آشنایی با مرکز داده اینترنتی

موضوع مقاله ی امروز در مورد سرور مرکز داده اینترنت است.

اگر نمی دانید که سرور مرکز داده اینترنتی چیست و چگونه کار می کند؟ حتما در ادامه این مقاله با واحد تحقیق و توسعه کارنو همراه باشید.

سرور مرکز داده اینترنت

اکثر مردم، اینترنت را به عنوان یک شیء غیر مادی تصور می کنند؛ اما داده های تشکیل دهنده ی اینترنت در یک مکان بسیار فیزیکی به نام اتاق سرور نگهداری می شوند. مشاغل گوناگون با توجه به نوع کار خود به این اتاق های سرور نیاز دارند. بعضی از شرکت ها و سازمان ها، مراکز داده را اجاره می کنند؛ اما بعضی از شرکت ها و سازمان ها به جای اجاره کردن، به صورت انحصاری مرکز داده ای را طراحی یا خریداری می کنند.

این مراکز داده به کاربران، شرکت ها، سازمان ها اجازه می دهند، تا فایل های آنلاین خود را ذخیره کنند، همانند شرکت هایی که وب سایتی را تشکیل می دهند و قابلیت دسترسی آن در سطح جهانی می باشد.

یک مرکز داده دارای تعدادی سرور است، این سرورها محل نگهداری داده ها هستند و به عنوان یک مکان ذخیره کار می کنند.

سرورهای اینترنت به وب متصل می باشند؛ از همین جهت هر رایانه با اتصال به وب می تواند به پرونده های ذخیره شده در سرور دسترسی پیدا کند. سرورها، داده ها را دقیقا همانند کامپیوتر ذخیره و پردازش می کنند و از طریق اتصالات سیمی یا بی سیم به اینترنت متصل می شوند.

در واقع می توان گفت اطلاعات یک مرکز داده از سرورهای داده زیادی تشکیل شده است.

شرایط سرورها برای اتصال به اینترنت

سرورها، برای دسترسی به اینترنت به شرایط محیطی خاصی همانند سطح متوسط گرما و رطوبت و همچنین اتصالات شبکه، نیازمند هستند.

بسیاری از شرکت های بزرگ اینترنتی، مراکز داده اختصاصی خود را اداره می کنند؛ در حالی که برخی از مراکز داده وجود دارند که خدمات ذخیره سازی را به مشتریان ارائه می دهند.

نحوه ی کار کردن سرورهای اینترنت و امنیت آن ها

سرورهای اینترنت از طریق اتصالات شبکه، اطلاعات را به مرورگرهای وب ارسال می کنند. داده های ذخیره شده در یک سرور برای انتقال تقسیم می شوند، سپس روترها که رایانه های خاصی هستند، انتقال این داده ها را برعهده می گیرند، روترها همچنین بهترین مسیر را برای انتقال داده ها تشخیص می دهند.

هر زمان که کاربر آدرس وبی را داخل موتور جست و جو گری سرچ می کند، درواقع از سرور درخواست اطلاعات می کند.

و وقتی قرار است، اطلاعات در یک سرور اینترنت بارگذاری شود، روند کار معکوس میشود و کاربر به سرور اطلاعاتی را انتقال می دهد.

این داده ها آسیب پذیر هستند، و می توانند دچار مشکلاتی همچون: خطاهای انتقال، هک شدن، از بین رفتن داده ها و غیره قرار بگیرند.

با توجه به توضیحات داده شده، حتما می دانید که برای جلوگیری از رخ دادن چنین مشکلاتی، باید پروتکل های امنیتی برای نگهداری داده ها انجام شود. این موارد امنیتی در شرکت ها، سازمان ها، ارگان ها و مراکز داده با یکدیگر تفاوت دارند. اغلب مراکز داده اقدامات امنیتی جامعی را اجرا می کنند، که شامل رمزگذاری داده ها در حین انتقال و چندین مکان ذخیره ی سازی است.

اولین شبکه رایانه ای

سال 1996 دولت ایالات متحده آمریکا اولین شبکه رایانه ای خود را با نام ARPANET راه اندازی نمود. این شبکه روش جدیدی را برای اتصال رایانه ها معرفی کرد.

امروزه شبکه های رایانه ای از نظر دامنه و مقیاس محدوده دارند؛ و می توانند صدها دستگاه را شامل شوند.

