مبانی کابل کشی ساختار یافته

کابل کشی ساختار یافته

سیستم کابل کشی ساختار یافته به سیستمی می‌گویند که با کابل کشی و سخت افزار مرتبط با آن‌ها، توانسته یک زیرساخت ارتباطی کامل را بوجود آورد. این زیر ساخت شامل محدوده‌ی کلی از کاربردها مثل: فراهم کردن سرویس تلفن یا ارسال داده از طریق یک شبکه‌ی کامپیوتری، است. این سیستم نباید وابسته به ابزار باشد.

سیستم کابل کشی ساختار یافته در نقطه‌ای که خدمات‌رسان به پایان برسد، شروع خواهد شد. این نقطه علامت‌گذاری یا ابزار رابط شبکه ‌است.
برای مثال: در راه‌اندازی یک سیستم تلفن، خدمات‌رسان یک یا چند خط سرویس را به وجود خواهد آورد (به ازای هر درخواست مشتری.) و این خدمات‌رسان، خطوط سرویس را در محل علامت‌گذاری متصل خواهد کرد.

 

دلایل خاص بودن سیستم‌های کابل کشی

هر سیستم کابل کشی که شما می‌بینید، به دلایل زیر خاص است. از جمله:

  • معماری ساختمان که سیم کشی در آن صورت می‌گیرد،
  • سیم و اتصالات،
  • یگانه بودن عملکرد تاسیسات کابل کشی،
  • نوع تجهیزات و وسایلی که کابل کشی پشتیبانی می‌‌کند و خواهد کرد،
  • نیاز خاص مشتری‌ها،
  • ارتقا و مقاوم‌سازی سیستم نصب شده.

در حال حاضر روش‌های مورد استفاده در نگهداری تاسیسات سیم کشی طبق استاندارد‌های جهانی انجام می‌شود که برای اطمینان خودتان باید این استانداردها را انجام دهید.

انواع کابل کشی,سیم کشی بک بون,شبکه اینترنت,

استانداردها و مزایا:

صنعت سیم کشی آمریکا، موسسه استاندارد ملی آمریکا (ANSI) به همراه TIA/EIA به عنوان مدیر سازمان، برای فراهم کردن و نگهداری استانداردها و شیوه‌ها در این حرفه پذیرفته است. همچنین مواردی از استانداردها را برای طراحی، نصب و نگهداری تاسیسات سیم کشی انتشار داده است. این موارد می‌تواند به شما اطمینان دهد که از یک تاسیسات سیم کشی خوب بهره می‌برید.

مزایای این استانداردها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • طراحی و راه اندازی ثبات داشته باشد.
  • با نیازهای خط ارسال سازگاری داشته باشد.
  • بطور یکنواخت و یکسان مستند سازی شده باشد.
  • اساسی برای تست توسعه سیستم پیشنهادی و سایر تغییرات داشته باشد.

از اصطلاح استاندارد صنعت برای تاسیسات شبکه کامپیوتری در یک مقیاس کوچکتر همچون یک شبکه محلی LAN و یا شبکه شهری MANS استفاده می‌‌شود.

تاسیسات کابل کشی که ساختار دارند معمولا موارد زیر را شامل می‌شوند: امکانات ورود، گذرگاه‌های افقی و عمودی، کابل هایی که افقی و عمودی‌اند، گذرگاه‌های افقی، کابل‌های افقی، رسانه محل کار، اتاق نگهداری تجهیزات و وسایل، باکس‌های ارتباطی، امکانات اتصال دوطرفه، خروجی‌های ارتباطی با چند کاربر، نقاط گذر و نقاط ثابت شدن.

امکانات ورودی

امکانات ورودی شامل مولفه‌های سیم کشی لازم برای فراهم آوردن ابزاری به منظور اتصال امکانات بیرونی برای سیم کشی‌های گذشته است. این مورد شامل گذرگاه‌های ورودی سرویس، کابل‌ها، سخت افزار ارتباطی، ابزارهای حفاظت مدار، و سخت افزار انتقال خواهد شد.
امکانات ورودی، سیم کشی بیرون ساختمان را برای قابل قبول شدن سیم کشی داخل ساختمان فراهم می آورد. این اکثرا شامل انتقال به کابل مقاوم در مقابل آتش خواهد بود. امکانات ورودی، علامت شبکه بین خدمات رسان و مکان سیم کشی مشتری (در صورت نیاز) است. کدهای الکتریکی محلی و ملی، جاگذاری ابزارهای حفاظت الکتریکی در آن نقطه را کنترل می‌نماید.

