آموزش راه اندازی اتاق سرور – قسمت دوم

در اولین مقاله با مراحل اولیه راه اندازی اتاق سرور آشنا شدیم. در این قسمت به موضوعاتی اشاره می کنیم که بروز آن ها میتواند باعث ایجاد دردسر شده و به شما یاد خواهیم داد که برای مدیریت اتاق سرور چگونه از لیست ها و صفحات گسترده استفاده کنید. این صفحات گسترده باعث رفع مشکلات شما نخواهد شد ولی در چگونگی کنترل و سازمان دهی به شما کمک خواهد کرد.

نرم افزار:

اگر تعداد نرم افزارهایی که دارید زیاد می باشد، باید در محلی مناسب و امن از آن ها نگهداری کنید. گاوصندوق بهترین مکان ممکن به نظر می رسد، البته در صورت نبود گاوصندوق یک گنجه هم کفایت می کند. سعی کنید نرم افزارهایتان را به شکلی دسته بندی و سازمان دهی کنید که اگر به آن ها احتیاج داشتید به راحتی و در زمان کوتاه به هر یک از آن ها دسترسی داشته باشید. در زمان های اضطراری و هنگام ایجاد یک ایراد کامپیوتری وقت زیادی برای جستجو و پیدا کردن نرم افزار مورد نیازتان نخواهید داشت.

در مرحله اول باید لیستی از نرم افزارهایتان تهیه کنید. در جدولی که دارای ستون های عنوان، تولید کننده، ISBN، شماره سریال، نوع رسانه ای که نرم افزار در آن قرار دارد، زمان خریداری، نوع و یک توضیح کلی از نرم افزار را مشخص کنید. به این ترتیب با دانستن نوع نرم افزار به سادگی می توانید به آن دسترسی پیدا کنید. در انتهای کارتان باید جدولی مانند زیر ایجاد شده باشد.

برنامه نوع رسانه فروشنده و یا سریالIBSN زمان خرید
مایکروسافت ورد cd مایکروسافت Xx4476az 05/25/97
ویندوز2000 Cd مایکروسافت Arsz4522211 07/10/00
ردهت لینوکس 6.2 cd توزیع های مبتنی برred Xpd44568 05/10/00
جدول A        

سخت افزار:

چه زمانی کامپیوترها موجود در شرکتتان را شمارش کرده اید؟ زمانی که تمامی کامپیوترها دچار ایراد می شود باید بدانید! تمامی مشخصات کامپیوترها شرکتتان را در داخل یک صفحه گسترده بنویسید. این اطلاعات را در درون لیستی با اطلاعاتی از قبیل اسم هر آیتم، نمره سریال ( و یا شماره شناسایی دیگر)، تاریخ خریداری آنها، محل و زمانی که نصب شده است، کارایی فعلی سخت افزار و توضیح کوتاه در مورد آن قطعه مشخص شود. در آخر باید جدولی مشابه جدول زیر در اختیار داشته باشید.

کاربرد فعلی وضعیت کنونی نوع تجهیزات زمان خرید سریال موارد
b.واکر سرور 586/400 06/14/98 Xz33333x کامپیوتر
حسابداری سرور لیزر 10/22/99 Aos22 چاپگر
جدول B          

دفترچه راهنما:

اگر تعداد دفترهای راهنما، دستور العمل، کتابچه و دیگر مجلات مشابه این ها بسیار زیاد است، بهتر است آن ها را نیز دسته بندی کنید. شما باید گنجه های مناسبی ایجاد و تمامی این کتابچه های راهنما را در آن قرار دهید، و راه مناسب این است که همه این مجله ها را به ترتیب زمان و کتاب ها و راهنما ها بر اساس نوع موضوع شان جدا و دسته بندی کنید. بعد از ایجاد لیست، باید چیزی مشابه جدول C ساخته شود.

تماس ناشر موضوع شابک # عنوان
1-800-455-4533 north کنترل دسترسی کتابچه کاربران Xxx43333 برد و پاک
msn.com مایکروسافت راهنمای کاربرmswordنسخه… Xpd00333 mswordنسخه
جدول C        

لوازم:

اگر شما وظیفه خریداری وسایل مورد نیاز برای قسمت کامپیوتر را دارید، احتیاج به تهیه لیست دیگری دارید. و تجهیزات را در گنجه های مخصوص نگهداری کنید. شما باید اطلاعات کاملی از لوازم از تاریخ سفارش دادن تا تاریخ دریافت را نگهداری کنید. هر بار وسیله ای را در گنجه می گذارید باید به طور کامل دقیق تعداد وسایل دریافت شده را معلوم کنید و با برچسب هر کالا را به طور دقیق مشخص نمایید. از این طریق شما به علاوه این که می توانید هزینه ها را کنترل کنید می توانید وسایل و کالاها را با دقت بالایی کنترل نمایید. بهتر است یک ستون برای شماره تماس در جدول ایجاد کنید که در نهایت جدولی مشابه جدول زیر ایجاد می شود.

