |
اختیاری
(توصیه شده وقتی راهروها موجود نباشند) |
اختیاری (توصیه شده وقتی راهروها موجود نباشند) |
توصیهها
با افزایش سطح کلاس، نظارت و مانیتورینگ مرکز داده به کمک جایگزینی هشدارهای خلاصه شده در نقاط هشدار فردی و ارائه در سیستمهای مجازی، افزایش مییابد. (به عبارتی با افزایش کلاس، هشدارها برای افراد به صورت مجازی نیز فرستاده میشود).
ارائه سیستمها به صورت مجازی از طریق اپراتورهای بیسیم، برای کلاس F4، نیاز به یک خط واحد مجازی جهت نشان دادن جریان برق دارد. بارگذاری سیستم و جریان برق، باید انجام شود. در برخی موارد، یک شبیهساز نیز ارائه میشود که با کمک آن تغییرات را میتوان در یک محیط مجازی امتحان کرد و قبل از به کارگیری آنها در محیط کار و زندگی، نتیجه را مشاهده کرد. سیستمهای الکتریکی باید همه تغییرات را در وضعیت، آلارم ها، پیش هشدارها و موقعیت های تمام قطع کنندهها و سوئیچها ثبت و ارائه کنند.
نظارت بر کیفیت توان (PQM) برای مراکز داده توصیه میشود؛ زیرا سیستمهای فناوری اطلاعات ممکن است به کیفیت برق حساس باشند. نظارت بر برق نیز به عنوان اختلالات شکل موج، حیاتیست و تعریف دقیقی از خرابیها و قطعیهای تجربه شده ارائه میدهد.
نگاهی به تاریخچه سیستم مانیتورینگ
در سال 1950 با وجود پیشرفتهای گسترده ای که در صنعت رخ داد وجود سیستمهای کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور به صورت جدی احساس میشد. در آن سالها سیستمهای کنترل کنندهای که طراحی کرده بودند با مشکلات و عیبهای زیادی رو به رو میشد. از جمله مشکلات این سیستم کنترل و مانیتورینگ نویز، پیدا کردن خطا در شبکه به صورت دشوار، صرف زمان زیاد برای پیدا کردن آنها میشود.
بنابراین در سال 1975 سیستمهایی طراحی شد که هیچ کدام از این مشکلات را نداشت. امیدوارم به خوبی متوجه شده باشید که سیستم مانیتورینگ چیست و بتوانید برای اجرای آن تصمیم خوبی بگیرید.
سیستمهای مانیتورینگ چیست و چه وظیفهای دارند؟
سیستمهای مانیتورینگ مجموعه اقداماتی را انجام میدهند تا بتوانند مجموعهای از عملیات و فرایندهای شبکه را توسط نرمافزارهای مختلف نظارت کنند و نسبت به آنها آگاهی داشته باشند. سیستم مانیتورینگ کمک میکند که در دسترس بودن و بررسی عملکرد کلی کامپیوترها (hosts) و سرویسهای موجود که در شبکه به کار گرفته شده اند، مطمئن باشند. پس به طور کلی میتوان گفت که سیستمهای مانیتورینگ چیست . وظیفه سیستمهای مانیتورینگ این است که مجموعه عملیات و فرایندهای شبکه را به وسیله نرم افزارهای مختلف نظارت کند و در صورت بروز مشکل، با آزیر و یا هر امکانات دیگری مسوول مربوطه را مطلع سازد.
به عنوان مثال هنگام افزایش دما و یا رطوبت در اتاق سرور سیستم مانیتورینگ باید به سرعت تشخیص دهد و تهویه هوا و فن را به کار بیندازد تا دما بیش از حد بالا نرود که موجب خرابی سرور ها و دیگر قطعات و تجهیزات اتاق سرور شود و یا رطوبت به قدری پایین نیاید که موجب ایجاد جرقه شود و آتش سوزی به وجود آید.
