از زمان همه گیری کووید 19 در سال 2020، مشکلی که بسیاری از صنایع در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده، کمبودهای زنجیره تأمین کالا بوده است. به عنوان مثال، جنرال موتورز، غول صنعت خودروسازی، هنوز در حال تلاش برای تولید خودروست؛ اما انبوه وسایل نقلیهای که این شرکت زمانی روانه بازار میکرد، اکنون با کمبود امکانات اولیه روبهروست.
شرکتهایی که دستگاههای الکترونیکی مانند رایانه، تلفنهای هوشمند و حتی لوازمی مانند یخچال را تولید میکنند، به تراشهها و نیمهرساناها نیاز دارند. البته صنعت مرکز داده در جهان شاید هنوز به آن سختیها و مشکلات برخورد نکردهاست؛ ولی اثرات آن را احساس میکند. کمبود زنجیره تامین کالا، دسترسی و زمانبندیهای مربوط به آن، مراکز داده را به شدت به خطر انداخته و متاسفانه به افزایش قابل توجه قیمتها در جهان نیز انجامیده است.
بنابراین، چه چیزی بحران زنجیره تامین کالا را موجب شد و در سال 2022 چه اتفاقی برای ارائهدهندگان خدمات مراکز داده افتاد؟
چگونه کمبودهای زنجیره تأمین کالا آغاز شد
همانطور که گفته شد، کمبودهای زنجیره تأمین کالا از زمانی آغاز شد که بیماری همه گیر کرونا تبدیل به یک موضوع آشکار در سراسر جهان شد و مجوزها و سیاستهای تولیدکنندگان سختگیرانهتر شدند، بنابراین سطح تولید نیز کاهش محسوسی را تجربه کرد.
نقطه اوج دیگر، تغییر کارها و شغلهای حضوری به دورکاری بود. بسیاری از مردم مجبور بودند برای کار از درون خانه، سرمایه گذاری هنگفتی در تجهیزات شبکه خود انجام دهند و شرکتها نیز مجبور به تطبیق شرایطشان بودند. هجوم انبوه تقاضای کاربران به استفاده از رسانههای اجتماعی مثل شرکت «زوم» که تماسهای ویدیویی ارائه میدادند، آنها را مجبور کرد که هزینه زیادی را برای بروزرسانی، ارتقا و گسترش سرورهای موجود خود صرف کنند.
مشکلاتی که هنوز زنجیره تامین کالای جهانی را آزار میدهد؟
دو سال از سال 2020 میگذرد. تغییر محیط کاری بسوی دورکاری باعث شده است که شرکتها با فناوریهای ارتباطی در انواع حوزهها و مشاغل سازگار شوند. مراکز داده بیش از هر زمان دیگری فضا و امکانات بیشتری را به تدریج نیاز دارند و سود زیادی هم البته به دست میآورند. با وجود کم شدن سالهای رکورد برای برخی اپراتورهای مرکز داده، زنجیره تامین کالاها برای آنها هنوز با مشکل مواجه است.
کمبود شدید نیمه هادیها در سراسر جهان ادامه دارد. این نگرانی به حدی تبدیل شده است که برای مثال حتی دولت ایالات متحده به طور جدی تزریق سرمایه برای تقویت کارخانههای نیمه هادی داخلیاش را در الویت گذاشته است. برخی کارشناسان انتظار دارند که این کمبود در نیمه دوم سال 2022 ادامه داشته باشد.
مراکز داده در این بحران جهانی کجا قرار میگیرند؟
ذکر شد که اپراتورهای مرکز داده به عنوان یکی از صنایعی که بیشترین سود را از دورکاریهای دوران کرونا بردهاند و درآمدهای زیادی به دست آوردهاند، شناخته شدهاند. این روند همچنان در حال افزایش است. با این حال، ارائه دهندگان هنوز با کمبود کالا دست و پنجه نرم میکنند.
شرکتها در ابتدای همهگیری کرونا برای کسب امکانات با مشکلات زیادی رو بهرو شدند و مجبور بودند برای جلوگیری از تاخیر در دریافت امکانات مورد نیازشان، به تجربه و روابط متوسل شوند. همچنین با عوارضی مانند افزایش هزینه، مشکلات ناشی از اضافه کاری و حملونقل، برای برآورده کردن این انتظارات مواجه شدند.
برنامهریزی قبلی
یکی از راه حلهای مراکز داده برای کاهش سختیها در این شرایط، برنامهریزی برای آینده است. بسیاری از شرکتها مانند “Iron Mountain” ،”Switch” و “CyrusOne” در حال برنامهریزی فعالانه برای تامین کالا در سال 2023، هستند.
مقاومتها، نیمههادیهای آنالوگ، سیمها و سایر اجزای کوچکتر، قطعات نهایی پازل در هنگام مونتاژ مراکز داده هستند. اینها اجزایی هستند که نیاز به توجه بیشتری دارند تا اطمینان حاصل شود که عملیات تامین کالا، بدون وقفه ادامه مییابد.
همکاری با سازندگان سخت افزار
اقدام دیگری که به بهبود زنجیره تامین کالا برای اپراتورهای مراکز داده کمک کرده است، خرید یا شراکت با سازندگان بزرگ سخت افزار در سراسر جهان است تا به شرکتها کمک کند تولید را افزایش دهند و قطعات ضروری را سریعتر دریافت کنند.
