مادون قرمز چیست و چه نقشی در اجرای شبکه دارد

مادون قرمز چیست

مادون قرمز چیست و نقش آن در طراحی و اجرای شبکه چه می باشد؟

گروه فنی و مهندسی کارنو در این مقاله قصد دارد، اطلاعاتی را در این باب در اختیار شما عزیزان قرار دهد. از همین جهت در ابتدا مادون قرمز را به شما توضیح داده و سپس به نقش آن در شبکه های بی سیم، مزیتها، معایب مادون قرمز و الگوهای استفاده از آن خواهد پرداخت.

در ادامه با ما همراه باشید.

مادون قرمز چیست؟

مادون قرمز قسمتی از طیف امواج الکترومغناطیسی است. طول موج مادون قرمز از دامنه نور مرئی بلند تر و از دامنه امواج رادیویی کوتاه تر می باشد. شما نمی توانید این اشعه را با چشمان خود ببینید؛ زیرا این اشعه با چشم قبل رویت نمی باشد.

به عبارتی دیگر می توان گفت: تابش مادون قرمز (IR) یا نور مادون قرمز نوعی انرژی تابشی نامرئی بوده که گرمای آن احساس می شود. همه ی اجسام در جهان، تابشی از تشعشعات مادون قرمز را از خود ساطع می کنند؛ اما دو منبع بارز، خورشید و آتش هستند.

همانطور که گفته شد IR نوعی تابش الکترومغناطیسی و پیوسته ای از فرکانس ها است که هنگام جذب اتم ها و سپس آزاد سازی انرژی، تولید می شوند. تابش الکترومغناطیسی از بالاترین تا کمترین فرکانس ها را در بر می گیرد. این فرکانس ها شامل: اشعه گاما، اشعه X، اشعه ماورا بنفش، نور مرئی، اشعه مادون قرمز، مایکروویو و امواج رادیویی هستند که تمامی این ها طیف الکترومغناطیسی را تشکیل می دهند.

این اشعه همچنین از کاربردهای گوناگونی برخوردار است و در موارد بسیاری نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخچه مادون قرمز:

به گفته ناسا، منجمی از کشور انگلستان با نام ویلیام هرشل، در سال 1800 میلادی موفق به کشف نور مادون قرمز گردید. این منجم در صدد بر آمد تا ببیند یک نور که از طیف های رنگی گوناگونی به وجود آمده است، در هر رنگ از چه میزان دمایی برخوردار می باشد. در نتیجه ی آزمایش وی شاهد افزایش دما از رنگ آبی به قرمز بود.

در طیف الکترومغناطیسی، امواج مادون قرمز در فرکانس های بالاتر از مایکروویو و درست زیر آن از نور مرئی قرمز رخ می دهند، از این رو است که نام آن “مادون قرمز” می باشد.

طبق انستیتوی فناوری کالیفرنیا (Caltech)، امواج تابش مادون قرمز طولانی تر از نور مرئی است. فرکانس IR از حدود 300 گیگا هرتز (گیگاهرتز) تا حدود 400 تراهرتز (THz) است و طول موج بین 1000 میکرومتر (میکرومتر) تا 760 نانومتر (2.9921 اینچ) تخمین زده می شود؛ اگرچه ناسا این مقادیر را قطعی نمی داند.

اکنون در ادامه با ما همراه باشید تا نقش مادون قرمز را در اجرای شبکه مورد بررسی قرار دهیم.

اجرای شبکه,الگوی انتشاری,الگوی نقطه به نقطه,

نقش مادون قرمز در شبکه های بی سیم:

واحد تحقیق و توسعه کارنو در مقالات گذشته به توضیح شبکه پرداخته است. شما می توانید مقالات مرتبط با شبکه را در سایت بخوانید و اطلاعاتی را در این باره به دست آورید.

همانطور که می دانید امروزه شبکه های بی سیم در مکان های گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند. انتقال داده به کمک این امواج یکی از گزینه های شبکه های بی سیم می باشد.

طول موج InfraRed بین 800 تا 900 نانومتر بوده و این امواج از نظر رفتاری همانند پرتوهای خورشیدی عمل می نمایند.

مزیتها و معایب مادون قرمز:

مادون قرمز دارای مزیتها و معایبی است که در ادامه به آن می پردازیم.

مزیتها:

  • امواج مادون قرمز یا InfraRed، قادر به عبور از دیوار نبوده و از همین جهت بکارگیری آن در درون ساختمان موجب ارتقاء امنیت خواهد شد؛ چرا که هیچ مزاحمی نمی تواند به داده های شما دسترسی یابد.
  • اموج مادون قرمز در مقایسه با تداخل الکترومغناطیسی از ایمنی بسیار بهتری برخوردار است.
  • امواج مادون قرمز از پهنای باند بسیار زیادی برخوردار هستند.

معایب:

  • امواج مادون قرمز معمولی برد موثر بسیار کمی و در حد چند متر دارند.
  • شرایط آب و هوایی همانند: تغییرات دما، بخار آب، باران و غیره، امکان بهره گیری این امواج را در محیط های باز با مشکل رو به رو خواهد کرد.
  • مادون قرمز برای بکارگیری در دستگاههای همراه و متحرک گزینه ی مناسبی نمی باشند؛ زیرا گیرنده باید در دید مستقیم فرستنده باشد و هیچ مانعی سد راه قرار نگیرد.

امواج الکترومغناطیسی,مادون قرمز چیست,اجرای شبکه,

استفاده از مادون قرمز در شبکه های محلی بی سیم به چند روش صورت می گیرد؟

مادون قرمز به دو روش در شبکه های محلی بی سیم مورد استفاده قرار می گیرد:

  1. الگوی نقطه به نقطه (Point To Point)
  2. الگوی انتشاری (Diffused)

حال منظور از این الگوها چه می باشد؟ در ادامه با واحد تحقیق و توسعه کارنو همراه شوید تا با توضیحات هر یک از این الگوها آشنا گردید.

الگوی نقطه به نقطه:

در این الگو بین هر دو گروه، لینکی مستقل و رو در رو ایجاد می گردد.

از همین جهت: کامپیوترها، پل ها، سوئیچ ها در جای نهایی خود مستقر شده و بعد از آن، پرتوی مادون قرمز، داده ها را بین آنها حمل می کنند.

*نکته: قابل ذکر است که پرتوی مادون قرمز در الگوی نقطه به نقطه پس از تنظیم دقیق زاویه تابش به انتقال داده ها می پردازد.

الگوی انتشاری:

این الگو برای ایجاد شبکه های محلی مورد استفاده قرار می گیرند. در این روش ایستگاههای پرتوهای مادون قرمز خود را به سطحی میرسانند که منعکس کننده ی نور باشند؛ سپس منعکس کننده، این پرتوها را بر روی تمام ایستگاهها باز می تاباند تا همه بتوانند سیگنال ارسالی یک ایستگاه را دریافت نمایند.

سخن آخر:

امیدواریم که این مقاله مورد رضایت شما قرار گرفته باشد. در بروزرسانی های آتی ما اطلاعات بیشتری را در مورد مادون های قرمز در اختیار شما قرار خواهیم داد.

شما می توانید سوالات خود را در زیر این مقاله برای ما کامنت کرده تا به سوالات شما عزیزان پاسخ دهیم. همچنین می توانید ما را از نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود آگاه سازید و اگر اطلاعاتی در راستای موضوع مقاله دارید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

در نظر داشته باشید گروه فنی و مهندسی کارنو تولید کننده سیستم کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور و کف کاذب اتاق سرور و پاور ماژول می باشد. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید:

021-884863300

051-37057050-4