چرا اتاق سرور استاندارد در سازمان ها لازم است

چرا باید در سازمان اتاق سرور استاندارد داشته باشیم؟

هر سازمان یا اداره ای که چندین کامپیوتر را برای استفاده پرسنل خود ترتیب داده است به طور یقین با استفاده از شبکه از منابع یکدیگر بهره برداری می کنند. برای مدیریت شبکه موجود نیاز به اتاق سرور بیش از هر امکان دیگری ضرورت خواهد یافت.

اتاق سرور برای امنیت فیزیکی شبکه مورد نیاز است. علاوه بر این، کنترل محیط تنها با نگهداری از سرور امکان پذیر است. شاید بتوان گفت اتاق سرور می تواند از یک سرور کوچک تشکیل شده باشد و یا مجموعه ای از سرور ها باشد که دیتا سنتر های بزرگ را تشکیل می دهد. البته باید خاطر نشان کرد که نحوه نگهداری از سرور باید به صورت استاندارد باشد تا زمینه های امنیتی حفاظت از سرور به درستی انجام شود.

موقعیت قرار گیری اتاق سرور

به طور کلی باید سرور در اتاق سرور قرار داشته باشد و مکان قرار گیری خود اتاق سرور نیز شرایط خاصی نیاز دارد تا امکانات امنیتی و حفاظتی به درستی صورت پذیرد. این امکانات برای آن است که اطلاعات داخل سرور از هر گزندی در امان باشد. در هر سازمانی مهم ترین منابع آن، اطلاعات داخل سازمان است که باید به صورت محرمانه نگهداری شود.

از این رو می توان گفت یک اتاق سرور باید در فضایی باشد که از خطر آتش، سیل، زلزله و موارد مشابه آن بر حذر باشد. همچنین باید در مکانی آرام و بی سر و صدا باشد به گونه ای که اتاق های کاری دیگر در مجاورت آن نباشد.

امنیت محیط برای اتاق سرور

امنیت محیط اتاق سرور هم باید به گونه ای تعبیه شود که استحکام دیوار های آن به خوبی رعایت شده باشد. بهتر است برای اتاق سرور، کف کاذب و سقف کاذب نصب شود و دیوار های هر طرف نیز از کف تا بالای سقف کشیده شود.

همچنین می توان از رک برای نگه داری اجزای داخل اتاق سرور از جمله سرور و تجهیزات جانبی آن استفاده نمود. البته یاد آور می شود هر رکی که در اتاق سرور برای نگهداری از تجهیزات قرار داده می شود باید دارای قفل باشد تا از دسترس سایرین در امان باشد.

دسترسی فیزیکی اتاق سرور

برای دسترسی فیزیکی اتاق سرور چند پیشنهاد لازم و ضروری خواهد بود. رعایت و به کار گیری این پیشنهادات منجر به استاندارد سازی اتاق سرور خواهد بود. موارد پیشنهادی عبارت است از:

  • دسترسی به اتاق سرور تنها به چند پرسنل شاغل مرتبط با اتاق سرور محدود شود.
  • میزان دسترسی به اتاق سرور برای هر کارمند به طور دقیق مشخص شود.
  • نحوه ورود با کارت خوان یا قفل الکترونیک بررسی شود.
  • بهتر است روی هر کلید عبارت «عدم کپی برداری» استفاده شود. تا هشدار لازم برای فرد استفاده کننده به وجود آید.
  • لیست افراد مجاز به دسترسی اتاق سرور به صورت فصلی در سیستم سرور ثبت و ضبط شود تا در صورت مغایرت پیغام لازم ظاهر گردد.
  • اگر زمانی کلید ورودی یا کارت ورودی گم یا دزدیده شد آن را در لیست گم شدگان قید کنید تا بتوانید کنترل درست را برای ورود به اتاق سرور در اختیار داشته باشید.
  • حتماً از دوربین های مدار بسته استفاده کنید. دوربین های مدار بسته برای کنترل محیط، کنترل زمان ورود و خروج افراد، و حتی بازدید کنندگان از اتاق سرور بسیار مفید و سودمند است.
  • اگر زمانی شخص یا اشخاصی به عنوان بازدید کننده قصد ورود به اتاق سرور را داشتند می توانید کارت های شناسایی ویژه ای برای آن زمان ها طراحی کنید و در اختیار افراد بازدید کننده قرار دهید تا بتوانند با شناسایی کارت الکترونیکی وارد اتاق سرور شوند.
  • همچنین توصیه می شود برای بازدید کننده حتماً شخص اسکورتی را قرار دهید تا از نحوه عملکرد بازدید کننده به درستی آگاه باشید.

