معرفی 3 نوع سرویس ابری

سرویس ابری

امروزه اغلب کسب و کارها در تلاش هستند تا از خدمات سیستم های ابری استفاده نمایند، به همین علت واحد تحقیق و توسعه کارنو در مقاله ی پیش رو به معرفی چند نوع سرویس ابری می پردازد. این سرویس ها شامل: saas ،Lass و Paas می باشد.

برای منبع این مقاله نیز می توانید روی کلمه ی منبع کلیک نمائید. اکنون در ادامه به معرفی اولین سرویس ابری یعنی IaaS خواهیم پرداخت.

معرفی IaaS

IaaS نوعی رایانش ابری می باشد و باعث می شود کاربران  به منابع رایانش در اینترنت دسترسی یابند.

با استفاده از راهکارهای IaaS، مسئولیت حفظ تجهیزات صرفا بر عهده ارائه دهنده خدمات ابری می باشد. در صورتی که مشکل یا قطعی برق وجود داشته باشد، کاربر نهایی باید با خدمات دهنده تماس برقرار کرده و سپس فعالیت های اصلاحی را انجام دهد که این فعالیت های اصلاحی مبتنی بر سطح توافق خدمات IaaS می باشد. این راهکارها باعث خواهد شد که نیاز کاربر نهایی برای حفظ و نگهداری از سخت افزارها در دیتاسنتر کاهش یابد و برای مشتریانی که به دنبال کاهش هزینه های مرتبط با تهیه و نگهداری تجهیزات هستند، مناسب خواهد بود.

مزایای IaaS

راهکارهای IaaS معمولا توسط خدمات دهنده ها با گزینه های خرید زیر ارائه می شود:

  • پرداخت و استفاده فوری
  • اشتراکی

در حالت پرداخت و استفاده فوری، شما بر اساس میزان منابع رایانشی و بر اساس ساعت یا قیمت روزانه ای که استفاده کرده اید باید هزینه را پرداخت نمائید. البته پرداخت هزینه بر اساس خدماتی که ارائه می شود متفاوت خواهد بود. در طرف مقابل، استفاده از مدل اشتراکی به صورتی است که کاربر یک هزینه ماهانه یا سالانه ثابت را پرداخت کرده و فارغ از میزان استفاده از منابع، این اشتراک را خریداری می نماید. داشتن روش های مختلف برای تامین این بسته ها باعث می شود که نیازهای کاربران مختلف تامین شود.

معایب IaaS

IaaS دارای معایبی نیز می باشد. در سال 2017،  چند شرکت بزرگ با میلیون ها کاربر دچار قطعی های طولانی شدند. نتفلیکس، ردیت، پینترست، تنیدر، دراپ باکس و هزاران وبسایت دیگر، 4 ساعت قطع شدند. این موضوع باعث شد خیلی از افراد فکر کنند که اینترنت به صورت کلی از بین رفته است. مشکل در واقع کل اینترنت نبود، بلکه قطعی در خدمات وبسایت آمازون باعث شده بود که این سایت های بزرگ از دسترس خارج شوند. در آن سال، AWS 49.9% از سهم بازار IaaS را در اختیار داشت. علت سلطه قوی این شرکت نسبت به بازار این بود که این شرکت اولین راهکارهای IaaS را ارائه می کرد؛ اما اکنون خدمات دهنده های بسیار زیاد دیگری وجود دارند که همین خدمات را ارائه می دهند. در نتیجه می توان گفت که این قطعی یکی از نگرانی های اصلی در رابطه با راهکارهای IaaS می باشد، در حالی که این راهکار ها باعث میشوند تا حد زیادی هزینه ها کاهش پیدا کنند، مقیاس توسعه بر اساس نیاز باشد و انعطاف پذیری خوبی شکل بگیرد، اما چالش هایی همانند کاهش استقلال کاری و مشکلات قطعی را ایجاد می نمایند.

زمان استفاده از سرویس IaaS

کسانی که می خواهند هنگام خریداری کردن تجهیزات یا ایجاد کردن نرم افزار در زمان و هزینه ی خود صرفه جویی کنند، می توانند از IaaS استفاده نمایند. به صورت خاص شرکت هایی که رشد گسترده ای دارند می توانند راهکارهای IaaS را به عنوان یکی از جدی ترین راهکار ها در نظر بگیرند؛ زیرا مقیاس پذیری و توسعه این شرکت ها بی نهایت می باشد و آن ها باید همواره منابع خودشان را در سریع ترین زمان ممکن توسعه دهند.

نمونه ها

  • AWS
  • Azure
  • Google Compute Engine
  • Linode

معرفی PaaS

بستر یا پلت فرم به عنوان سرویس (PaaS)، را می توان به عنوان یک جعبه ابزار در نظر گرفت که با سرویس های مبتنی بر سیستم های ابری پر شده است و به توسعه دهنده این امکان را میدهد تا برنامه های کاربردی مختلف را ایجاد نماید.

در دیتاسنتر ها مزایای استفاده از این روش در این است که توسعه برنامه ها در سیستم های ابری به توسعه دهنده ها این امکان را میدهد تا بتوانند با سرعت بسیار زیادی راهکارهای نرم افزاری مختلف را ایجاد کنند. به دلیل این که خدمات بر روی اینترنت ارائه می شود، نیازی به نگرانی در رابطه با آماده سازی و نگهداری از سرور ها، اتصال آن ها به هم، به روز رسانی، یا تایید اعتبار وجود ندارد. همین موضوع باعث می شود که زمان زیادی صرفه جویی شود و توسعه دهندگان می توانند بر روی تولید کردن بهترین تجربه کاربردی برای نرم افزارها شان تمرکز نمایند.