گزینه اخیر، راهی جدید نیست. بیشتر شرکتها سالهاست که این کار را انجام میدهند و این یک استراتژی رایج برای کسب موفقیت در تامین تجهیزات است. کسب و کارها این فرصت را دارند که با تامین کنندگان جدید شریک شوند و با استفاده از این معیار، دسترسی خود را به بازار تامین کنند.
اگرچه این استراتژی جدید نیست، اما شاهد هستیم که شرکتهای بیشتری این مسیر را طی میکنند؛ زیرا سازمانهایی که سنتی کار میکنند و این روش را نادیده میگرفتند، اکنون دیگر تاب بازار پرالتهاب کنونی را ندارند.
ذخیره سازی در انبارها راهحلی برای کمبودهای زنجیره تأمین کالا
در سراسر جهان، بسیاری از شرکتها شروع به نگهداری و انبارکردن سخت افزارهای ضروری در انبارها به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای پاسخگویی به تقاضاهای مشتریان آینده کردهاند. برای سازمانهایی که به دنبال شراکت یا خرید از سازندگان سخت افزار نیستند، این استراتژی ایده آل است. هدف آنها خرید بیش از نیاز سخت افزارهای حیاتی و ذخیره سازی برای استفاده در آینده است، گفتن این کار آسانتر از انجام دادنش در دنیای پر التهاب تامین کالای امروزیست.
هر چند برای مثال «مارک گانزی»، مدیرعامل “DigitalBridge” که در حالت توسعه مراکز داده “Vantage” و برندهای “DataBank” قرار دارد، در سال 2021 اعلام کرد: «اروپا در طول تابستان امسال مشکلاتی در زنجیره تأمین داشت، اما بسیاری از آنها حل شده است و ما در حال ارائه آن هستیم».
به هرحال، فشارهای زنجیره تامین کالا برای صنعت مراکز داده بسیار واقعی و ملموس است و نیاز است که استراتژیهای مختلفی برای مدیریت موجودی تجهیزاتی که به سختی پیدا میشوند و کمبود دارد، اتخاذ شود. در حالی که اکثر اپراتورها و شرکتهای مراکز داده ادعا میکنند که تاخیرهای عمدهای در پروژههایشان مشاهده نکردهاند، در نهایت باید بدانید که کمبودها و تاثیرشان در مناطق جغرافیایی دنیا و انواع تجهیزات متفاوت است.
نتیجه
در پشت دو سال پرتلاطم، محدودیت های سفر و تنش های سیاسی، عبور کالاها و مردم را در سراسر جهان محدود کرده است. از آنجایی که تقاضا برای تولید محصولات جدید به دلیل روندهای فناوری ناشی از بیماری همه گیر افزایش یافت و منابع کمیاب منابع حیاتی حتی بیشتر کاهش یافته است.
یکی از مضرترین جنبههای تکنولوژی کمبود نیمه هادیها بوده است. این کمبود که به دلیل گسترش زنجیرههای تامین جهانی از قبل شکننده و بسیار وابسته به هم بود، باعث توقف کامل تولید شد و صنایعی مانند خودروسازی را متحمل اثرات مخربی کرد.
اگرچه در سال 2022 تا حدودی بهبود یافت، اما این بحران همچنان در مراکز داده با کمبود دسترسی به سختافزارهای حیاتی ادامه دارد.همچنین امروزه بیشتر و بیشتر عملیاتهای تجاری حیاتی بر فناوری دیجیتال تکیه میکند، بنابراین شرکتها باید شیوههای مصرف جدید و نوآورانهای را برای رفع نیازهای خود بیابند.
گروه فنی و مهندسی کارنو تولید کننده انواع پاور ماژول مناسب مراکز حساس و سیستم کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور و کف کاذب اتاق سرور است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید.
021-88486300
051-37603760
نظرات درباره این مطلب
6 نظر
فرهادی –
لطفا مقاله ای درمورد مراکز داده سبز معرفی کنید تشکر
واحد تحقیق و توسعه کارنو –
سلام
لطفا این مقاله را نیز مطالعه فرمایید. (آشنایی با دیتاسنتر سبز) به آدرس
https://www.farazit.com/news/green-data-center
عرفان حسینی –
سلام سوال من بعد از خواندن این مطلب این هست که آیا دنیا کم کم از این بحران عبور کرده یانه؟
ممنون
واحد تحقیق و توسعه کارنو –
سلام
بله، در حال گذر است.
ایمان اشراقی –
روز بخیر چگونه کرونا روی تامین تجهیزات مراکز داده اثر داره؟
واحد تحقیق و توسعه کارنو –
باسلام
تغییر کارها و شغلهای دوران کرونا از حضوری به دورکاری انجام شد. بسیاری از مردم مجبور بودند برای کار از درون خانه، سرمایه گذاری هنگفتی در تجهیزات شبکه خود انجام دهند و شرکتها نیز مجبور به تطبیق شرایطشان بودند. هجوم انبوه تقاضای کاربران به استفاده از رسانههای اجتماعی، آنها را مجبور کرد که هزینه زیادی را برای بروزرسانی، ارتقا و گسترش سرورهای موجود خود صرف کنند. این افزایش تقاضا روی تامین تجهیزات مراکز داده اثر گذاشت.