اتاق سرور استاندارد,امنیت اتاق سرور,روشنایی داخل اتاق سرور,

ملاحظات و بررسی های ساختاری اتاق سرور

در خصوص داشتن hd ، مواردی پیشنهاد می شود که عبارت است از:

  • بهتر است ساختار اتاق سرور در جایی از ساختمان قرار گیرد که قابلیت تحمل بار و وزن تمام تجهیزات داخل اتاق سرور را داشته باشد. برای زمانی که ممکن است در آینده، تعداد و میزان تجهیزات اتاق سرور را افزایش داد نیز تدبیر لازم اندیشیده شود.
  • در ورودی اتاق سرور باید به صورت استاندارد باشد تا در وارد کردن تجهیزات به داخل آن مشکلی به وجود نیاید و تجهیزات اتاق سرور به آسانی در فضای اتاق سرور قرار گیرند.
  • استاندارد ساختاری اتاق سرور با قوانین جدید برای در، عرض ۴۲ اینچ و ارتفاع ۹ فوت را اعلام کرده است.
  • در های اتاق سرور باید حتماً دارای پین های قفل لولا باشد تا در زمان باز و بسته کردن آن مشکلی به وجود نیاید.
  • سقف اتاق سرور باید ارتفاعی در حدود ۹ فوت داشته باشد.
  • به طور استاندارد اتاق سرور نباید پنجره رو به بیرون داشته باشد. وجود پنجره رو به بیرون برای خروج تجهیزات یک خطر محسوب می شود.
  • تجهیزات اتاق سرور باید به گونه ای قرار گیرد که حتماً در داخل رک جای گیرند. قرار دادن تجهیزات داخل رک برای محافظت از تجهیزات توصیه می شود.
  • برق کشی اتاق سرور باید با تمام استاندارد کامل انجام شود. برق روشنایی داخل اتاق سرور هم باید با تجهیزات کامل مدار های مناسب سیم کشی شده باشد. داشتن مدار اضافی در اتاق سرور حادثه ایجاد می کند پس باید به این نکته توجه زیادی داشته باشید.
  • توصیه می شود قسمت های اصلی اتاق سرور از جمله سیستم های سرور داخل شبکه حتماً به دستگاه UPS متصل باشد. به جای برق UPS می توانید از برق ژنراتور بسته نیز استفاده کرد. این برق برای اتصال سالیانه خود باید با شرایط و ویژگی های خاصی نگهداری شود.
  • اگر فضای اتاق سرور بزرگ باشد حتماً باید دارای سوئیچ خاموش اضطراری باشد.
  • همچنین توصیه می شود تا رویه های هر بخش حتماً نصب شود و در زمان کار قطعی برق اقدام لازم تشریح شود.
  • نکته آخر هم به سیستم نور پردازی اضطراری ارتباط دارد. نور پردازی اضطراری نکته مهمی است که باید در برقراری آن، ویژگی های خاص به درستی لحاظ شود.

کنترل حرارت اتاق سرور

برای کنترل میزان حرارت اتاق سرور هم باید درجه حرارت مناسب و ایده آل تنظیم شود. به طور کلی درجه حرارت باید بر اساس یک سری محدودیت های کنترلی اعمال شود.

به عنوان مثال باید میزان حرارت برای تهویه هوای مناسب محیط اتاق سرور ۶۵ تا ۷۰ درجه فارنهایت باشد. همچنین برای کنترل دقیق تر این درجه از حرارت باید هشدار دهنده های خاصی را برای سیستم اتاق سرور تعبیه کرد تا در هنگام بروز خطا، هشدار ظاهر شود.

اگر اتاق سرور فضای بسیار بزرگی دارد و شامل دیتاسنترها می باشد، توصیه می شود تا تمامی تجهیزات خنک کننده داخل اتاق سرور همگی از کارآیی مناسبی برخوردار باشند به عبارت دیگر باید بهترین دستگاه های خنک کننده از لحاظ کیفیت را برای اتاق سرور تهیه کنید.