آشنایی با نصب و راه اندازی شبکه درون سازمانی

نصب و راه اندازی شبکه درون سازمانی

نصب و راه اندازی شبکه درون سازمانی یکی از موضوعات مهمی است که در این مقاله به توضیحات مربوط به آن خواهیم پرداخت. همانطور که می دانید امروزه استفاده از سیستم های رایانه ای موجب مزایای فراوانی از جمله افزایش تسریع کارها شده است. در نهایت استفاده از سیستم های رایانه ای، نیاز به شبکه را در سازمان ها به وجود آورده است. از همین جهت امروزه تمامی سازمان ها، با توجه به رعایت استانداردهای مربوطه به نصب و راه اندازی شبکه می پردازند. یکی از موارد مهم در رابطه با موضوع پیش رو این است که امکان استفاده ی بدون اختلال و بدون وقفه از شبکه در هر سازمان و مجموعه ای فراهم گردد.

اکنون در این مقاله با یکدیگر به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت. مواردی چون:

  • شبکه رایانه ای درون سازمانی و میزان اهمیت آن
  • راه اندازی شبکه درون سازمانی
  • نصب و راه اندازی قسمت پسیو شبکه های درون سازمانی
  • نصب و راه اندازی قسمت اکتیو شبکه های درون سازمانی
  • ارتباط بین قسمت های گوناگون سازمان
  • اتاق سرور سازمان

حال با واحد تحقیق و توسعه ی کارنو همراه شوید تا هر یک از موارد مذکور نام برده شده در ادامه ی مقاله برای شما شرح داده شود.

شبکه رایانه ای درون سازمانی و میزان اهمیت آن:

از آن جایی که  تمامی سازمان ها از فضای گسترده ای برخوردار هستند و هر سازمانی نیز متشکل از واحد های گوناگون می باشند، باید پهنای باند مناسبی بین سرورها، کلاینت ها و سایر تجهیزات انتخاب شود؛ چرا که برقراری ارتباط بین واحدهای گوناگون در یک سازمان از اهمیت وافری برخوردار خواهد بود.

یکی دیگر از موارد مهمی که در سازمان ها باید آن را در نظر داشت، نصب و راه اندازی شبکه درون سازمانی در سرویس های بیشتر می باشد. وقتی صحبت از یک سازمان در میان باشد، اغلب افراد متوجه ی سرویس های گوناگون درون آن سازمان خواهند شد. در نهایت انتخاب صحیح سرور و نرم افزار باید با دقت صورت گیرد. نگهداری از اطلاعات یکی دیگر از مواردی است که درون یک سازمان باید به آن پرداخت؛ چرا که درون یک سازمان اطلاعات تعداد زیادی از اشخاص نگهداری می شود و از این رو این اطلاعات باید مورد حفاظت قرار گیرند.

در رابطه با سرویس های یک سازمان نیز باید دقت لازم صورت گیرد؛ زیرا اگر سرویس ها دچار اختلال شوند، افراد زیادی نیز در کار با اختلال مواجه خواهند شد.

بررسی مداوم  تجهیزات شبکه نیز از نظر صحت عملکرد نباید از برنامه خارج گردد.

راه اندازی شبکه درون سازمانی:

نصب و راه اندازی شبکه های درون سازمانی را می توان به خدمات پسیو و خدمات اکتیو تقسیم بندی نمود. پسیو مشمول: موضوعات کابل کشی و نودها می باشد، درصورتی که قسمت اکتیو سوئیچ ها، سرور ها و موارد نرم افزاری را در بر می گیرد. به یاد داشته باشید جهت راندمان بهتر، قسمت پسیو و اکتیو باید طبق اصول استاندارد پیش بروند. هر دوی این قسمت ها در روند کاری یکدیگر تاثیرگذار خواهند بود.

به این نکته توجه نمائید که در صورت خرابی نرم افزارها، اجرای شبکه پسیو کاربردی نبوده و همچنین بهترین سرورها در صورت اختلال و قطعی نمی توانند در قسمت پسیو کارایی مناسبی را دنبال نمایند.

خدمات اکتیو,خدمات پسیو,سخت افزار,

نصب و راه اندازی پسیو در شبکه های درون سازمانی:

پسیو شبکه به طراحی استانداردی نیاز خواهد داشت. در ابتدا باید برای مشخص نمایی جایگاه نودها، نقشه ای را از کل سازمان به دست آورد. در طراحی نیز باید هرگونه احتمال اعم از افزایش کاربران و یا جا به جایی احتمالی آن ها مدنظر قرار گیرد. همچنین باید تمامی موارد مورد نیاز همچون: برق، شبکه و تلفن لحاظ گردد.

در طراحی و نصب شبکه درون سازمانی بر اساس ترافیک عبوری می توان ارتباط بین رک ها را طراحی نمود. همچنین می توان میزان انتقال اطلاعات محاسبه شده، نوع کابل، نوع فیبر و تجهیزات شبکه را بر اساس آن انتخاب کرد. ضمنا اگر قصد ارتباط بین چندین شعبه را دارید باید نوع و تجهیزات مورد نیاز را انتخاب نمائید.

قابل ذکر است که شبکه در هر نوعی که باشد باید تمامی جوانب آن مثل هزینه و زیر ساخت های ارتباطی که شامل دوربین ها و سیستم های مخابراتی هستند لحاظ گردند.