مکان مناسب برای امکانات ورودی بستگی به: نوع امکانات، محل سیم کشی بیرونی، نوع معماری ساختمان، و موارد مربوط به زیباشناسی دارد.

امکانات ورودی شامل انواع: زیرزمینی، تونل، زیرخاکی و هوایی‌ست.

در یک ورودی هوایی، سرویس خدمات از طریق یک مسیر بالاسری پدید می‌آید. این قبیل ورود‌ی‌ها هزینه‌ی نصب و تعمیر بسیار کمی دارد. ولی ممکن است براثر رفت و آمد زیاد افراد و عابرین پیاده صدمه ببینند.

سیم کشی بک بون (ستون فقرات)

این نوع سیم کشی از امکانات ورودی، شبکه ساختار یافته به نقاط دیگر ساختمان انتقال می‌یابد. مثل انشعاباتی که از یک طبقه به طبقه دیگر می‌رود. اما اصطلاح بک بون برای تعریف واژه‌‌ی کابل‌های کنترل کننده ترافیک شبکه‌ اصلی به کار برده می‌شود.

سیم کشی بک بون بر طبق استاندارد ANSI/ TIA/ EIA-568-A اینگونه تعریف می‌‌شود: اساس کار بک بون فراهم آوردن اتصالات جعبه‌ای برای ارتباط از راه دور، اتاق‌های تجهیزات و امکانات ورودی در ساختار سیم کشی ارتباط از راه دور است.

سیستم بک بون حاوی: کابل‌های بک بون، اتصالات دو طرفه میانی و اصلی، پایانه‌های مکانیکی و سیم‌های پچ است.

کابل داخل ساختمان و لابه لای ساختمان هر دو از نوع بک بون هستند، کابل بک بونی که بین ساختمان استفاده می ‌شود ترافیک بین ساختمان را کنترل می‌‌کند و کابل بک بونی که داخل ساختمان است، ترافیک بین جعبه‌ها را کنترل می‌نماید.

استانداردی که از آن نام برده شد، دو سطح سیم کشی بک بون را مشخص می‌‌کند: نوع ۱، بک بونی‌ست که کابلی را شامل می‌شود که اتصالات متقابل MC و اتصال متقابل وسطی IC و یا یک HC اتصال متقابل افقی باشد، اما بک بون نوع دوم، بین IC و HC قرار گرفته است.

کابل کشی ساختار یافته,کابل کشی ساختار یافته چیست,کاربردهای کابل کشی,

مولفه های اصلی سیم کشی بک بون

گذرگاه متقابل: شفت‌ها، محل‌های عبور سیم، و اسلیوها که فاصله پیدا کردن مسیر کابل‌ها را تهیه می‌‌کند.

کابل‌های واقعی: فیبرنوری، سیم‌های درهم تنیده مسی، کابل‌های کواکسیال مسی و یا ترکیباتی از هرکدام.

سخت افزار اتصال: بلوک‌های متصل کننده، پانچ‌های پچ اتصالات، اتصالات متقابل و یا ترکیباتی از  مواد نام برده شده.

امکانات متفرقه: سخت افزار حمایت کننده‌ی کابل، متوقف نمودن حریق و سخت افزار زمینی کردن. عمر خالص و مفید یک سیستم سیم کشی بک بودن برای چند دوره متوالی پیش‌بینی شده.

اتصال دهنده‌های سیم کشی

متصل کننده یک وسیله‌ ی فیزیکی‌ست که برای ارتباط یک کابل به کابل دیگر و یا تجهیزات دیگر کاربرد دارد. نقش متصل کننده پدید آوردن یک سیستم متصل کننده است که قطع شدن را به کمترین حد ممکن برساند.

فیبر نوری به پالس‌های نور اجازه خواهد داد از یک متصل شونده به دیگری انتقال یابند، سیم مسی این خاصیت را دارا است.

یک متصل کننده خوب نیازمند تنظیم نمودن اتصال دهنده‌ها ، دوری کردن از انفصال‌های غیر عمد و انتقال دادن نور از یک متصل‌کننده به دیگری است.