برای سفارش و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت فراز شبکه کارنو تماس بگیرید.
مولفههای سیستمهای مانیتورینگ
به طور کلی سیستمهای مانیتورینگ باید مولفههای زیادی را در اتاق سرور و یا مراکز داده نظارت و کنترل کنند:
دما و رطوبت
تهویه هوا
سییستم خنک کننده
دوربین های مدار بسته
اتصالات شبکه
میزان مصرف برق
ژنراتور ها
منبع سوخت
نشتی آب و یا سوخت
کنترل تردد افراد
کنترل درب ها
کاهش ولتاژ
اضافه جریان
و…
چرا به سیستم مانیتورینگ نیاز است؟
حال که دانستید سیستم مانیتورینگ چیست باید بدانید که چرا به سیستم کنترل و مانیتورینگ شرایط محیطی نیاز است و استفاده از سیستم مانیتورینگ چه ضرورتی دارد؟
همانطور که میدانید امروزه استفاده از فناوریهای جدید در شرکتها بسیار رایج شده است. در بسیاری موارد عملکرد مناسب تجهیزات، شبکهها و سیستم ها کلید اصلی برای ادامه کار سازمانها خواهد بود
در هر شرکتی که زیرساخت کامپیوتری در آن حائز اهمیت است، لازم است که عملکرد صحیح سیستمها کنترل شود تا خطاهای احتمالی رخ ندهد و یا حتی تاثیر آن در سرویس های ارائه شده به کاربران، به حداقل برسد.
برای شناسایی خرابیها و مشکلات بهتر است از یک سیستم مانیتورینگ استفاده کنید تا نظارت بر سیستمها به خوبی انجام شود. در واقع وظیفه سیستم مانیتورینگ، کنترل فناوریهایی از قبیل سخت افزار ها، شبکهها و ارتباطات، برنامه های کاربردی و … به منظور تجزیه و تحلیل عملکرد آن ها و ایجاد هشدار هنگام بروز خطرات و مشکلات احتمالیست. یک سیستم نظارت خوب قادر به نظارت بر دستگاه ها، زیرساخت ها، برنامهها، خدمات و حتی فرآیندهای تجاریست. یک سیستم مانیتورینگ خوب باید بتواند به خوبی بر دستگاهها و زیر ساختها و برنامهها و حتی فرآیندهای تجاری نظارت داشته باشد.
یک سیستم نظارت خوب در سازمان باعث افزایش بهره وری در سازمان میشود که این برتری را میتوان از چند جنبه نشان داد:
سیستم مانیتورینگ باعث بهبود عملکرد سیستمهای سخت افزاری میشود.
سیستم مانیتورینگ میتواند از طریق کنترل عملکرد سخت افزار ها، از طریقه کارکرد آنها مطلع باشد و در صورتی که یک سیستم به درستی کار نکند، آن را ردیابی کند و به مسوول مربوطه اطلاع دهد تا برای تعمیر و یا تعویض آن تصمیم گیری کند.
مزایای سیستم مانیتورینگ چیست؟
همانطور که گفته شد اتاق سرور و دیتاسنتر از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا از طرفی سیستمها و سرور هایی در اتاق سرور وجود دارد بسیار با ارزش و گران قیمت است و از طرفی اطلاعات ضروری و مهم هر سازمان در اتاق سرور و دیتاسنتر وجود دارد. بنابراین سازمانها تصمیم میگیرند که در اتاق سرور و دیتاسنتر از سیستم مانیتورینگ استفاده کنند.
اما مزایای سیستم مانیتورینگ چیست و چرا باید از سیستم مانیتورینگ استفاده کرد؟
یکی از مزیتهایی که بسیار به چشم میآید، کاهش هزینههاست. وجود سیستم مانیتورینگ در دیتاسنتر به شما کمک میکند که در اولین فرصت ایرادات و مشکلات تجهیزات را شناسایی کنید و همین امر سبب میشود که قبل از اتفاقات ناگوار و هزینه بر، به رفع مشکلات بپردازید.