مقدار در دست قیمت کالا زمان دریافت زمان دستور نام کالا
جعبه 2 دلار17.00 07/12/00 06/25/00 کاغذ
جعبه 12 12.00دلار 11/01/00 10/12/00 جوهرافشان
جعبه 2 7.00دلار به ازای هر ده 10/20/00 10/12/00 قلم
جدول D        

در آخر به کمک برنامه اکسل یک صفحه گسترده ایجاد کنید و تمامی این اطلاعات را در آن درج نمایید. البته به این نکته توجه کنید که همیشه باید این اطلاعات را بروز کنید. تمامی چیزهایی که در قسمت کامپیوتر شما وجود دارد را می توانید به وسیله صفحات گسترده دسته بندی و ثبت نمایید. در ادامه به شما چگونگی نگهداری سابقه همه وظایف و عملکرد های پیشگیرانه و پشتیبانی های فنی را نیز نشان می دهیم.

هر کابل در جا و موقعیت مخصوصی کاربرد دارد و بعضی از کابل ها کارایی بهتر و بیشتر نسبت به دیگر کابل ها دارند. برای مثال، کابل های فیبر نوری قیمت بیشتری دارند. ولی به علت داشتن سرعت انتقال بالایی که دارند در بخش اصلی شبکه بسیار مقرون به صرفه می باشد. استفاده از کابل های استاندارد همین اندازه وقت و تلاش احتیاج دارد در حالی که آن ها نسبت به کابل های فیبر نوری کندتر هستند. شما می توانید با جایگزین کردن کابل های فیبر نوری به جای کابل های دو زوجی سرعت را به طور چشمگیری افزایش دهید. از این کابل ها برای برقراری ارتباط بین دو ساختمان یا دو طبقه می توان به کار برد. و فقط شما باید تصمیم بگیرید که استفاده از چه نوع کابلی مناسب تر می باشد.

انواع کابل:

کابل ها را می توان به چهار دسته اصلی دسته بندی کنیم. بعضی از این کابل ها به شکلی طراحی شده اند که در جاهای مخصوصی مورد استفاده قرار گیرند. برخی از این کابل ها نیاز به توجه و نگهداری کم تر دارند اما تعداد دیگری هستند که باید دائما آن ها را کنترل کنید.

1-کابل Coaxial:

دو نوع نازک و ضخیم از این کابل وجود دارد. نوع ضخیم آن امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد و تنها در موارد خاصی کارایی دارند. اما نوع نازک آن کارایی بیشتر دارد و در مقیاس های گسترده ای که به آن thin Ethernet گفته می شود مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه به علت نیاز به خدمات نگهداری بالایی که دارند این نوع کابل نسبت به گذشته مقبولیت کم تری دارند. و از معایبشان می توان شکنندگی، اشغال کرد فضای زیاد و استفاده دشوار آن ها اشاره کرد. ولی از نظر هزینه این نوع کابل مقرون به صرفه ترین کابل موجود در بین سایر کابل ها می باشد.

2-کابل های زوجی به هم پیچیده شده (معمولی و حفاظت دار) Twisted Pair Cable:

این دسته از کابل به دو شکل UDP و SDP موجود است و علت این که به نگهداری کمی احتیاج دارند و همچنین نصب آن ها بسیار راحت است در بین دیگر کابل ها بالاترین کاربرد را دارد. این کابل ها بر خلاف کابل های کواکسیال انعطاف پذیر ترند و به این واسطه می توان به راحتی از کنارهای دیوار و یا حتی از بین دیوار آن ها را عبور داد و نصب کرد. این کابل باعث صرفه جویی در هزینه و وقت شما می شود.

3-کابل های فیبر نوری (Fiber Optic Cable):

جنس کابل های فیبرنوری از شیشه یا پلاستیک مخصوصی می باشد و همانند دیگر کابل ها، سیگنال های الکتریکی منتقل می کنند و این کار را به وسیله نور لیزر انجام می دهند. از مزیت های این کابل به سرعت بالا در انتقال می توان اشاره کرد یعنی سریع ترین کابل در بین دیگر کابل ها می باشد و از معایبی که دارد قیمت بسیار بالا و آسیب پذیری زیاد است. یه همین دلیل برای نصب این کابل تنها افرادی که آموزش های مورد نیاز را آموخته اند انجام می دهند.

4- IBM Cable:

این کابل برای شبکه های Token Ring (شبکه حلقوی) توسط شرکت IBM طراحی و ساخته شده است. این کابل کاملا شبیه کابل های زوجی به هم تابیده می باشد با این تفاوت که شرایط مورد نظر شرکت IBM در آن به کار رفته است.

هرگز دو کابل کواکسیا و UTP را که نسبت به هم ساختار و مشخصات کاملا متفاوتی را دارند با هم اشتباه نگیرید. تفاوت های این دو کابل در حمل و نقل، انعطاف پذیری، نوع اتصالات آن ها و همچنین کارایی آن ها است به بیان کامل تر حمل نقل کابل های کواکسیال دشوار تر است، کابل های UDP انعطاف پذیری بیشتر دارند و به راحتی خم می شود و از نوع اتصالات دیگر در آن استفاده می شود و این که کابل های UDP شبیه به کابل تلفن می باشد و حتی در کابل کشی برای تلفن نیز کارایی دارد اما کابل های کواکسیال علاوه بر این کارایی برای شبکه های کامپیوتر برای تلویزیون VCR ها و دستگاه های اجرا کننده دی وی دی نیز کاربرد دارد.

با وجود تمامی توضیحات داده شده در مورد هر کدام، اما کابل های UTP به دلیلی راحتی، کاهش میزان Corss Talk و ارزان بودن در مقیاس گسترده استفاده می شود. کابل های STP در شبکه Token و Arcnet بیشتر کارایی دارد و کابل های UTP در شبکه های اترنت و Arcnet بیشتر استفاده می شود.