راه اندازی شبکه به زبانی ساده

راه اندازی شبکه

شبکه کامپیوتری عبارت اند از مجموعه سیستم های به هم متصل شده. گستردگی یک شبکه میتواند به اندازه یک خانه یا یک شهر یا یک کشور باشد. میزان گستردگی شبکه برای ایجاد شبکه اهمیت ندارد و میتوانند دو سیستم به یکدیگر متصل باشند.

کارت شبکه :

همانطور که میدانید کارت شبکه مانند کارت صدا، کارت تصویر و …کارت های داخلی هستند که به مادربرد متصل می باشند. همانطور که کارت صدا به اسپیکر متصل میشود و کارت گرافیک به مانیتور، کارت شبکه به کابل شبکه متصل میشود، کارت های شبکه میتوانند به صورت داخلی خریداری شوند و یا ممکن است مادربورد به همراه خود یک یا دو کارت شبکه داشته باشد.
کارت شبکه هایی با تبدیل usb  هم داریم که البته این مورد بحث ما نیست.

اختصاص آی پی,تعریف سوییچ,کابل شبکه,

کابل شبکه :

کابل شبکه به صورت آماده با متراژهایی از نیم مترو بالاتر در بازار موجود است و نیازی به سوکت کردن آن توسط کاربر نیست. اما اگر در متراژهای بالا بخواهیم از آن استفاده کنیم باید کابل شبکه و سوکت را به صورت مجزا تهیه کرده و کابل شبکه را از طریق ابزار های مخصوص سوکت بزنیم، که البته نیاز به تخصص دارد که در اینجا مورد بحث ما نیست و فرض براستفاده از کابل های آماده است.

سوئیج

ساده ترین راه برای تعریف سوییچ سه راهی برق می باشد، همانطور که در تصویر میبینید سوئیچ دارای چند پورت است، همانطور که سه راهی برق وظیفه تقسیم برق را انجام میدهد، سوئیچ هم داده های شبکه را به پورت های خود تقسیم میکند.

در بازار سوئیچ های ۴ و ۵ و ۸ و ۱۶ و ۳۲ و ۴۸ پورت وجود دارد که اگر به پورت های بیشتری نیاز داشته باشیم میتوانیم از چند سوئیچ استفاده کنیم.

پس از قرار دادن سیستم های کامپیوتر باید مکان مناسبی برای سوئیچ در نظر بگیریم، که معمولا جهت جلوگیری از آسیب دیدن سوئیچ، آن را در یک قفسه به نام رک قرار میدهد.

البته اگر سوئیچ ۸ پورت باشد و یا فقط یک سوئیچ در شبکه داشته باشیم، الزامی به انجام این کار نیست و بستگی به سلیقه طراح شبکه دارد. حال به هر کارت شبکه یک کابل شبکه متصل و تمام کابل شبکه ها را به سوئیچ وصل می کنیم.

بعد از اطمینان از صحت انجام کار بصورت فیزیکی به سراغ تنظیمات نرم افزاری میرویم که مهمترین بخش آن تنظیم ip address میباشد.

در توضیح ip address میتوان به پلاک خانه ها اشاره کرد.به عنوان مثال اگر در یک کوچه ۱۰ خانه داشته باشیم از شماره پلاک برای آدرس آنها استفاد میکنیم، در شبکه هم هر کامپیوتر از طریق شماره ip آن آدرس دهی میشود.
با توجه به اینکه ما یک شبکه ساده را در نظر گرفته ایم از کلاس c برای آدرس دهی استفاده میکنیم که با توجه به طراحی ما برای ۱۰ سیستم آدرس دهی ما در بازه ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ تا ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱۰ میباشد .
در شبکه ساده مورد نظرما سرویس دهنده (server ) قرار ندارد در حالیکه اگر server در نظر میگرفتیم میتوانستیم آدرس دهی سیستم ها را از طریق راه اندازی سرویس DHCP به صورت اتوماتیک انجام دهیم .

حال به نحوه دادن ip آدرس در شبکه میپردازیم،

۱)    ابتدا از کنترل پنل گزینه net working and sharing center انتخاب کنید.

کارت شبکه,اختصاص آی پی,تعریف سوییچ,

۲)    با کلیک راست روی local area connection منویی باز میشود که ازآن Propertis را انتخاب کنید.

کابل شبکه,کارت شبکه,اختصاص آی پی,

تعریف سوییچ,کابل شبکه,کارت شبکه,

۳)    Internet protocol (tcp/ip) را انتخاب کرده و دکمه propertis را بزنید.

اختصاص آی پی,تعریف سوییچ,کابل شبکه,

در اینجا به طور مشخص میتوانید از دو گزینه اختصاصی ip آدرس به صورت دستی یا خودکار استفاده کنید.

کارت شبکه,اختصاص آی پی,تعریف سوییچ,

برای رایانه اول آدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱  و برای sub net amsk کلاس c به صورت پیش فرض مقدار ۲۵۵٫۲۵۵٫۲۵۵٫۶ استفاده میکنیم.
در رایانه های بعدی یک واحد به عدد آخر یک واحد اضافه میکنیم و همان sub net mask قبلی را وارد میکنیم حالا تنظیمات نرم افزاری به اتمام رسید و برای تست صحت آن میتوانیم از دستور ping ip address استفاده کنیم.
مثال : ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۲ c:\> ping
با وارد کردن این دستور بالا ارتباط با سیستم ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۲  بررسی میشود.ودر صورت صحت ار تباط نتیجه زیر نمایش داده میشود.
در ویندوز یکی از سیستم های شبکه به قسمت Run میرویم و ipaddress یکی از سیستم های دیگر را به همراه دو backslash میزنیم.
خواهیم دید که فایل ها یا چاپگر های به اشتراک گذاشته شده نمایش داده خواهد شد.
جهت به اشتراک گذاری پوشه ها بر روی آن ها کلیک راست نموده و از گزینه shairing و گزینه propertis را انتخاب میکنیم .

ترفند۱: میتوانید از مودم adsl به جای سوئیج استفاده کنید.

ترفند۲: برای اتصال دو سیستم کامپیوتربه یکدیگر نیازی به سوئیج نیست و با اختصاص آی پی از طریق کابل کراس و با اختصاص ip کلاس c فایل هارا بین این دو جا به جا نمود.