هدف شبکه ها

شبکه های رایانه ای از چندین رایانه یا دستگاه مشترک اتصال سیمی یا بی سیم تشکیل شده است. یک شبکه می تواند به شما کمک کند تا یک کار ساده مانند چاپ یا اسکن عکس را به راحتی انجام دهید. بعضی از شبکه ها کل دانشگاه ها یا پایگاه های نظامی را بهم متصل می کنند؛ در حالی که برخی دیگر دو یا چند شبکه را به هم متصل می کنند.

شبکه ها به راحتی می توانند داده ها را به اشتراک بگذارند، به عنوان مثال: هنگامی که یک کسب و کار رایانه های خود را شبکه ای می کند، این بستر را برای کارمندان خود به وجود می آورد که بدون استفاده از درایو USB، به راحتی فایل ها را به اشتراک بگذارند.

انواع شبکه

شبکه ها را می توان با انواع سخت افزارهای مورد استفاده برای اتصال به رایانه ها و دستگاه ها، همانند فیبر نوری، اترنت یا خطوط برق تعریف نمود.

علاوه بر این شبکه ها را می توان طبقه بندی کرد. شبکه های محلی و شبکه های گسترده، مناطق جغرافیایی کوچک و بزرگ را به هم متصل می کنند؛ در حالی که یک شبکه شخصی، رایانه ها را به دستگاه های اطراف مانند چاپگرها یا دستگاه های نمابر متصل می نماید.

یک شبکه چنین قابلیتی را دارد که نظیر به نظیر باشد، یا اینکه دو یا چند رایانه یا دستگاه را به هم متصل کند.

شبکه حتی می تواند سرویس دهنده – سرویس گیرنده باشد.

سرورها خدمات بسیاری را برای مشاغل از جمله: ذخیره سازی پرونده، خدمات چاپ و تجارت اینترنی را تسهیل می کنند.

میزان بهره وری شرکت ها به سرورها بستگی دارد، زیرا اغلب شرکت ها به سرورها وابسته هستند؛ بنابراین اگر برای سرور مشکلی به وجود آید، روی عملکرد شرکت نیز تاثیرگذار خواهد بود.

اتاق سرور,انواع شبکه,اولین شبکه رایانه ای,

راهکارهایی برای کاهش خرابی سرورها

برای جلوگیری از خرابی سرورها می توان مراحلی را انجام داد، که به شرح زیر می باشد:

  • در های اتاق سرور را قفل کنید.

سرویس دهنده ها در بسیاری از مواقع توسط نیروهای انسانی قطع می شوند؛ که ماهیت این اتفاق می تواند به صورت عمد یا غیر عمد باشد. اگر درهای ورودی اتاق های سرور قفل شوند، این بستر فراهم می شود تا فقط افراد مربوطه بتوانند، داخل اتاق سرور تردد کنند. از همین جهت خرابی یا قطعی سرورها کاهش پیدا خواهد کرد.

  • امکان دسترسی امن به سرور

جدا از بحث قفل کردن راه ورودی باید این اطمینان حاصل شود که فقط افراد واجد شرایط به اتاق سرور دسترسی خواهند داشت.

  • وجود منبع تغذیه ی بدون وقفه (UPS)

برای جریان برق به صورت مداوم، اتاق سرور باید از این منبع تغذیه برخوردار باشد، تا در صورت قطع برق، سرورها از کار نیوفتند.

  • پشتیبان گیری دوره ای

برای مراقبت از سرور ها حتما باید، اتاق سرور را به صورت دوره ای بررسی کرد، تا در صورت وجود مشکل، برای رفع آن اقدام نمود.

  • تهیه ی چک لیست نگهداری سرور

یکی از مهم ترین کارها این است که افراد مسئول برای حفظ سرور، چک لیستی را در این راستا تهیه کنند و به کمک آن از انجام کارهای مهم غافل نشوند.

چک لیست نگهداری سرور شامل: کارهای روزانه، هفتگی و ماهانه است که باید انجام شود، تا سرور در بالاترین سطح بازدهی و پایداری به فعالیت خود ادامه دهد.

امید است که این مقاله برای شما خوانندگان عزیز مفید بوده باشد.

گروه فنی و مهندسی کارنو تولید کننده سیستم کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور و پاور ماژول می باشد.