اینترنت,سرویس ابری,سیستم های ابری,

مزایا PaaS

راهکارهای PaaS آرایه ای گسترده از خدمات شامل: جریان کار و ابزارهای طراحی و API های بسیار قوی را در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهد. همین موضوع باعث می شود که توسعه دهندگان بتوانند با یک کلیک و خطوط از پیش نوشته شده ی کد ها و در مقایسه با کار کردن بر روی زیر ساختارها به صورت کامل و تعیین سیستم های عامل، به راحتی نرم افزار تولید کنند. این سهولت استفاده باعث خواهد شد که بسیاری از شرکت ها به دنبال استفاده از برنامه ها به صورت سریع باشند. ابزار توسعه، سرور و برنامه نویسی به سادگی در این سیستم ها از طریق شبکه های ابری در دسترس می باشد و دیگر پیچیدگی برای ایجاد کردن آن ها در سیستم های خانگی یا شخصی وجود ندارد؛ در نتیجه در هزینه و زمان صرفه جویی بسیار زیادی می شود. با هزینه راه اندازی بسیار کم یک توسعه دهنده می تواند با کمترین تاخیر یک برنامه را ایجاد نماید. در این حالت توسعه دهندگان میتوانند نتایج با کیفیت بالا را با سرعت بسیار بیشتری تولید کنند.

معایب PaaS

مشکلی که در رابطه با راه حل های PaaS وجود دارد این است که داده های مستقر در طرف شخص ثالث و سرویس های ابری کنترل شده توسط فروشنده ممکن است خطر امنیتی ایجاد کنند. درواقع به دلیل سیاست های میزبانی خاص که توسط فروشنده تنظیم می شود، گزینه های امنیتی کاربر محدود خواهد شد.

همچنین ممکن است راه حل های PaaS برای زبان و چارچوب مورد علاقه ی کاربر بهینه نباشد.

زمان استفاده از سرویس PaaS

وقتی چندین برنامه نویس دارید که همزمان روی پروژه های مختلف کار می کنند، راه حل های PaaS می تواند مفید باشد، زیرا قادر به ساده سازی گردش کار هستند. PaaS همچنین برای سازمان هایی که نیاز به ایجاد برنامه های سفارشی دارند بسیار مفید می باشد و سرعت و انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد. به طور کلی، این سرویس ابری می تواند با ساده کردن بسیاری از چالش هایی که هنگام توسعه سریع و میزبانی برنامه ها پیش می آید، در وقت و هزینه شما صرفه جویی کند.

نمونه ها:

  • Heroku
  • OpenShift
  • com

معرفی SaaS

سرویس (SaaS) یکی از شناخته شده ترین و معمولاً مورد استفاده ترین راه حل های تجاری در بازار ابر است. راه حل های SaaS با استفاده از اینترنت، برنامه هایی را که کاملاً توسط فروشندگان شخص ثالث اداره می شوند را به کاربران نهایی خود ارائه می دهند.

برنامه های تحویل داده شده از طریق SaaS کاملاً از طریق مرورگر وب کاربران نهایی اجرا می شوند، این امر دیگر نیازی به بارگیری یا نصب نرم افزار جدید برای یک مشتری بالقوه را ندارد.

منابع رایانش در اینترنت,اینترنت,سرویس ابری,

مزایا SaaS

میزان وقت و هزینه صرفه جویی شده در پروژه هایی مانند نصب، مدیریت و به روزرسانی نرم افزار، یکی از دلایل اصلی گرایش شرکت ها به راه حل های SaaS می باشد. این امر به کارمندان فنی درون سازمان اجازه می دهد تا تمرکز خود را روی سایر کارهای اساسی متمرکز نمایند. راه حل های SaaS از یک مکان مرکزی مدیریت می شوند؛ بنابراین علاوه بر کاهش هزینه های مربوط به زیرساخت های مدیریتی، نگهداری و پشتیبانی موجود برای مشاغل را ساده می کنند؛ زیرا یک نقطه تماس اصلی برای همه مسائل فنی وجود دارد.

معایب SaaS

فروشندگان SaaS معمولاً عضویت در یک سرویس را بسیار آسان می کنند، اما خارج شدن از آن بسیار دشوار خواهد بود.

به عنوان مثال، هر فروشنده ای از API ها، پروتکل ها و ابزارهای استاندارد پیروی نمی کند، با این حال این ویژگی ها می توانند برای تجارت شما ضروری باشند. به خاطر داشته باشید برای اطمینان از تأمین نیاز خود مشورت با یک متخصص امری بسیار ضروری می باشد.

 زمان استفاده از سرویس SaaS

شرکت های نوپا یا شرکت های کوچک تری که می خواهند در هزینه های خود صرفه جویی نمایند، از راه حل SaaS بهره مند می شوند. نگرانی در مورد مسائل سرور یا نرم افزار برای بسیاری از سازمان ها جذاب است. همچنین، هر کسی که بخواهد یک پروژه کوتاه مدت را سریع و مقرون به صرفه اجرا کند، از مسیر SaaS بهره مند می شود. هر برنامه ای که به دسترسی وب و موبایل نیاز داشته باشد، برای SaaS نیز ایده آل است.

نمونه ها:

  • DropBox
  • SalesForce
  • GoToMeeting
  • Cisco WebEx

امیدواریم که این مقاله مورد پسند شما خوانندگان عزیز واقع شده باشد. ما را از نظرات، انتقادات و پیشنهادات سازنده ی خود بهره مند سازید.