رک ایستاده چیست و چه کاربردی دارد

رک ایستاده چیست و چه کاربردی دارد؟ واحد تحقیق و توسعه کارنو در این مقاله قصد دارد تا به موضاعتی درباره ی رک ها بپردازد.

به طور کلی عناوینی که در زیر آمده اند در این مقاله مورد بررسی قرارخواهند گرفت. از جمله:

  • تعریف رک
  • آشنایی با رک ایستاده
  • تعریف یونیت
  • عواملی که بر قیمت رک ایستاده تاثیرگذار هستند
  • انواع درب رک ها
  • تجهیزات درون رک

اکنون اگر قصد آشنایی با این مباحث را دارید می توانید مقاله ی پیش رو را مطالعه کرده و اطلاعات مورد نیاز خود را کسب نمائید.

رک یا رک شبکه چیست؟

رک ها، محفظه های فلزی ای هستند که از تجهیزات شبکه به حساب می آیند. اما سوال این است که این محفظه های فلزی به چه علت مورد استفاده قرار می گیرند؟

در واقع وظیفه یا کاربرد رک ها، محافظت از المان هایی همچون: سرور، سوئیچ، روتر، مودم، کابل، پچ پنل و غیره می باشد.

تمامی این المان ها باید در فضایی قرار گیرند که آن فضا از تهویه ی هوای مناسبی برخوردار باشد، از همین جهت رک ها مکان، مناسبی برای قرارگیری این المان ها هستند. رک ها همچنین موجب ایجاد نظم و آرایش قرارگیری این المان ها در درون خود شده و از ضربات و صدمات فیزیکی به آن ها جلوگیری می نمایند.

شما می توانید با استفاده از رک ایستاده و دیواری به راحتی به تجهیزات مورد نیاز دسترسی یابید.

پس در نهایت می توان به این نتیجه دست یافت، که رک ایستاده و هر نوع رک دیگری برای نگهداری و حفاظت از تجهیزات شبکه هنگام اجرای شبکه بسیار ضروری می باشند.

آشنایی با رک ایستاده:

رک ایستاده همانطور که از نامش مشخص است به صورت ایستاده می باشد. این نوع رک ها دارای ابعاد و اندازه های بزرگی هستند که در اتاق های سروراز آن ها استفاده می شود. رک های ایستاده در حالت استاندارد از موارد زیر برخوردار هستند:

  • برخورداری از فن
  • برخورداری از چرخ جهت جا به جایی آسان
  • برخورداری از چهارعدد پایه ی ثابت
  • برخورداری از ورودی هایی برای سیم ها و کابل ها

نکته: رک های ایستاده دارای ابعاد، اندازه، ارتفاع و تعداد یونیت های مختلفی هستند. این رک ها معمولا دارای مدل های 12 تا 47 یونیت هستند که بر اساس نیاز کاربری انتخاب می شوند. درب های آن ها از جنس شیشه یا طلق های فریم دار می باشند.

شما می توانید بین 1 تا 4 فن را درون این رک ها نصب نمائید.

اگر رک ایستاده به صورت ثابت باشد، بر روی شاسی و یا بر روی زمین قرار خواهد گرفت.

Unit,ارتفاع رک,تجهیزات شبکه,

آیا رک ایستاده تنها رک موجود می باشد؟

رک ایستاده که موضوع مقاله ی گروه فنی و مهندسی کارنو است، تنها رک موجود نمی باشد، بلکه رک دیگری نیز وجود دارد که آن را با نام رک دیواری می شناسیم.

از رک های دیواری برای اتاق سرورهایی که کوچک تر هستند و یا به تجهیزات شبکه کمتری نیاز دارند استفاده می شود. این رک بر روی دیوار نصب می گردد و همانند رک ایستاده از ارتفاع و تعداد یونیت های گوناگونی برخوردار می باشد.

نکته: شما می توانید در زمان نصب این رک از پایه ی نگهدارنده بر روی دیوار استفاده نمائید. درواقع این پایه باعث استقامت بیشتر رک خواهد شد و از سقوط آن جلوگیری می نماید.

رک های دیواری از نظر دسترسی انواع گوناگونی دارند. به عنوان مثال: بعضی ازرک های دیواری به صورت کامل می چرخند و به شما این امکان را می دهند که بتوانید به سادگی به قسمت پشت آن دسترسی یابید. بعضی دیگر از رک های دیواری به گونه ای هستند که از قسمت بغلی آن می توان به تجهیزات دسترسی پیدا نمود. تمامی رک ها از درب هایی برخوردار هستند که قابلیت قفل شدن را دارند، از همین جهت است که رک ها از میزان امنیت بالایی برخوردار هستند.

یونیت چیست؟

همانطور که در قسمت های قبل اشاره نمودیم، رک ایستاده و رک دیواری از یونیت های متعددی برخوردار هستند.

یونیت (Unit) واحد اندازه گیری رک است. در واقع وقتی از یونیت صحبت به میان می آید، منظور ارتفاع رک می باشد.

هر یونیت معمولا معادل 4.445 سانتی متر است.

قیمت رک ایستاده به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت رک ایستاده یا رک دیواری به تعداد یونیت و ارتفاع آن بستگی دارد. کاربر باید حجم تجهیزات خود را مشخص و فضای مورد نیاز خود را بررسی نماید تا با آگاهی لازم اقدام به خرید رک نماید.

همانطور که تعداد یونیت در رک ها تفاوت دارد، عمق رک ها با یکدیگر نیز متفاوت می باشد. به عنوان مثال: رک ایستاده شامل عمق های 60 سانتی متر، 80 سانتی متر و 100 سانتی متر است.

در نهایت عمق رک نیز همانند ارتفاع و یونیت آن در قیمت خرید تاثیرگذار خواهد بود.

انواع درب رک ها:

همانطور که اشاره شد رک ها، از درب هایی برخوردار هستند. معمولا رک ها از 4 درب به وجود آمده اند. یک درب در جلو، یک درب در پشت و دو درب که در طرفین قرار می گیرند. عموما درب هایی که در جلو و پشت هستند، وظیفه ی تهویه ی هوا را بر عهده دارند.

برای باز کردن درب های اطراف نیز می توان از شاسی استفاده نمود.

درب رک ها می توانند از جنس های: تمام شیشه، توری، شیشه ای با زوار فلزی، شیشه ای با فریم فلزی و فلزی باشند.

هر یک از این درب ها ویژگی های خاص خود را دارند، به عنوان مثال درب های توری جهت تهویه ی هوا، بسیار مناسب می باشند.

رک ایستاده,رک دیواری,Unit,

تجهیزات درون رک:

همانطور که اشاره نمودیم درون رک ایستاده و یا رک دیواری تجهیزاتی قرار می گیرند. این تجهیزات شامل موارد نام برده ی زیر می باشند:

  • تهویه و فن
  • دماسنج درون
  • پاور ماژول
  • سینی رک
  • لایت پنل رک
  • بلنک پنل رک
  • و غیره

سخن آخر:

امیدواریم که این مقاله اطلاعات کاربردی ای را در اختیار شما قرار داده باشد. گروه فنی و مهندسی کارنو در مقالات آینده اطلاعات کامل تری را در مورد رک ها در اختیار شما عزیزان قرار خواهد داد. شما می توانید در قسمت نظرات این مقاله پرسش های خود را مطرح نموده و منتظر پاسخ از طرف نویسنده باشید.

همچنین می توانید ما را از نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود آگاه نمائید.