سیستم کنترل و مانیتورینگ صنعتی یکی از راهکار های بسیار موثر برای بررسی ضایعات تولید شده در صنعت می باشد. در بیشتر کارخانه های صنعتی با وجود اینکه به نصب دوربین های مدار بسته اقدام کرده اند اما برای حفظ ایمنی بیشتر، سیستم های مانیتورینگ را هم به کار می گیرند. به عنوان نمونه یکی از دلایلی که می تواند گویای نصب این سیستم ها باشد این است که در بیشتر موارد مدیران می توانند با استفاده از این سیستم از راه دور فعالیت ها را زیر نظر داشته باشند.
برای پایش لحظه ای و دقیق واکنش های صنعتی در کارخانه ها و نیز آگاه شدن ازایجاد هرنوع مشکلی در رابطه با دستگاه های صنعتی می توان از سیستم مانیتورینگ صنعتی استفاده کرد. به دلیل اینکه سیستم مانیتورینگ صنعتی دارای این قابلیت هستند که نظارت دقیق و لحظه ای را برای سیستم مدیریت مهیا می کنند، قابلیت استفاده زیادی دارند. هم چنین می توان این کار را در سیستم های مانیتورینگ صنعتی بر روی سخت افزار ها و منتقل کردن داده ها بر اساس شبکه های اترنت و مودباس انجام داد.
مشخصه دیگری که برای این سیستم می توان در نظر گرفت این است که از تجهیزات بسیار گسترده برای طبقه بندی، بررسی و ثبت اطلاعات استفاده نمود. در ادامه بهتر متوجه می شوید که سیستم مانیتورینگ صنعتی چیست.
مانیتورینگ صنعتی چیست؟
برای بیشتر افراد به صورت کلی این سوال پیش می آید که مانیتورینگ صنعتی چه کاربردی دارد و چه استفاده هایی در صنعت از آن می شود. در متن بالا نیز به صورت کلی به این موضوع اشاره کردیم که صنعت به این سیستم نیازمند می باشد و چنانچه به صورت درست از آن استفاده شود، می تواند کارایی زیادی برای این بخش ها داشته باشد. بدون وجود سیستم مانیتورینگ صنعتی، دستگاه هایی که در بخش های صنعتی وجود دارند با خطرات زیادی روبرو می شوند و مدیران نمی توانند از این مسئله آگاهی پیدا کنند که سیستم ها در چه شرایطی قرار دارند.
قسمت بسیار مهم و اساسی این نوع از سیستم ها برعهده نرم افزار مانیتورینگ صنعتی می باشد. سخت افزار ها در این کار به کمک نرم افزار ها می آیند و شرایط موجود را بررسی می کنند و آن را بر روی صفحه نمایش ال اف دی قرار می دهند.
کارایی سیستم مانیتورینگ صنعتی
سیستم های مانیتورینگ صنعتی برای نظارت بر امکانات تاسیساتی و نظارت برروی قسمت های مختلف از آن استفاده می شود. به کمک این سیستم با کم ترین هزینه برای اجرایی نمودن آن در بخش های مختلف صنعتی می توان از آن استفاده کرد. هم چنین این سیستم کارایی پایش و نظارت بر روی تجهیزات را دارا می باشد. بعضی از این سیستم ها، فایل های خاصی را به منظور ثبت صفحه های وب و دانلود کردن داده های ارسال شده دارا می باشند.
پایش دما و رطوبت به کمک سیستم های مانیتورینگ
شرایطی که در محیط های صنعتی وجود دارد عوامل متعددی از قبیل دما، رطوبت، تابش مستقیم نور خورشید می باشد. هرکدام از این عوامل در بخش های صنعتی باید مورد توجه قرار بگیرد و سیستم کنترل و مانیتورینگ صنعتی نیز به صورتی طراحی شده است که می تواند دما و رطوبت را کنترل نماید. در بخش های صنعتی که محیط آن فراتر از قسمت های دیگر می باشد وضعیت خاصی وجود دارد. عواملی مانند چگالی ، درجه برودت و سطح رادیو اکتیو و دبی و … مواردی می باشند که در این سیستم ها باید به آنها توجه شود. فضاهایی در بخش های صنعتی وجود دارند که وضعیت بسیار پیچیده ای را دارا نمی باشند ولی نمی توان مثل فضای منزل با آن ها مواجه شد.
سیستم کنترل کننده دما و رطوبت یکی از سیستم های ساده برای پایش محیط می باشد که تلاش می کند عوامل مختلفی مانند دما و رطوبت را با یکدیگر زیر نظر داشته باشد و اجازه ندهد که این دو عامل از حالت استاندارد خارج شوند. درحقیقت از این سیستم برای بیشتر بخش های صنعتی می توان استفاده کرد و شرایط مطلوبی را برای این محیط به وجود می آورند. امیدوارم به خوبی با مفهوم اینکه سیستم مانیتورینگ صنعتی چیست، آشنا شده باشید.