مقاومت یک متصل کننده خوب با تحمل نمودن چندین سیکل درجه و خارج شدن بدون هیچگونه آسیبی مشخص می‌شود.

متصل کننده‌ها همان قدر اهمیت دارند که پیوستگی کابل برای شبکه اهمیت دارد. زیرا که این متصل کننده‌ها، رسانه را تنظیم خواهند کرد.

چرا از کابل‌های ساختار یافته استفاده می‌کنیم:

ممکن است این سوال برای شما مطرح شده باشد که به چه علت از کابل کشی ساختار یافته استفاده می‌کنیم؟

برخلاف سیستم کابل کشی نقطه به نقطه سنتی، سیستم کابل کشی ساخت یافته می‌تواند از شلوغیِ سیم کشی جلوگیری کرده و داده‌های فزاینده را با سرعت بالا حمل کند. همچنین نقش مهمی در زیرساخت‌های ارتباطی ایفا می‌کند. موارد زیر برخی از مزایا را برجسته می‌نماید. از جمله:

مقرون به صرفه بودن:

کابل کشی ساخت یافته، یک سیستم کابل کشی ساده سازمان یافته است. این موضوع می‌تواند هزینه‌های برق و تعمیر و نگهداری را کاهش دهد و از صرف هزینه برای مکان‌یابی و تصحیح جلوگیری کند.

کاهش خطر خرابی:

هنگام مدیریت ساختار کابل کشی چندگانه و سازماندهی نشده، احتمال خطای انسانی افزایش می‌یابد. این اشتباهات می‌تواند باعث اختلال در جریان و خرابی شبکه شود. کابل کشی منظم، سازماندهی شده است و تشخیص آن نیز آسان است که می‌تواند به کاهش خطر وقفه کمک نماید.

صرفه جویی در زمان:

کابل کشی ساختار یافته انعطاف پذیر است. به عبارتی، می‌تواند حرکت‌ها را در خود جای داده و به سرعت اضافه شده و تغییر کند. این مسئله، باعث صرفه‌جویی در زمان نصب و همچنین زمان نگهداری می‌شود.

نکاتی در مورد نصب کابل‌های ساختار یافته:

هنگام نصب سیستم کابل کشی ساخت یافته، بهتر است این نکات را در نظر داشته باشید. از جمله:

  • قبل از نصب، بهتر است یک طراحی کابل کشی منظم داشته باشید. این شامل برنامه‌ریزی راه‌های کابل کشی، با توجه به مسائل جریان هوا و سرمایش و انتخاب راه حل مناسب کابل کشی می‌شود.
  • دستگاه‌های مختلفی در کابل کشی ساختار یافته مانند: کابل Cat5e/6، کابل فیبر نوری، پچ پنل فیبر، پچ پنل مسی، سوئیچ شبکه استفاده می‌شود. شما می‌توانید بر اساس نیاز خود، دستگاه‌های مختلف را به صورت انعطاف پذیر انتخاب نمائید.
  • در طول نصب، کابل‌ها را از شعاع خم و مشخص شده‌ی خود خم نکنید. شعاع خمش مشخص می‌کند که سیگنال داده چگونه جریان می‌یابد.

نتیجه:

آیا پس از خواندن این مقاله به این سوال پاسخ داده‌اید که “کابل کشی ساخت یافته چیست؟” به بیان ساده، کابل کشی ساخت یافته، یک زیرساخت کابل کشی است که یک رویکرد سازمان یافته و استاندارد را برای کابل کشی فراهم می‌کند. انتخاب راه حل کابل کشی ساخت یافته می‎تواند بر طیف وسیعی از مسائل، از جمله: سرعت انتقال داده، عملکرد شبکه، مصرف برق، هزینه و غیره تأثیر بگذارد. شرکت فنی و مهندسی کارنو می‌تواند در مورد کابل کشی ساختار یافته به شما مشاوره دهد. پس اگر نیازمند کابل کشی ساختار یافته هستید همین الان تلفن خود را برداشته و با کارشناسان شرکت فنی و مهندسی کارنو تماس بگیرید.

در نهایت امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید. منتظر به‌روزرسانی‌های بعدی ما باشید و در قسمت دیدگاه این محتوا، ما را از نظرات ارزشمند خود آگاه سازید.