با توجه به این که سنسورهای زیادی در اتاق سرور و دیتاسنتر وجود دارد که شرایط محیطی را کنترل کنند، باید سیستمی وجود داشته باشد تا اطلاعات به دست آمده از سنسورها را مانیتورینگ کند تا در صورت لزوم مدیران IT از این اطلاعات استفاده کنند.
به عنوان مثال سنسور دما، دمای محیط اتاق سرور و یا دیتاسنتر را به صورت لحظه ای اندازه گیری می کند. همانطور که میدانید میزان دما در اتاق سرور بسیار حائز اهمیت است. زیرا با افزایش دما امکان از کار افتادن سرور ها و یا حتی آتش سوزی وجود دارد. بنابراین باید سیستم مانیتورینگ وجود داشته باشد که به صورت لحظه ای این دما را ثبت کند و در صورتی که لحظه ای دمای اتاق سرور و یا حتی رک افزایش داشته باشد در سیستم ثبت شده و در صورت لزوم به مسئول مربوطه اطلاع میدهد.
با توجه به اهمیت اتاق سرور و دیتاسنتر و همچنین کارایی بالا سیستم مانیتورینگ، در مییایم که وجود سیستم مانیتورینگ در اتاق سرور ها و دیتاسنتر ها و دیگر مراکز حساس ضروریست.
سیستمهای مانیتورینگ ابزاری قدرتمند برای نظارت بر عملکرد تجهیزات، فرایندها و سیستمها هستند. این سیستمها با جمعآوری دادهها، تجزیه و تحلیل آنها و ارائه هشدارهای بهموقع، به ما کمک میکنند تا از عملکرد صحیح سیستمهایمان اطمینان حاصل کرده و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنیم.
- افزایش بهرهوری: با شناسایی به موقع مشکلات و اختلالات، میتوان اقدامات لازم برای رفع آنها را انجام داد و از توقف فعالیتها و کاهش تولید جلوگیری کرد.
- کاهش هزینهها: با شناسایی زودهنگام خرابی تجهیزات و تعمیر و نگهداری پیشگیرانه، میتوان از هزینههای تعمیرات اضطراری و خرابیهای غیرمنتظره جلوگیری کرد.
- بهبود کیفیت محصول: با نظارت بر پارامترهای مختلف فرآیند تولید، میتوان کیفیت محصولات را بهبود بخشید و از تولید محصولات معیوب جلوگیری کرد.
- افزایش ایمنی: با نظارت بر شرایط محیطی و تجهیزات خطرناک، میتوان از بروز حوادث و آسیبهای احتمالی جلوگیری کرد.
- بهبود تصمیمگیری: با ارائه دادههای دقیق و به روز، به مدیران کمک میکند تا تصمیمات بهتر و آگاهانهتری اتخاذ کنند.
- کاهش زمان پاسخگویی: با دریافت هشدارهای سریع در مورد مشکلات، میتوان به سرعت به آنها رسیدگی کرد و زمان پاسخگویی را کاهش داد.
- افزایش قابلیت اطمینان سیستم: با نظارت مداوم بر عملکرد سیستم، میتوان از قابلیت اطمینان و پایداری آن اطمینان حاصل کرد.
- بهبود مدیریت انرژی: با تحلیل دادههای مصرف انرژی، میتوان بهینه سازی مصرف انرژی را انجام داد و هزینههای انرژی را کاهش داد.
- مدیریت از راه دور: بسیاری از سیستمهای مانیتورینگ امکان نظارت از راه دور را فراهم میکنند که به مدیران اجازه میدهد از هر مکان و در هر زمان به سیستم دسترسی داشته باشند.
- کاهش نیروی انسانی: با خودکارسازی بسیاری از وظایف نظارتی، میتوان از نیروی انسانی کمتری استفاده کرد و هزینههای نیروی انسانی را کاهش داد.