روش های بررسی باتری یو پی اس

یکی از دغدغه های اصلی و مهم در مراکز داده و اتاق سرور ها و دیگر مراکز حساس، این است که دیتاسنتر یا هر مرکز حساس دیگری، هیچ وقت قطعی برق نداشته باشند زیرا یک لحظه قطع شدن برق شهری می تواند مشکلات زیادی را برای مجموعه ها و مخصوصا سازمانها و ارگانهای دولتی داشته باشد که این مشکل توسط یو پی اس (UPS) رفع گردیده است. که امروزه، در تمامی سازمانها و شرکتها وجود یو پی اس در زمان قطع برق شهری الزامی می باشد. اما یک مسئله ای در مورد UPS نیز وجود دارد و آن این است که UPS نیز توسط باتری کار می کند و اگر باتری UPS خراب شد چگونه می بایست مسئله را مدیریت و حل کرد؟ در واقع باتری یو پی اس در هر زمانی می تواند خراب شود. اما روش هایی وجود دارد تا از خرابی باتری ها جلوگیری کند. متاسفانه اغلب سازمان ها و ارگان هایی که از UPS ها استفاده می کنند از بررسی کردن این باتری در طی زمان امتناع می ورزند که  این خود عیب بزرگی محسوب می شود و منجر به کاهش عمر باتری خواهد شد. در ادامه ی مقاله به روش هایی اشاره کرده ایم که با رعایت آن ها می توانید عمر باتری UPS خود را افزایش دهید.

روش هایی جهت بررسی خرابی یا عدم خرابی در باتری یو پی اس

شما می توانید با بکارگیری 3 روش کاربردی طول عمر باتری UPS خود را افزایش دهید،

از جمله:

  • سیستم پیمایش دستی
  • سیستم پیمایش
  • سیستم پیماش و تحلیل یک پارچه

اکنون در ادامه هر یک را برای شما توضیح خواهیم داد.

باتری یو پی اس,سیستم پیمایش,سیستم پیمایش دستی,

سیستم پیمایش دستی

همانطور که از اسم این نوع پیمایش مشخص است، به صورت دستی انجام می شود. تکنسین مربوط به این کار باید هر چند وقت یکبار باتری یو پی اس را بررسی کند. البته این کار موجب هدر رفتن زمان زیادی می شود. تکنسین باید یک به یک باتری ها را بررسی کند. در واقع باید دمای اتاقی که باتری در آن است اندازه گیری شود و علاوه بر آن میزان مقاومت باتری، ولتاژهایی که دارای شارژ هستند و غیره مورد بررسی قرار بگیرد و چیزی از قلم جا نماند.

سیستم پیمایش

این روش نیز یکی از روش هایی بوده که می توان با استفاده از آن باتری یو پی اس را بررسی کرد. سیستم های پیمایش روند بررسی باترهای UPS را ساده کرده است. شما می توانید این نوع سیستم پیمایش را از بازار خریداری کنید. عملکرد این نوع سیستم بدین گونه است که به باتری ها متصل می شود و عملکرد هر باتری را به صورت روزانه آنالیز می کند. این نوع سیستم پیمایش روند بررسی را سرعت می بخشد و در زمان صرفه جویی می کند و همانند مورد اول که به صورت دستی انجام می شود باعث اتلاف وقت نخواهد شد.

البته باید به این نکته اشاره کرد که سیستم پیمایش دارای انواع متفاوتی است و پارامترهای آن نیز با یکدیگر فرق دارند. این سیستم پیمایش باید پارامترهایی همچون بررسی ولتاژ شناور در تک تک باتری ها، ولتاژ، جریان شارژ و عدم شارژ باتری، مقاومت داخلی باتری، دمای باتری و غیره را دارا باشد. خوبی استفاده از سیستم های پیمایش این است که شما می توانید به طور تقربی عمر باتری یو پی اس خود را حدس بزنید و همچنین با ایجاد مشکل برای باتری ها آلارم این سیستم نیز به صدا در خواهد آمد.

سیستم پیمایش و تحلیل یکپارچه

این نوع سیستم پیمایش همانند نوع قبل که به آن اشاره کردیم می باشد با این تفاوت که  این نوع سیستم قابلیت ثبت و ذخیره سازی اطلاعات را دارد. در واقع اگر باتری دچار مشکلی شود سیستم پیمایش و تحلیل یکپارچه آن مشکل را ثبت و ذخیره می کند که همین امر باعث خواهد شد در هر زمانی به اطلاعات ذخیره شده دسترسی یافت و آن را بررسی نمود.

البته امروزه این دستگاه های پرکاربرد که نقش مهمی را در سالم نگهداشتن  UPS ها اجرا می کنند زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرند. اما توصیه ی ما به شما این است اگر در سازمان، شرکت و غیره UPS دارید، برای صرفه جویی و عدم خسارات از روش های نام برده در مقاله استفاده نمایید تا طول عمر باتری ها افزایش یابد.