نصب و راه اندازی قسمت اکتیو شبکه های درون سازمانی:

اکتیو، شامل دو بخش به نام های سخت افزار و نرم افزار می باشد. در قسمت سخت افزار می توان به روترها، سوییچ ها، سرورها و فایروال ها اشاره نمود.

قسمت نرم افزاری نیز مشمول نرم افزار های گوناگونی می باشد که می توان آن ها را بر حسب نیاز نصب و مورد استفاده قرار داد.

در نصب و راه اندازی قسمت اکتیو شبکه های درون سازمانی، در ابتدا باید لیستی تهیه نموده و تمامی موارد، امکانات و سرویس های مورد نیاز را در آن گردآوری نمائید. سپس به این موضع بپردازید که هریک از موارد نیازمند چه مواردی خواهند بود؟ به عنوان مثال: به چندین سرور نیاز خواهید داشت و آیا سرورها، به مجازی سازی نیازی خواهند داشت یا خیر؟ این روند باید ادامه یابد تا بتوانید به برآوردی دست یابید. همچنین باید در زمان انتخاب سیستم عامل ها سعی شود که بروزترین نسخه ها مورد استفاده قرار گیرد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که نسخه های جدیدی که برای سیستم عامل ها موجود هستند به بازده ی زمانی معادل یک سال نیاز خواهند داشت تا بتوانند به پایداری لازم دست یابند.

فایروال ها، روترها و سوییچ ها نیز باید بر اساس حجم اطلاعات و سناریوی شبکه انتخاب شوند؛ چرا که سناریوی شبکه نقش تنظیمات آن ها را عهده دار خواهد بود. به یاد داشته باشید در صورت استفاده از تجهیزات بی کیفیت با مشکلاتی اعم از قطعی و سرعت پایین بر خواهید خورد؛ در نتیجه کیفیت تجهیزات باید مورد بررسی واقع شوند. علاوه بر این ها تمامی موارد باید از قابلیت های بروزرسانی و پشتیبانی نیز برخوردار باشند.

در انتها تجهیزات، سیستم عامل ها و نرم افزارها در جایگاه مناسب خود قرار خواهند گرفت.

مجازی سازی,نرم افزار,نصب و راه اندازی شبکه درون سازمانی,

ارتباط بین قسمت های گوناگون سازمان:

روش های گوناگونی وجود دارد که به واسطه ی آن می توان بین قسمت های گوناگون یک سازمان ارتباط برقرار نمود.

در ادامه به چند مورد از این ارتباطات اشاره می نمائیم:

ارتباط از طریق اینترانت:

این ارتباط بر روی بستر اینترنت رخ خواهد داد و می توان به صورت ماهیانه اشتراکی را خریداری کرد و از آن استفاده نمود. تجهیزات این بستر ارتباطی باید از مرکز مخابرات فراهم شود.

ارتباط از طریق وایرلس:

برای ارتباط بین دو مرکز می توان از این نوع ارتباط استفاده نمود. این بستر شامل هزینه های نصب و راه اندازی خواهد بود، اما استفاده از این شبکه به اشتراک ماهیانه نیازی ندارد. همچنین شما می توانید در این شبکه پهنای باند مناسب خود را پیدا نمائید.

ارتباط از طریق MPLS:

MPLS نیز ارتباطی همانند اینترانت می باشد. اما این دو نوع شبکه در هزینه ی اشتراک ماهیانه و همچنین نوع پروتکل ارتباطی بایکدیگر تفاوت دارند.

ارتباط از طریق اینترنت:

حتما همه ی شما با این نوع ارتباط به خوبی آشنا هستید. در این بستر لینک مربوطه و تونل های امن ایجاد خواهند شد و سپس موجب برقراری ارتباط می شوند.

ارتباط از طریق ماهواره:

ممکن است برقراری ارتباط در برخی از مناطق با مشکل مواجه شود. در چنین شرایطی می توان از ارتباطات ماهواره ای استفاده نمود. این روش به نسبت روش های دیگر مشمول هزینه های بیشتری می شود.

اتاق سرور سازمان

وجود یک اتاق سرور از نیازهای اولیه ی یک سازمان می باشد تا اطلاعات و سرور های خود را درون آن نگهداری نماید. راه اندازی اتاق سرور باید طبق اصول استاندارد پیاده سازی شود که این امر بسیار حائز اهمیت خواهد بود؛ چرا که نداشتن اتاق سرور استاندارد با عدم اتاق سرور برابری کرده و تمامی دیتا و داده های سازمان را مورد تهدید قرار می دهد. در مقالات گذشته واحد تحقیق و توسعه ی کارنو به توضیح کامل اتاق های سرور و اصول استاندارد آن پرداخته است، در نتیجه شما می توانید با رجوع به مقالات گذشته اطلاعات گسترده ای را در این باب به دست آورید.

سخن آخر:

امید است اطلاعات آورده شده در این مقاله برای شما خواننده ی محترم ثمربخش بوده باشد. یکی از اهداف گروه فنی و مهندسی کارنو، ایجاد بستری است تا بتواند پاسخ سوال های شما را در قالب مقاله و مشاوره ارائه داده و موجب افزایش اطلاعات شما عزیزان شود. شما میتوانید سوالات خود را درقسمت نظرات مطرح نموده و ما را از نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود آگاه سازید. به طور قطع مشارکت شما در نظر دهی مقالات موجب افزایش کیفیت محتویات ما خواهد شد.

منتظر مقالات آینده ی ما باشید.